KOSKI-klinikat järjestetään perjantaisin klo 9.30-10.30 Teams-kokouksina. Klinikoiden tarkoitus on olla avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa koulutuksen järjestäjät voivat esittää KOSKI- ja Valpas- palveluihin liittyviä akuutteja kysymyksiä. Palveluihin liittyvää neuvontaa ovat klinikoilla antamassa KOSKI- ja Valpas-palveluiden asiantuntijat. 

Klinikat järjestetään vuoroviikoin siten, että joka toinen viikko on suunnattu erityisesti ammatillisen koulutuksen järjestäjille, ja joka toinen viikko yleissivistävän koulutuksen järjestäjille. Ammatillisen koulutuksen järjestäjille suunnatuilla vuoroviikoilla klinikoilla ovat mukana myös eHOKS-palvelun sekä ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoituksen asiantuntijat vastaamassa koulutuksen järjestäjien esittämiin kysymyksiin. Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikat ovat avoimia paitsi esi-ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen järjestäjille, myös vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitäjille, Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) hankintana rahoitetun muun kuin säännellyn koulutuksen järjestäjille sekä taiteen perusopetuksen koulutuksen järjestäjille. Yleissivistävän koulutuksen viikoilla klinikalla ovat paikalla myös esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen valtionosuusrahoituksen asiantuntijat.

Tilaisuuksissa ei ole ennalta määrättyä agendaa, vaan niiden sisältö määräytyy koulutuksen järjestäjien esittämien kysymysten ja esiin nostamien aiheiden perusteella. Tilaisuuksia ei tallenneta.

Teams-kestolinkit molemmille klinikoille sekä klinikoiden tapahtumakalenteri löytyvät alta. Huomaathan, että vuoroviikoin järjestettäville yleissivistävän ja ammatillisen koulutuksen klinikoille on erilliset linkit!

Teams-linkit klinikoille:

Huomaathan, että vuoroviikoin järjestettäville yleissivistävän ja ammatillisen koulutuksen klinikoille on erilliset linkit!

 • Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka:
  Liity Teamsiin tästä: linkki Teams-kokoukseen

  Tilaisuus on suunnattu erityisesti esi- ja perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjille sekä vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitäjille, muun kuin säännellyn koulutuksen järjestäjille sekä taiteen perusopetuksen koulutuksen järjestäjille. Klinikalla ovat paikalla KOSKI- ja Valpas-palveluiden asiantuntijat sekä esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen valtionosuusrahoituksen asiantuntijat. 


 • Ammatillisen koulutuksen klinikka:
  Liity Teamsiin tästä: linkki Teams-kokoukseen

  Tilaisuus on suunnattu erityisesti ammatillisen koulutuksen järjestäjille. Klinikalla ovat paikalla KOSKI- ja Valpas-palveluiden asiantuntijat sekä eHOKS-palvelun sekä ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoituksen asiantuntijat.



Klinikoiden aikataulu keväällä 2023:

24.2. Ammatillisen koulutuksen klinikka
3.3. Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

10.3. Ammatillisen koulutuksen klinikka
17.3.  Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

24.3. Ammatillisen koulutuksen klinikka
31.3. Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

14.4.  Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

21.4. Ammatillisen koulutuksen klinikka
28.4. Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

5.5. Ammatillisen koulutuksen klinikka
12.5  Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

19.5. Ammatillisen koulutuksen klinikka
26.5. Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

2.6. Ammatillisen koulutuksen klinikka
9.6  Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka


Klinikoilla läpi käytävistä asioista ei julkaista erikseen kirjallista koostetta eikä tilaisuuksia tallenneta.  Ajantasaiset KOSKI-ohjeet löytyvät aina virallisista koulutusmuotokohtaisista opiskeluoikeus- ja suoritustietojen tarkistus- ja käyttöohjeista. Uusimmat koulutuksen järjestäjien KOSKI- ja Valpas-tiedotteet, viimeksi päivitetyt KOSKI- ja Valpas-ohjeet sekä KOSKI-tietomalliin ja käyttöliittymiin toteutettujen uusien ominaisuuksien seuranta löytyvät alla olevista linkeistä.

Linkit KOSKI-palvelun käyttäjäohjeisiin:
Opiskeluoikeus- ja suoritustietojen ohjeet ja tarkistus / esimerkkinäkymät
Käyttäjäohjeet koulutuksen järjestäjille

KOSKI-tietomalliin ja käyttöliittymiin toteutettujen uusien ominaisuuksien seuranta:
Toteutetut uudet ominaisuudet KOSKI-tietomalliin ja -käyttöliittymiin

Viimeksi päivitettyjen KOSKI-ohjeiden seuranta:
Viimeksi päivitetyt ohjeet

Viimeksi päivitettyjen Valpas-ohjeiden seuranta:
Viimeksi päivitetyt Valpas-ohjeet

Koulutuksen järjestäjille lähetetyt viimeisimmät KOSKI-ja Valpas-tiedotteet löytyvät Virkailijan Opintopolusta sekä täältä:
KOSKI-tiedotteet

 • No labels