Tietotuotteen kehittäminen (palvelumuotoilu, tekninen toteutus sekä käyttöönotto) on iteratiivinen prosessi, jonka aikana selvitetään raportoinnin tietotarpeet, suunnitellaan ja toteutetaan raportit sekä kerätään palautetta ratkaisusta loppukäyttäjiltä ja jatkokehitetään tietotuotetta palautteen perusteella.
Prosessin vaiheet:
Raportoinnin kehityksessä ja siten myös määrittelyssä prosessin toteutus on syytä olla iteratiivinen ja ketterästi toteutettu, esimerkiksi hyödyntäen Scrum menetelmää.
Tutustu pedagogiseen tietojohtamisen prosessiin OA-hankeverkoston tuottamaan julkaisun Oppimisanalytiikasta ammatillisen koulutuksen supervoima. Kokonaisselvitys oppimisanalytiikan mahdollisuuksista ammatillisessa koulutuksessa avulla. Kokonaisselvitys kuvaa oppimisanalytiikan hyödyntämisen mahdollisuuksia ammatillisen koulutuksen kehittämisessä sekä kokoaa yhteen erilaisia suosituksia ja malleja oppimisanalytiikan käytöstä ammatillisessa koulutuksessa. Perehdy erityisesti lukuun 5, jossa tarkastellaan pedagogista tietojohtamista ja tieto-ohjautuvan organisaation rakentamista.
Case esimerkki - POC
Työpaketissa 2 toteutettiin konkreettinen POC vaikuttavuuden mittarien toteutuksesta. Lue oheisesta materiaalista, miten tietotarpeesta tietotuotteeksi -prosessi käytännössä tapahtuu. Voit halutessasi tutustua myös POCin taustamateriaaleihin: Mittaristo rakentaminen - Esimerkki vaikuttavuusmittaristosta ja Tiedon mallintaminen: Käsite- ja tietomallin luominen.
osa 3 Mittareiden testaus - POC käytännössä TP2.pdf
Aloittelijan ohjeet Power BI:n käyttöön
Tieto-osaava-hankkeessa luotiin Aloittelijan ohjeet Power BI:n käyttöön. Ohjeen tavoitteena on mahdollistaa Power BI:n käytön aloittaminen opiskelijatietojen raportointiin ja tarkasteluun.
Oppaan sisältämät 12 ohjevideota ovat katsottavissa myös yksittäin alla.