Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Ennen opintojen alkua Koulutuksen lähipalvelut on alustanut sinulle Peppiin HOPSin opinto-oikeutesi osoittaman voimassaolevan opetussuunnitelman pohjalta. HOPS-pohja on sinulle ja HOPS-ohjaajallesi valmiina Pepissä tarkastelua ja muokkausta varten. HOPSin päivittäminen ja ajan tasalla pitäminen on omalla vastuullasi.

HOPS on pohja suoritusotteelle ja tutkintotodistukselle, ja viimeistään valmistumisen aikaan sen pitää olla kunnossa kaikilta osin. Pidä HOPSisi ajantasalla koko opintojesi ajan:

  • Voit lisätä tai poistaa HOPS-pohjasta vaihtoehtoisia ja vapaavalintaisia opintojaksoja, esimerkiksi yksittäisiä opintojaksoja, kokonaisia sivuaineita tai muita opintokokonaisuuksia.
  • Et voi itse siirtää opintoja opiskeluoikeudelta toiselle. Jos sinulla on tarve siirtää opintoja opiskeluoikeudelta toiselle, ole yhteydessä oman tiedekuntasi lähipalveluihin. Huomioi, että kuluvan vuoden avoimen yliopiston opinnot pitää siirtää tutkinto-opintoihin hyväksilukemalla.

Lähetä HOPS omaopettajallesi kommentoitavaksi, kun olet muokannut sitä ensin itse. HOPSin hyväksyminen ei ole välttämätöntä. Voit opiskella, vaikka HOPS olisi luonnos (DRAFT)-tilassa.  Mikäli haluat, että omaopettajasi hyväksyy HOPSin, huomioi, että hyväksymisen jälkeen et voi muokata hyväksyttyä HOPSia. Sen tilalle syntyy uusi HOPS-luonnos, joka on muokattavissa.

HOPS-ohjaajan tehtävänä on tukea sinua HOPSin muokkaamisessa. HOPS-ohjauksen vastuista ja toimintamalleista voit lukea lisätietoja yliopiston HOPS-linjauksista.

Maisteriopintojen suorittaminen

Voit opiskella maisteriopintoja, vaikka maisterivaiheen HOPS ei olisikaan vielä näkyvillä Pepissä. Lue lisää maisteriopintojen suorittamisesta kohdasta opintojen valinta.

Sinun kannattaa noudattaa oman tutkinto-ohjelmasi opintojen suorittamisjärjestyksen ajoitussuositusta. Joissakin tapauksissa maisterivaiheen opintojen valinta on tarkoituksenmukaista jo ennen maisterivaiheen HOPSin näkymistä Pepissä. Moni opiskelija aloittaa esimerkiksi maisterivaiheen sivuaineen suorittamisen jo alemman korkeakoulun suorittamisen aikana. 

HOPS Pepissä

HOPS-sivulla voit tarkastella ja muokata henkilökohtaista opintosuunnitelmaasi.

Sivun yläreunassa navigointipalkin alapuolella on otsikkona sen opiskeluoikeus, jota sivulla oleva HOPS koskee. Tämän vieressä on tieto siitä, mikä HOPS-versio on kyseessä. HOPS-versio kertoo, onko HOPSisi hyväksytty omaopettajan toimesta vai onko kyseessä luonnos.

Otsikon alapuolella on yhdeksän alavälilehteä: tarkastelu, opintojen valinta, ajoitus, jäsentelyt, viestit, ilmoittautumiset, ryhmän kuvasu, tentit ja ahot.

Voit liikkua eri välilehdillä klikkaamalla kunkin välilehden otsikkoa. Lue välilehtien tarkemmat ohjeet niiden omilta ohjesivuilta.