Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Metadata

Haka-luottamusverkoston metatieto sisältää luottamusverkoston kotiorganisaatiot ja palvelut.

Metatietopäivityksistä ilmoitetaan kotiorganisaatioille ja palveluille sähköpostitse. Hakan teknisen ryhmän päätöksen mukaisesti metatiedot tulee päivittää vuorokauden sisällä julkaisusta. 

Haka-operaattori julkaisee uuden metadatan keskimäärin kerran kahden viikon kuluessa. Metadatassa ilmoitetaan validuntil-attribuutti, joka ilmaisee metadatan vanhenemisen. Vanhentunutta metadataa ei pidä käyttää. Hakassa metadata on voimassa maksimissaan neljä viikkoa julkaisusta.

Ilmoitteassasi Haka-operointiin entiteettisi metatiedon muutoksesta huomoi, että muutos tulee voimaan vasta seuraavan metadatajulkaisun yhteydessä. Julkaisuhetkestä kuluu vielä vuorkausi ennen kuin kaikki muut entiteetit ovat noutaneet uuden metadatan.

Haka-metatieto

Selitys Osoite/Linkki
Haka-metatieto metadata.xml
Haka-metatiedon varmenne 20.12.2017 lähtienhaka-sign-v4.pem

Metatiedon varmentaminen

Metatiedon oikeellisuus on varmistettava tarkistamalla sen allekirjoitus aina metatietoa käytettäessä. Allekirjoituksen varmentamiseen tarvittavan varmenteen löydät tältä sivulta. Metadatan ajantasaisuus on myös vamistettava. Palvelu ei saa hyväksyä vanhentunutta metadataa.

Metatiedon aitouden toteamiseen ei riitä, että se noudetaan HTTPS-URL:sta. Aitouden voi varmistaa vain tarkistamalla sen allekirjoitus tällä sivulla annettua varmennetta vasten.