Haka-palveluna toimivan tunnistuslähteen päättelypalvelun (Identity Provider discovery service) voi nyt upottaa palvelun etu- tai kirjautumissivulle.

Perinteinen DS-palvelu toimii erillisenä web-sivuna, jonne käyttäjä ohjataa esim. Haka-logoa tai kirjautumislinkkiä painamalla. Etusivulle upotettavasta Haka-DS -valintalistasta käyttäjä pääsee suoraan valitsemaan oikean tunnistuslähteen. Uusi palvelu parantaa Haka-kirjautumisen käytettävyyttä vähentämällä klikkausten ja sivulatausten määrää.

Upotettava Haka-DS perustuu palvelun sivulle lisättävään JavaScript-koodiin. Myös upotettavassa päättelypalvelussa hyödynnetään keskitettyä Hakan DS-palvelinta edellenohjauksen tekemiseen. Upotettavan päättelypalvelun valintalista on sama kuin perinteisessä keskitetyssä palvelussa, mutta siihen voidaan tehdä muutoksia palvelukohtaisella konfiguroinnilla.

Valintalistan upottaminen sivulle

  1. Lataa tästä linkistä kofiguraatiotiedosto ja avaa se muokattavaksi tekstieditoriin. Testipalvelussa käytä tätä konfiguraatiotiedostoa.
  2. Täydennä vähintään "Essential Settings" -osio. Myös "Recommended settings"-osio suositellaan tarkistettavan. Tiedostossa on paljon hyödyllisiä konfiguraatiovaihtoehtoja, joihin kannattaa tutustua. Esim. eniten käytetyt tunnistuslähteet voi nostaa listan kärkeen tai listasta voi poista tunnistuslähteitä, joita ei haluta näyttää.
  3. Lisää muokkaamasi JavaScript-koodi haluamallesi palvelun sivulle HTML-koodiin. Konfiguraatioscriptin voi myös tallentaa erilliseksi .js-tiedostoksi, mutta poista tässä tapauksessa <script>-elementit ja <noscript>-elementit sekä niiden välissä oleva teksti. Tallenna .js -tiedostoon ainoastaan puhdas JavaScript-koodi. JS:n kommentit tiedostoon voi jättää.
  4. Jos tallennat konfiguraation erilliseen .js -tiedostoon, muista lisätä se ja upotettava Haka-DS -skripti palvelun sivulle HTML-koodiin esim. seuraavasti:
       <script type="text/javascript" src="embedded-wayf.js"></script>
<script type="text/javascript" src="https://haka.funet.fi/shibboleth/wayf.php/embedded-wayf.js"></script>

 Huomioi seuraavat asiat

  • Jos upotettava DS sijoitetaan sivun oikeaan tai alareunaan, käyttäjän selain ei ehkä pysty näyttämään alasvetovalikkoa kokonaisuudessaan.
  • Jos upotettava DS sijoitetaan eri palvelimelle, jossa varsinainen SAML-SP sijaitsee, upotettava DS ei ehkä pysty selvittämään, onko käyttäjällä olemassaoleva istunto. Tässä tapauksessa voi olla, että myöskään 'wayf_use_disco_feed'-valintaa ei voi käyttää.