Tältä sivulta löydät yleistä tietoa KOSKI-klinikoista, tarkemmat kuvaukset vuoroviikoin perjantaiaamuisin järjestettävien klinikoiden teemoista, Teams-liittymislinkit klinikoille sekä menneiden klinikoiden tallennelinkit. Huomaathan, että vuoroviikoin järjestettäville ammatillisen koulutuksen ja yleissivistävän koulutuksen klinikoille on erilliset Teams-linkit.

Sisällys:

KOSKI-klinikat

KOSKI-klinikat järjestetään perjantaisin klo 9.30-10.30 Teams-kokouksina. Klinikoiden tarkoitus on olla avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa koulutuksen järjestäjät voivat esittää KOSKI- ja Valpas- palveluihin liittyviä akuutteja kysymyksiä. Palveluihin liittyvää neuvontaa ovat klinikoilla antamassa KOSKI- ja Valpas-palveluiden asiantuntijat. Huomaathan, että vuoroviikoin järjestettäville yleissivistävän koulutuksen ja ammatillisen koulutuksen klinikoille on toisistaan erilliset kestolinkit! Teams-kestolinkit molemmille klinikoille sekä klinikoiden tapahtumakalenteri löytyvät alla olevista osioista tältä sivulta.

Klinikat järjestetään vuoroviikoin siten, että joka toinen viikko on suunnattu erityisesti ammatillisen koulutuksen järjestäjille, ja joka toinen viikko yleissivistävän koulutuksen järjestäjille. Tilaisuuksissa ei ole ennalta määrättyä agendaa, vaan niiden sisältö määräytyy koulutuksen järjestäjien esittämien kysymysten ja esiin nostamien aiheiden perusteella.  Kunkin klinikan alussa käydään läpi yleiset tiedotusasiat ja tämän jälken käydään läpi klinikalla esiin nostetut osallistujien kysymykset vastauksineen. Klinikoilla läpi käytävistä asioista ei julkaista erikseen kirjallista koostetta. Jos klinikalla on luvassa jotain erityistä, ennakkoon tiedossa olevaa ohjelmaa, asiasta on mainittu alhaalta löytyvän klinikkakalenterissa kyseisen päivämäärän kohdalla.

Ajantasaiset KOSKI-ohjeet löytyvät aina virallisista koulutusmuotokohtaisista opiskeluoikeus- ja suoritustietojen tarkistus- ja käyttöohjeista, joihin löydät linkit tämän sivun Linkit ohjeisiin-osiosta. Uusimmat koulutuksen järjestäjien KOSKI- ja Valpas-tiedotteet, viimeksi päivitetyt KOSKI- ja Valpas-ohjeet sekä KOSKI-tietomalliin ja käyttöliittymiin toteutettujen uusien ominaisuuksien seuranta löytyvät eDuuni-wikissä Ajankohtaiset -osiosta.

Teams-linkit klinikoille

Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka 

Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikat on suunnattu erityisesti esi-ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen järjestäjille,  TUVA-koulutuksen järjestäjille, vapaan sivistystyön oppilaitoksille, Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) hankintana rahoitetun muun kuin säännellyn koulutuksen järjestäjille sekä taiteen perusopetuksen koulutuksen järjestäjille ja oppilaitoksille. Yleissivistävän koulutuksen viikoilla klinikalla ovat paikalla KOSKI- ja Valpas-palveluiden asiantuntijat sekä esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen valtionosuusrahoituksen asiantuntijat vastaamassa koulutuksen järjestäjien esittämiin kysymyksiin.

Liity Teamsiin tästä:
linkki Teams-kokoukseen

Ammatillisen koulutuksen klinikka 

Ammatillisen koulutuksen klinikat on suunnattu erityisesti ammatillisen koulutuksen ja TUVA-koulutuksen järjestäjille. Ammatillisen koulutuksen viikoilla klinikalla ovat paikalla KOSKI- ja Valpas-palveluiden asiantuntijat ja eHOKS-palvelun sekä ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoituksen asiantuntijat vastaamassa koulutuksen järjestäjien esittämiin kysymyksiin. 


Liity Teamsiin tästä:
linkki Teams-kokoukseen

Klinikoiden aikataulut ja tallenteet

Löydät alta tulevien klinikoiden aikataulut. Huomaathan kuitenkin, että yksittäisiä eikä etenkään kovin vanhoja klinikkatallenteita voi käyttää eDuuni-wikin kirjallisten ohjeiden korvikkeena, eivätkä klinikoilla annetut vastaukset yksittäisiin, tiettyä tilannetta koskeviin kysymyksiin eivät ole lähtökohtaisesti sellaisia yleisiä ohjeellisia vastauksia, joita noudattamalla aina kaikissa tilanteissa voisi toimia. 

Kevät 2024

Kevään 2024 tekstitetyt tallenteet löytyvät Opetushallituksen Youtube-kanavalta. Jos klinikan kohdalla ei näy tallennelinkkiä, kyseisen klinikan tallennetta ei ole julkaistu tai klinikkaa ei ole tallennettu. 

PVMAiheSaatavissa olevat tallenteet
(Youtube)
HUOM.
19.1.Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

26.1. Ammatillisen koulutuksen klinikka

2.2.Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

9.2.Ammatillisen koulutuksen klinikka

16.2.Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

23.2. Ammatillisen koulutuksen klinikkaLinkki tallenteeseen
1.3.

Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

Linkki tallenteeseen
8.3.Ammatillisen koulutuksen klinikkaLinkki tallenteeseen
15.3. Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikkaLinkki tallenteeseen
22.3.Ammatillisen koulutuksen klinikka

29.3. Pitkäperjantai, klinikka tauolla

5.4.Ammatillisen koulutuksen klinikka

12.4.Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

Klinikalla esitetyt demot katsottavissa ja ladattavissa 1.5.2024 asti alla olevista linkeistä Laatikko-palvelussa: 

  • Lukiokoulutuksen KOSKI-demo 1.5.2024 mennessä: Linkki
  • Perusopetukseen valmistavan ja aikuisten perusopetuksen ennakkoraportit VOS-laskennassa -demo: Linkki
19.4. Ammatillisen koulutuksen klinikka

26.4. Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

3.5. Ammatillisen koulutuksen klinikka

10.5.Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

Tällä klinikalla vierailemassa Opetushallituksen Lukiokoulutus, taiteen perusopetus ja vapaa sivistystyö-yksiköstä opetusneuvos Anu Halvari (lukiokoulutus).

17.5.Ammatillisen koulutuksen klinikka
 
24.5.Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka
 
31.5. Ammatillisen koulutuksen klinikka
 
7.6. Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka
 
14.6.Ammatillisen koulutuksen klinikka
 


Syksy 2024


Syksyn 2024 klinikoiden aikataulut julkaistaan kevätlukukauden 2024 loppupuolella. 

Linkit ohjeisiin

Ajantasaiset KOSKI- ja Valpas-ohjeet löytyvät aina virallisista koulutusmuotokohtaisista opiskeluoikeus- ja suoritustietojen tarkistus- ja käyttöohjeista:


Linkit KOSKI-palvelun käyttäjäohjeisiin:
Opiskeluoikeus- ja suoritustietojen ohjeet ja tarkistus / esimerkkinäkymät
Käyttäjäohjeet koulutuksen järjestäjille

Viimeksi päivitettyjen KOSKI-ohjeiden seuranta:
Viimeksi päivitetyt ohjeet

Viimeksi päivitettyjen Valpas-ohjeiden seuranta:
Viimeksi päivitetyt Valpas-ohjeet

  • No labels