Metadata

Haka-luottamusverkoston metatieto sisältää luottamusverkoston kotiorganisaatiot ja palvelut.

Metatietopäivityksistä ilmoitetaan kotiorganisaatioille ja palveluille sähköpostitse. Hakan teknisen ryhmän päätöksen mukaisesti metatiedot tulee päivittää vuorokauden sisällä julkaisusta. 

Haka-operaattori pyrkii julkaisemaan uuden metadatan kerran viikossa, yleensä keskiviikkoisin. Metadatassa ilmoitetaan validuntil-attribuutti, joka ilmaisee metadatan vanhenemisen. Vanhentunutta metadataa ei pidä käyttää. Hakassa metadata on voimassa maksimissaan neljä viikkoa julkaisusta.

Ilmoittaessasi Haka-operointiin entiteettisi metatiedon muutoksesta huomioi, että muutos tulee voimaan vasta seuraavan metadatajulkaisun yhteydessä. Julkaisuhetkestä kuluu vielä vuorokausi ennen kuin kaikki muut entiteetit ovat noutaneet uuden metadatan.

Haka-metatieto

Selitys Osoite/Linkki
Haka-metatieto 2.5.2024 alkaen
Haka-metatiedon v9 varmenne 2.5.2024 alkaen

Metatiedon varmentaminen

Metatiedon oikeellisuus on varmistettava tarkistamalla sen allekirjoitus aina metatietoa käytettäessä. Allekirjoituksen varmentamiseen tarvittavan varmenteen löydät tältä sivulta. Metadatan ajantasaisuus on myös varmistettava. Palvelu ei saa hyväksyä vanhentunutta metadataa.

Metatiedon aitouden toteamiseen ei riitä, että se noudetaan HTTPS-URL:sta. Aitouden voi varmistaa vain tarkistamalla sen allekirjoitus tällä sivulla annettua varmennetta vasten.