Tältä sivulta löydät kootusti tietoa tulevista KOSKI-webinaareista, koulutuksista ja tilaisuuksista sekä viimeisimpien menneiden tilaisuuksien tallenteet ja esitysmateriaalit. Sivulta löytyy lisäksi koulutusmuotokohtaisten otsikoiden alta lyhyitä KOSKI-ohjevideoita. Huomaathan, että koulutusmuotokohtaisissa webinaareissa uusin webinaaritallenne materiaaleineen on ajantasaisin, vaikka aiemmat versiot samasta aiheesta ovatkin saatavilla.

KOSKI-webinaarit järjestetään Tulevat koulutuksen-otsikon alla julkaistun aikataulun mukaan Teams-kokouksina.  Webinaareihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan voit liittyä suoraan tilaisuuteen Teams-linkistä ilmoitettuna ajankohtana.  Tilaisuuksien Teams-linkit ja esitysmateriaalit löytyvät aina kyseisen webinaarin otsikon alta Tulevat koulutukset-osiosta.

Tilaisuudet tallennetaan ja linkit tekstitettyihin tallenteisiin julkaistaan kyseisen webinaarin otsikon alta löytyvissä tiedoissa viimeistään silloin, kun webinaaritallenne on tekstitetty saavutettavaksi ja tallenne on julkaistu Opetushallituksen Youtube-kanavalla.

Tekstittämättömät tallenteet (syksy 2023) puolestaan ovat saatavilla kahden viikon ajan tallenteen julkaisusta lukien. Voit katsella tai ladata tallenteen omaan käyttöön Laatikko-palveluun vievästä latauslinkistä webinaarin otsikkotietojen siihen asti, että linkki vanhenee. Vanhenemisaika on ilmoitettu latauslinkin yhteydessä. Jos tarvitset latauslinkin vanhenemisen jälkeen tallennemateriaalia sellaisesta webinaarista, joka ei ole tekstitettynä saatavilla, otathan yhteyttä KOSKI-tiimiin (koski(at)opintopolku.fi).

Ruotsinkieliset, samansisältöiset KOSKI-webinaarit ja materiaalit sekä webinaaritallenteet löytyvät KOSKI-tjänsten -wikisivun alta, mihin pääset siirtymään joko vasemman reunan sivunavigaatiopalkista tai suoraan tästä linkistä: Webbinarier på svenska

Huomaathan, että ajantasaiset KOSKI-ohjeet löytyvät aina virallisista koulutusmuotokohtaisista opiskeluoikeus- ja suoritustietojen tarkistus- ja käyttöohjeista, jotka löytyvät eDuuni-wikistä Käyttäjäohjeet koulutuksen järjestäjille -osiosta. Webinaarien tallenteita ja esitysmateriaaleja voi käyttää ajantaisia wikiohjeita täydentävänä koulutus-  ja ohjemateriaalina.


Sisällys:


Tulevat koulutukset

 


Esiopetuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 26.8.2024

Koulutuksessa käydään läpi, miltä esiopetuksen opiskeluoikeuksien tiedot näyttävät  KOSKI-palvelussa, kun ne on oikein tallennettu tai siirretty KOSKI-palveluun ja miten tietoja voidaan tarkistaa. Koulutuksessa käydään läpi myös se, miten KOSKI-palvelusta ladattavia raportteja voidaan hyödyntää tietojen oikeellisuuden tarkistamiseen.

Ajankohta:
maanantai 26.8.2024 klo 12-14

Teams-linkki:
Tulee saataville ennen webinaaria.

Esitysmateriaalit:
Tulevat saataville ennen webinaaria.

Tilaisuuden tallenne:
Tulee saataville tilaisuuden jälkeen.

Nuorten perusopetuksen tiedot KOSKI-palvelussa 2.9.2024

Koulutuksessa käydään läpi, miltä nuorten perusopetuksen opiskeluoikeuksien tiedot näyttävät KOSKI-palvelussa, kun ne on oikein tallennettu tai siirretty KOSKI-palveluun ja miten tietoja voidaan tarkistaa.

Ajankohta:
maanantai 2.9.2023 klo 12.00-14.30

Teams-linkki:
Tulee saataville ennen webinaaria.

Esitysmateriaalit:
Tulevat saataville ennen webinaaria.

Tilaisuuden tallenne:
Tulee saataville tilaisuuden jälkeen.

Kansanopistojen oppivelvollisille suunnattu vapaan sivistystyön koulutus KOSKI-palvelussa syksyllä 2024 (Opistovuosi oppivelvollisille) 

Koulutuksessa käydään läpi kansanopistojen oppivelvollisille suunnatun vapaan sivistystyön koulutuksen opiskeluoikeuksien tietojen tallentaminen ja tarkistaminen KOSKI-palvelussa. Webinaarissa käymme läpi myös KOSKI-palvelun yleisiä toimintaperiaatteita, Virkailijan Opintopolun palveluiden ja KOSKI-palvelun käyttöoikeuksia ja käyttäjähallintaa. Webinaaria on suunnattu erityisesti oppivelvollisille suunnattuja Opistovuosi oppivelvolliselle-koulutuksia järjestäville kansanopistoille. Tilaisuuden jälkeen webinaaritallennetta sekä esitysmateriaalia voi käyttää myös oppivelvollisuuttaan suorittavien oppijoiden tietoja tallentavien kansanopistojen KOSKI-käyttäjien koulutusmateriaalina. 

Ajankohta:
Tiedotamme tilaisuuden ajankohdasta mahdollisimman pian. 

Teams-linkki:
Tulee saataville ennen webinaaria.

Esitysmateriaalit:
Tulevat saataville ennen webinaaria.

Tilaisuuden tallenne:
Tulee saataville tilaisuuden jälkeen.


Oppivelvollisille suunnatun vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksen ja kotoutumiskoulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa syksyllä 2024 

Koulutuksessa käydään läpi kansanopistojen oppivelvollisille suunnattujen koulutusten opiskeluoikeuksien tietojen tallentaminen ja tarkistaminen KOSKI-palvelussa. Webinaari on suunnattu erityisesti kansanopistoille, joiden järjestämissä vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelmasuosituksen tai kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteen mukaisessa koulutuksessa opiskelee oppivelvollisuuttaan suorittavia nuoria oppijoita.  Tilaisuuden jälkeen webinaaritallennetta sekä esitysmateriaalia voi käyttää myös kansanopistojen KOSKI-käyttäjien koulutusmateriaalina. 

Webinaarin alussa käydään läpi yhteinen osio, jossa käydään läpi oppivelvollisuuttaan kansanopiston järjestämissä oppivelvollisuuslain mukaisissa koulutuksissa suorittavien oppijoiden tietojen tallentamisen periaatteita. Tämän jälkeen käymme läpi kahdessa osiossa sekä vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksen tietojen tallentamisen ja tarkistamisen sekä kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaisen koulutuksen tietojen tallentamisen ja tarkistamisen. 

Ajankohta:
Tiedotamme tilaisuuden ajankohdasta mahdollisimman pian. 

Teams-linkki:
Tulee saataville ennen webinaaria.

Esitysmateriaalit:
Tulevat saataville ennen webinaaria.

Tilaisuuden tallenne:
Tulee saataville tilaisuuden jälkeen.

Menneiden koulutuksien tallenteet ja materiaalit / Ohjevideot


Yleiset

Kelan hyödyntämät tiedot KOSKI-palvelussa 20.9.2023

Kelan ja Opetushallituksen yhdessä järjestämässä webinaarissa keskitymme KOSKI-palvelussa oleviin opiskeluoikeus- ja suoritustietoihin, joita Kela hyödyntää. Opetushallituksen esityksessä luodaan katsaus tietoihin, joita Kelalle luovutetaan KOSKI-palvelusta tietojen hyödyntämistä varten. Kelan esityksessä teemana ovat erityisesti opintotuki ja koulumatkatuki. Webinaarin loppuun varataan aikaa osallistujien kysymyksille sekä keskustelulle. Tilaisuus on suunnattu erityisesti toisen asteen ja nivelvaiheen koulutusten tietoja käsitteleville KOSKI-palvelun käyttäjille sekä kaikille muillekin, jotka ovat kiinnostuneita tutustumaan aiheeseen.

Ajankohta:
keskiviikko 20.9.2023 klo 9.30-11.30

Esitysmateriaalit:
Kelan hyödyntämät tiedot KOSKI-palvelussa_20092023.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Lataa tai katsele tallenne tästä (Laatikko-palvelu)
Linkki vanhenee 8.11.2023

KOSKI-palvelun perusteet ja käyttäjähallinta 25.1.2023

Koulutuksessa käydään läpi KOSKI-palvelun yleisiä toimintaperiaatteita, KOSKI-palvelun käyttöoikeuksia sekä tutustutaan KOSKI-käyttöliittymään ja KOSKI-pääkäyttäjän toiminnallisuuksiin Virkailijan Opintopolussa. Webinaaria suositellaan erityisesti palvelun uusille käyttäjille sekä kaikille, jotka haluavat tutustua KOSKI-palvelun perusasioihin. Tallennetta ja materiaalia voi käyttää myös KOSKI-käyttäjien koulutusmateriaalina.

Ajankohta:
keskiviikko 25.1.2023

Esitysmateriaalit:
KOSKI-palvelu perusteet ja käyttäjähallinta_25.1.2023.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 2 h 2 min

Ylioppilastutkintolautakunnan hyödyntämät tiedot KOSKI-palvelussa 6.4.2022

Ylioppilastutkintolautakunta hyödyntää keväästä 2022 alkaen koulutuksen järjestäjän KOSKI-tietovarantoon tallentamia tietoja voidakseen päätellä, voidaanko kokelaille myöntää ylioppilastutkintotodistusta. Ylioppilastutkintolautakunnan kanssa järjestetyssä yhteisessä webinaarissa käydään läpi KOSKI- palveluun tehtävät ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen opiskeluoikeuksien merkinnät, Ylioppilastutkintolautakunnan tiedon hyödyntämisen prosessi sekä sitä, miten Ylioppilastutkintolautakunta myöntää ylioppilastutkintotodistukset suoritusmerkintöjen perusteella tutkintoon vaadittavien kokeiden suorittaneille kokelaille keväästä 2022 alkaen. Webinaari on suunnattu erityisesti lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen KOSKI-käyttäjille.


Koulutusmuodot, joiden opiskelijoiden opiskeluoikeustietoihin tehtäviä merkintoja tilaisuudessa käsitellään: (linkki wikiohjeisiin):

 • Lukion oppimäärän opiskelijat (linkki ohjeisiin)
 • Lukion aineopiskelijat, jotka tavoittelevat lukion päättötodistusta (linkki ohjeisiin LOPS2015 ja LOPS2019)
 • Ammatillisen perustutkinnon opiskelijat, jotka tavoittelevat myös ylioppilastutkintotodistusta eli niin sanotut kaksoistutkinnon suorittajat (linkki ohjeisiin)
 • IB-tutkinnon, DIA-tutkinnon tai ISH-tutkinnon opiskelijat, jotka suorittavat lisäksi myös suomalaista ylioppilastutkintoa.

HUOM! Ylioppilastutkinnon myöntämiseen ja KOSKI-palveluun tehtäviin merkintöihin liittyvät aikataulut opiskeluoikeudelle merkittävien tietojen osalta tulee koulutuksen järjestäjän tarkistaa TYL:n määräykseltä ja siirtää tiedot KOSKI-palveluun aina Ylioppilastutkintolautakunnan määräämään päivämäärään mennessä. Määräykset löytyvät YTL:n verkkosivuilta: https://www.ylioppilastutkinto.fi/maaraykset


Ajankohta:
6.4.2022

Esitysmateriaalit:
KOSKI-webinaari_KOSKI_ja_YTLn hyödyntämät tiedot.pptx

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 1 h 40 min

Tilaisuuden kysymyskooste:
YTL-KOSKI-webinaarikysymykset 6.4.2022-1.docx

Koulutuksen maksuttomuuteen liittyvät tiedot KOSKI-palvelussa oppivelvollisuuslain tarkoittamien nivelvaiheen ja toisen asteen koulutuksien opiskeluoikeuksilla /  Koulutuksen maksuttomuuteen liittyvien tietojen tarkastelu Valpas-palvelussa

Ohjeessa tarkastellaan koulutuksen maksuttomuuteen liittyviä tietoja KOSKI-palvelussa ja Valpas-palvelussa. Ohjemateriaali on suunnattu toisen asteen ja nivelvaiheen koulutuksen järjestäjille, joiden järjestämissä koulutuksissa opiskelee oppijoita, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin.

Esitysmateriaalit:
Koulutuksen maksuttomuuteen liittyvien tietojen tarkastelu Valpas-palvelussa sekä koulutuksen maksuttomuuteen liittyvät KOSKI-merkinnät_tallenne_2022.pptx

HUOM! Ohje ei ole videotiedosto, vaan Power Point -diaesityksenä julkaistuun ohjeeseen on saatavilla esitysmateriaaliin tallennettu ääni, kun tarkastelee dioja diaesitys-tilassa.

Kelan hyödyntämät tiedot KOSKI-palvelussa 29.11.2019

KOSKI-Kela -klinikan tallenteilla käydään läpi, miten Kela käsittelee KOSKI-palvelun kautta saamiaan opiskeluoikeustietoja. Huomaathan, että tallennelinkki johtaa kansioon, josta löytyy kaksi erillistä tallennetta. Tallennekansiosta löytyvät erikseen ammatillisen koulutuksen osio sekä yleissivistävän koulutuksen osio. Yleissivistävän koulutuksen osiossa käsitellään toisen asteen koulutuksen opiskeluoikeuksia. Huomaathan, että tallenne on marraskuulta 2019. Tallenteella ei käsitellä niitä koulutuksia tai sellaisten tietojen hyödyntämistä, joiden tallentaminen ja/tai hyödyntäminen on alkanut vasta webinaarin tallennusajankohdan jälkeen.


Ajankohta:
29.11.2019

Esitysmateriaalit:
Ammatillisen koulutuksen esitys: OPH KELA ammatilliset 11_2019.potx
Yleissivistävän koulutuksen esitys: KOSKI KELA yleissivistävä 29112019.pptx

Tilaisuuden tallenne:
Webinaarin tallenteet 

HUOM!
Kansiosta omaan käyttöön ladattavia tallenteita on kaksi erillistä.

Tilaisuuden kysymyskooste:
KOSKI-KELA-klinikka 29.11.2019 (Ammatillinen koulutus)
KOSKI-KELA-klinikka 29.11.2019 (Yleissivistävä koulutus)

Esiopetus

Esiopetuksen lukuvuoden vaihteen ja muiden siirtymävaiheiden merkinnät ja tarkistukset KOSKI-palvelussa 13.5.2024 

Koulutuksessa käydään läpi nuorten perusopetuksen lukuvuoden vaihteen ja muiden siirtymävaiheiden merkinnät ja tarkistukset KOSKI-palvelussa. Webinaari on suunnattu esiopetuksen järjestäjille. Tilaisuuden jälkeen webinaaritallennetta sekä esitysmateriaalia voi käyttää myös KOSKI-käyttäjien koulutusmateriaalina. 

Ajankohta:
maanantai 13.5.2024

Esitysmateriaalit:
Esiopetuksen lukuvuoden vaihde KOSKI-palvelussa 13.5.2024.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tulee saataville tilaisuuden jälkeen.

Esiopetuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 30.8.2023

Koulutuksessa käydään läpi, miltä esiopetuksen opiskeluoikeuksien tiedot näyttävät  KOSKI-palvelussa, kun ne on oikein tallennettu tai siirretty KOSKI-palveluun ja miten tietoja voidaan tarkistaa. Koulutuksessa käydään läpi myös se, miten KOSKI-palvelusta ladattavia raportteja voidaan hyödyntää tietojen oikeellisuuden tarkistamiseen.

Ajankohta:
keskiviikko 30.8.2023

Esitysmateriaalit:
Esiopetuksen opiskeluoikeudet 30.8.2023 esitys.pdf


Tilaisuuden tallenne:
Tallenne on katsottavissa ja ladattavissa omaan käyttöön kahden viikon ajan (1. - 15.9.2023)  alla olevasta linkistä. Linkki vie OPH:n Laatikko-palveluun. Tallenteella on webinaarin aikana pidetty tauko kohdassa 0:48-0:58:20, jonka jälkeen esitys ja tallenteen ääni jatkuvat normaalisti tallenteen loppuun asti.
Katsele tai lataa tallenne

Esiopetuksen opiskeluoikeuksien tiedot KOSKI-palvelussa 5.8.2021

Koulutuksessa käydään läpi, miltä esiopetuksen opiskeluoikeuksien tiedot näyttävät  KOSKI-palvelussa, kun ne on oikein tallennettu tai siirretty KOSKI-palveluun. Koulutuksessa käydään läpi myös se, miten KOSKI-palvelusta ladattavia raportteja voidaan hyödyntää tietojen oikeellisuuden tarkistamiseen.

Ajankohta:
keskiviikko 5.8.2021

Esitysmateriaalit:
Alkuperäinen materiaali: KOSKI_esiopetus 5.8.2021.pptx
Päivitetty materiaali (2022): Päivitetyt webinaarimateriaalit syksy 2022 – yleissivistävä koulutus

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 1 h 42 min

Tilaisuuden kysymyskooste:
Esiopetus 5.8. kysymykset ja vastaukset.docx

Esiopetuksessa lukuvuoden vaihteessa tehtävät merkinnät ja tarkistukset 18.5.2021

Koulutuksessa käydään läpi, mitä asioita tulee ottaa huomioon lukuvuoden vaihteessa esiopetuksen opiskeluoikeuksiin tehtäviin merkintöihin.

Aiheita ovat:

- Esiopetuksen opiskeluoikeuden valmistuneeksi merkitseminen ja kun oppilas siirtyy perusopetukseen.
- Esiopetuksessa 2 vuotta jatkavat oppilaat (pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat)
- Syksyllä 2021 alkavan 2-vuotisen esiopetuskokeilun merkinnät KOSKI-palvelussa


Webinaari on suunnattu kaikille esiopetuksen KOSKI-käyttäjille, jotka käyttävät KOSKI-palvelua työssään ja vastaavat tietojen oikeellisuudesta.

Ajankohta:
keskiviikko 18.5.2021

Esitysmateriaalit:
KOSKI_esiopetus_18.5.2021.pptx

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 1 h 33 min
HUOM! Webinaarin tallenne on osittain vioittunut ja tilaisuuden viimeiset 30 min eivät valitettavasti ole tallenteelta katsottavissa.

Perusopetukseen valmistava opetus (VALO)

Perusopetukseen valmistavan opetuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 8.2.2023

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka perusopetukseen valmistavan opetuksen opiskeluoikeuksien tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.

Ajankohta:
keskiviikko 8.2.2023

Esitysmateriaalit:
Perusopetukseen valmistavan opetuksen tiedot KOSKI-palvelussa 8.2.2023.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)

Tilaisuuden kysymyskooste:
Kysmykset ja vastaukset 8.2.2023.pdf

Perusopetus

Nuorten perusopetuksen lukuvuoden vaihteen ja muiden siirtymävaiheiden merkinnät ja tarkistukset KOSKI-palvelussa 15.4.2024 

Koulutuksessa käydään läpi nuorten perusopetuksen lukuvuoden vaihteen ja muiden siirtymävaiheiden merkinnät ja tarkistukset KOSKI-palvelussa.  Webinaari on suunnattu nuorten perusopetuksen järjestäjille.  Tilaisuuden jälkeen webinaaritallennetta sekä esitysmateriaalia voi käyttää myös KOSKI-käyttäjien koulutusmateriaalina. 

Ajankohta:
maanantai 15.4.2024

Esitysmateriaalit:
Perusopetuksen lukuvuoden vaihde KOSKI-palvelussa 15.4.2024.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne katsottavissa ja ladattavissa torstaihin 9.5.2024 asti (Laatikko-palvelu). Tekstitetty versio tallenteesta julkaistaan myöhemmin ja linkki päivitetään tähän. 

Tilaisuuden kysymykset ja vastaukset:
Tallenne katsottavissa ja ladattavissa tiistaihin 30.4.2024 asti (Laatikko-palvelu)

Nuorten perusopetuksen tiedot KOSKI-palvelussa 6.9.2023

Koulutuksessa käydään läpi, miltä nuorten perusopetuksen opiskeluoikeuksien tiedot näyttävät KOSKI-palvelussa, kun ne on oikein tallennettu tai siirretty KOSKI-palveluun ja miten tietoja voidaan tarkistaa.

Ajankohta:
keskiviikko 6.9.2023

Esitysmateriaalit:
Perusopetuksen opiskeluoikeudet 6.9.2023.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Laatikko) ladattavissa tästä linkistä tiistaihin 26.9.2023 asti.

Perusopetuksen arvosanojen korottaminen erityisessä tutkinnossa -ohjevideo 12.5.2023

Ohjevideolla käydään läpi, miten perusopetuksen oppiaineen oppimäärän opiskeluoikeus luodaan Virkailijan Opintopolun KOSKI-syöttökäyttöliittymässä  ja miten erityisessä tutkinnossa suoritetut oppiaineen oppimäärän tiedot tallennetaan opiskeluoikeudelle. Ohjevideo on suunnattu perusopetuksen järjestäjille ja oppilaitoksille ja näiden KOSKI-tallentajille.

Ajankohta:
perjantai 12.5.2023

Tilaisuuden tallenne:
Ohjevideo Youtubessa
Kesto 10 min

Nuorten perusopetuksen tiedot KOSKI-palvelussa keskiviikkona 18.8.2021

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka nuorten perusopetuksen opiskeluoikeuksien tulisi näkyä KOSKI-palvelussa. Löydät alkuperäiset sekä päivitetyt webinaarin esitysmateriaalit ohesta.


Ajankohta:
keskiviikko 18.8.2021

Esitysmateriaalit:
Alkuperäinen: KOSKI_perusopetus_18.8.2021.pptx
Päivitetty (2022): Päivitetyt webinaarimateriaalit syksy 2022 – yleissivistävä koulutus

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 2 h 47 min

Tilaisuuden kysymyskooste:
Perusopetus18.8.2021 kysymykset ja vastaukset.docx

Nuorten perusopetuksessa lukuvuoden vaihteen ja muiden siirtymävaiheiden merkinnät ja tarkistukset 21.4.2021

Koulutuksessa käydään läpi, mitä asioita tulee ottaa huomioon lukuvuoden vaihteessa perusopetuksen opiskeluoikeuksiin tehtäviin merkintöihin:

 • Perusopetuksen opiskeluoikeuden valmistuneeksi merkitseminen ja päättötodistuksen arvosanat.
 • Vuosiluokan vahvistuksen merkitseminen ja vuosiluokan arvosanat.
 • Vuosiluokkiin sitomattomat oppilaat
 • Luokalle jäävät oppilaat.
 • Vuosiluokalta seuraavalle siirto.
 • 6. luokalta 7. luokalle siirtyminen yhtenäiskoulussa
 • Koulun vaihtaminen saman kunnan sisällä


Ajankohta:
keskiviikko 21.4.2021

Esitysmateriaalit:

KOSKI_perusopetus_lukuvuodenvaihde 21.4.2021 (2).pptx

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 2 h 25 min

Tilaisuuden kysymyskooste:
webinaari 21.4. kysymykset ja vastaukset.docx

Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 10.5.2023

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka aikuisten perusopetuksen opiskeluoikeuksien tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.


Ajankohta:
keskiviikko 10.5.2023

Esitysmateriaalit:
Aikuisten perusopetus KOSKI-palvelussa 10.5.2023.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 2 h 13 min

Perusopetuksen oppiaineen päättöarvosanojen korottajien aikuisten perusopetuksen opiskeluoikeuden luominen KOSKI-käyttöliittymässä -ohjevideo 22.5.2020

Ohjevideolla käydään läpi, miten miten perusopetuksen oppiaineen arvosanojen korottajien tai oppiaineen oppimäärän erityisessä tutkinnossa suorittavien tiedot tallennetaan opiskeluoikeudelle Virkailijan Opintopolun KOSKI-syöttökäyttöliittymässä.

Ajankohta:
22.5.2020

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne
Kesto 10 min

Aikuisten perusopetuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 1.9.2021

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka aikuisten perusopetuksen opiskeluoikeuksien tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.


Ajankohta:
keskiviikko 1.9.2021

Esitysmateriaalit:
Alkuperäinen: Aikuisten perusopetus KOSKI syksy 2021.pptx 
Päivitetty (2022): Päivitetyt webinaarimateriaalit syksy 2022 – yleissivistävä koulutus

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 2 h 36 min


Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA)

Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 25.3.2024 

Koulutuksessa käydään läpi tutkintokoulutukseen valmentavan TUVA-koulutuksen opiskeluoikeuksien tietojen tallentaminen ja tarkistaminen KOSKI-palvelussa. Webinaari on suunnattu TUVA-koulutusta järjestäville koulutustoimijoille ja oppilaitoksille. Tilaisuuden jälkeen webinaaritallennetta sekä esitysmateriaalia voi käyttää myös TUVA-koulutuksen järjestäjien KOSKI-käyttäjien koulutusmateriaalina. 

Ajankohta:
maanantai 25.3.2024

Esitysmateriaalit:
Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-tietovarannossa_25.3.2024_.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tulee saataville tilaisuuden jälkeen.

Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 17.8.2022

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen opiskeluoikeuksien perustietojen, rahoituksen laskennan lisätietojen sekä koulutuksen osien suoritustietojen tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.

Tutkintokoulutukseen valmentavan (TUVA) koulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa - ohjeet löydät täältä:
Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen opiskeluoikeudet


Ajankohta:
keskiviikko 17.8.2022

Esitysmateriaalit:
Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-tietovarannossa_17.8.2022.pptx

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)

Tilaisuuden kysymyskooste:
4. Usein kysyttyjä kysymyksiä tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen opiskeluoikeus- ja opintosuoritustiedoista


Oppivelvollisille suunnattu kansanopistojen vapaan sivistystyön koulutus / Kotoutumiskoulutus


Kotoutumiskoulutus (OPS 2012) ja vapaan sivistystyön lukutaitokoulutus oppivelvollisille 3.6.2021

Webinaarissa käsitellään, kuinka luodaan vapaan sivistystyön opiskeluoikeus oppivelvolliselle sekä kuinka kansanopistojen järjestämien, oppivelvollisille suunnattujen kotoutumiskoulutuksen (OPS 2012) ja vapaan sivistystyön lukutaitokoulutusten suoritustiedot tallennetaan KOSKI-palveluun. Tilaisuus on tarkoitettu kansanopistoille ja kansanopistojen KOSKI-käyttäjille.


Ajankohta:
3.6.2021

Esitysmateriaalit:
KOSKI-webinaari 3.6.2021 - Esitysmateriaalit

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 1 h 1 min


Kansanopistojen oppivelvollisille suunnattu vapaan sivistystyön koulutus 20.5.2021

Webinaarissa käsitellään, kuinka luodaan vapaan sivistystyön opiskeluoikeus oppivelvolliselle sekä kuinka tallennetaan opiskeluoikeudelle oppivelvollisuuden piiriin kuuluvan kansanopistojen oppivelvollisille suunnattu vapaan sivistystyön koulutuksen (ns. Opistovuosi oppivelvollisille-linjat) suoritustiedot. Tilaisuus on tarkoitettu kansanopistoille ja kansanopistojen KOSKI-käyttäjille.


Ajankohta:
20.5.2021


Esitysmateriaalit:
KOSKI-webinaari 20.5.2021 - Kansanopistojen oppivelvollisille suunnattu vapaan sivistystyön koulutus.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 1 h 26 min


Tilaisuuden kysymyskooste:
Webinaarin kysymyskooste 20.5.2021.pdf

Lukiokoulutus


Lukion aineopiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 27.4.2023

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka lukion aineopiskelijoiden opiskeluoikeuksien tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.

Ajankohta:
keskiviikko 27.4.2023

Esitysmateriaalit:
Lukion aineopiskelijat 27.4.2023.pdf
Lukion_aineopinnot_raporttidiat_27.4.2023.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 1 h 40 min

Lukion oppimäärän opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 5.4.2023

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka lukion oppimäärän opiskeluoikeuksien tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.

Ajankohta:
keskiviikko 5.4.2023

Esitysmateriaalit:
Lukion oppimäärän opiskelijat 5.4.2023.pdf
lukion_oppimaara_raporttidiat_5.4.2023.pdf


Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)

Lukion aineopiskelun opiskeluoikeuksien tiedot KOSKI-palvelussa 15.9.2021

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka lukion aineopiskelijoiden opiskeluoikeuksien tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.

Ajankohta:
keskiviikko 15.9.2021

Esitysmateriaalit:
Lukion aineopiskelijat KOSKI-palvelussa syksy 2021.pptx
lukion_aineopinnot_2021_raporttidiat.pptx

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 2 h 37 min

Lukioon valmistavan koulutuksen (LUVA) tiedot KOSKI-palvelussa 8.9.2021

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka lukioon valmistavan koulutuksen (LUVA) opiskeluoikeuksien tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.

Ajankohta:
keskiviikko 8.9.2021

Esitysmateriaalit:
LUVA-opiskeluoikeudet KOSKI syksy 2021.pptx

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 1 h 27 min


Ammatillinen koulutus

Muun ammatillisen koulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 7.6.2023

Koulutuksessa käydään läpi, miltä muun ammatillisen koulutuksen opiskeluoikeuksien tiedot näyttävät KOSKI-palvelussa, kun ne on oikein tallennettu tai siirretty KOSKI-palveluun ja miten tietoja voidaan tarkistaa.

Ajankohta:
keskiviikko 7.6.2023

Esitysmateriaalit:
Muu ammatillinen koulutus KOSKI-webinaari 7.6.2023.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 55 min

Ammatillisten tutkinto- ja osatutkintotavoitteisten opiskeluoikeuksien suoritustiedot KOSKI-palvelussa 31.5.2023

Koulutuksessa käydään läpi, miltä ammatillisen tutkinto- ja osatutkintotavoitteisten opiskeluoikeuksien suoritustiedot näyttävät KOSKI-palvelussa, kun ne on oikein tallennettu tai siirretty KOSKI-palveluun ja miten tietoja voidaan tarkistaa.

Ajankohta:
keskiviikko 31.5.2023

Esitysmateriaalit:
Ammatilliset tutkinnot KOSKI-webinaari 2 31.5.2023.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 1 h 33 min

Ammatillisten opiskeluoikeuksien tilat ja lisätiedot KOSKI-palvelussa 24.5.2023

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka ammatillisen koulutuksen opiskeluoikeuksien tilojen ja lisätietojen tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.

Ajankohta:
keskiviikko 24.5.2023

Esitysmateriaalit:
Ammatilliset opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 24.5.2023.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)
Kesto 1 h 24 min

Ammatillisen koulutuksen raporttien käyttö KOSKI-datan laadun valvonnassa 16.2.2022

Koulutuksessa käydään läpi ammatillisen koulutuksen raporttien käyttöä datan laadun valvonnassa.

Ajankohta:
keskiviikko 16.2.2022

Esitysmateriaalit:
PowerPoint-esitys

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne vioittunut, ei saatavilla.

Muun ammatillisen koulutuksen opiskeluoikeuksien tiedot KOSKI-palvelussa 9.2.2022

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka muun ammatillisen koulutuksen opiskeluoikeuksien tietojen tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.

Ajankohta:
keskiviikko 9.2.2022

Esitysmateriaalit:
Muu ammatillinen koulutus KOSKI webinaari 9.2.2022.pptx

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)

VALMA- ja TELMA -opiskeluoikeuksien tiedot KOSKI-palvelussa  2.2.2022

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka ammatilliseen koulutukseen valmentavan sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan koulutuksen opiskeluoikeuksien tietojen tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.

Ajankohta:
keskiviikko 2.2.2022

Esitysmateriaalit:
VALMA ja TELMA koulutus KOSKI webinaari 2.2.2022 (1).pptx

Tilaisuuden tallenne:
Ei saatavilla.

Tilaisuuden kysymyskooste:
2.2.2022 Kysymykset ja vastaukset.pdf

Ammatillisten tutkinto- ja osatutkintotavoitteisten opiskeluoikeuksien suoritustiedot KOSKI-palvelussa 26.1.2022

Koulutuksessa käydään läpi, miltä ammatillisen tutkinto- ja osatutkintotavoitteisten opiskeluoikeuksien suoritustiedot näyttävät KOSKI-palvelussa, kun ne on oikein tallennettu tai siirretty KOSKI-palveluun ja miten tietoja voidaan tarkistaa.

Ajankohta:
keskiviikko 26.1.2022

Esitysmateriaalit:
Ammatilliset tutkinnot KOSKI webinaari 2 26.1.2022 (1).pptx

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)

Tilaisuuden kysymyskooste:
26.1.2022 kysymykset ja vastaukset.pdf

Ammatillisten opiskeluoikeuksien tilat ja lisätiedot keskiviikkona KOSKI-palvelussa 19.1.2022

Koulutuksessa käydään läpi, kuinka ammatillisen koulutuksen opiskeluoikeuksien tilojen ja lisätietojen tulisi näkyä KOSKI-palvelussa.

Ajankohta:
keskiviikko 19.1.2022

Esitysmateriaalit:
Ammatilliset tutkinnot KOSKI webinaari 1 19.1.2022 (1).pptx

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)

Tilaisuuden kysymyskooste:
19.1.2022 kysymykset ja vastaukset.pdf


Vapaa sivistystyö

Vapaan sivistystyön osaamismerkit KOSKI-palvelussa 20.5.2024 

Koulutuksessa käydään läpi vapaan sivistystyön osaamismerkkien suoritustietojen tallentaminen ja tarkistaminen KOSKI-palvelussa.  Webinaari on suunnattu vapaan sivistystyön oppilaitoksille ja niiden ylläpitäjille, jotka omalla päätöksellään aikovat mahdollistaa  osaamismerkkien tietojen tallentamisen oppijoiden suostumuksella 1.8.2024 tai sen jälkeen.  Tilaisuuden jälkeen webinaaritallennetta sekä esitysmateriaalia voi käyttää myös vapaan sivistystyön oppilaitosten KOSKI-käyttäjien koulutusmateriaalina. 

Ajankohta:
maanantai 20.5.2024 klo 12-14

Teams-linkki:
Liity webnaariin tästä linkistä

Esitysmateriaalit:
Vapaan sivistystyön osaamismerkit KOSKI-palvelussa 20.5.2024.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tulee saataville tilaisuuden jälkeen.


Jatkuvaan oppimiseen suunnatun vapaan sivistystyön koulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 5.2.2024 (JOTPA)

Koulutuksessa käydään läpi Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) valtionavustuksella rahoitetun vapaan sivistystyön koulutuksen opiskeluoikeuksien tietojen tallentaminen ja tarkistaminen KOSKI-palvelussa. Webinaarissa käymme läpi myös KOSKI-palvelun yleisiä toimintaperiaatteita, Virkailijan Opintopolun palveluiden ja KOSKI-palvelun käyttöoikeuksia ja käyttäjähallintaa. Webinaari on suunnattu erityisesti JOTPA:n valtionavustusrahoitusta saaville vapaan sivistystyön koulutustoimijoille. Tilaisuuden jälkeen webinaaritallennetta sekä esitysmateriaalia voi käyttää myös JOTPA:n rahoitusta saavien vapaan sivistystyön oppilaitosten KOSKI-käyttäjien koulutusmateriaalina. 

Ajankohta:
maanantai 5.2.2024 klo 12-14

Teams-linkki:
Liity kokoukseen tästä linkistä (Teams)

Esitysmateriaalit:
Jatkuvaan oppimiseen suunnattu vapaan sivistystyön koulutus KOSKI-palvelussa - 5.2.224.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tulee saataville tilaisuuden jälkeen.

Vapaan sivistystyön vapaatavoitteisen koulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 12.2.2024 

Koulutuksessa käydään läpi vapaatavoitteisen, oppijan suostumuksella tallennettavan vapaan sivistystyön koulutuksen opiskeluoikeuksien tietojen tallentaminen ja tarkistaminen KOSKI-palvelussa. Webinaarissa käymme läpi myös KOSKI-palvelun yleisiä toimintaperiaatteita, Virkailijan Opintopolun palveluiden ja KOSKI-palvelun käyttöoikeuksia ja käyttäjähallintaa. Webinaari on suunnattu erityisesti oppilaitoksen ylläpitäjän päätöksellä tietojen tallentamisen mahdollistaneille vapaan sivistystyön koulutustoimijoille. Tilaisuuden jälkeen webinaaritallennetta sekä esitysmateriaalia voi käyttää myös oppijoiden suostumuksella tietoja tallentavien vapaan sivistystyön oppilaitosten KOSKI-käyttäjien koulutusmateriaalina. 

Ajankohta:
maanantai 12.2.2024 klo 12-14

Teams-linkki:
Liity webinaariin tästä linkistä

Esitysmateriaalit:
Lataa PDF-materiaali tästä:
Vapaan sivistystyön vapaatavoitteisen koulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 12.2.2024.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Katso tilaisuuden tallenne tästä linkistä (Youtube) (1 h 5 min)


Taiteen perusopetus


Taiteen perusopetuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 26.4.2023

Koulutuksessa käydään läpi, miten taiteen perusopetuksen koulutuksen järjestäjät ja oppilaitokset voivat valmistautua KOSKI-palvelun käyttöönottamiseen, annetaan ohjeita ja neuvontaa KOSKI-palvelun käyttöönottoon liittyvien tiedonhallintaprosessien suunnitteluun, tutustutaan KOSKI-palvelun käyttäjähallintaan ja käydään läpi taiteen perusopetuksen opiskeluoikeuksien tietojen tallentaminen KOSKI-palveluun.

Ajankohta:
keskiviikko 26.4.2023

Esitysmateriaalit:
Taiteen peruspetuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa -esitysdiat 26.4.2023.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tallenne (Youtube)

Tilaisuuden kysymyskooste:
Tulossa saataville.

Taiteen perusopetuksen opiskeluoikeuden luominen KOSKI-syöttökäyttöliittymässä (itse järjestetty koulutus) 31.3.2023

Ohjevideolla käydään läpi, miten taiteen perusopetuksen opiskeluoikeus luodaan Virkailijan Opintopolun KOSKI-syöttökäyttöliittymässä itse järjestetyssä taiteen perusopetuksessa opiskelevalle oppijalle. Ohje on suunnattu taiteen perusopetuksen koulutuksen järjestäjille eli kunnille ja niiden ylläpitämille oppilaitoksille, opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä järjestämisluvalla taiteen perusopetusta järjestäville oppilaitoksille sekä valtion oppilaitoksille, jotka järjestävät taiteen perusopetusta ministeriön päätöksen mukaisesti  ja niiden ylläpitämille oppilaitoksille. 

Ajankohta:
31.3.2023

Tallenne:
Ohjevideo Youtubessa (1 min)

Muu kuin säännelty koulutus (JOTPA)

Muun kuin säännellyn koulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 22.1.2024 (JOTPA)

Koulutuksessa käydään läpi Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) hankkiman muun kuin säännellyn koulutuksen opiskeluoikeuksien tietojen tallentaminen ja tarkistaminen KOSKI-palvelussa. Webinaarissa käymme läpi myös Opintopolun Organisaatioiden rekisteröintipalvelun sekä KOSKI-palvelun yleisiä toimintaperiaatteita, sekä Virkailijan Opintopolun palveluiden käyttöoikeuksia ja KOSKI-palvelun käyttäjähallintaa. Webinaari on suunnattu erityisesti JOTPA:n rahoitusta saaville koulutustoimijoille. Tilaisuudessa ovat paikalla KOSKI-palvelun asiantuntijoiden lisäksi myös JOTPA:n asiantuntijat vastailemassa koulutustoimijoiden kysymyksiin. Tilaisuuden jälkeen webinaaritallennetta sekä esitysmateriaalia voi käyttää myös JOTPA:n rahoitusta saavien toimijoiden KOSKI-käyttäjien koulutusmateriaalina. 

Ajankohta:
maanantai 22.1.2024 klo 12-14

Teams-linkki:
-

Esitysmateriaalit:
Muun kuin säännellyn koulutuksen opiskeluoikeudet KOSKI-palvelussa 22.1.2024.pdf

Tilaisuuden tallenne:
Tulee saataville tilaisuuden jälkeen. • No labels