Ammattikorkeakoulujen Open Access -lausuma 22.10.2009

Työnjako

Theseus-asiantuntijat Minna Marjamaa, Tiina Tolonen ja Antti Nyqvist huolehtivat Theseuksen ylläpidosta, kehittävät toimintoja yhdessä Amkit-konsortion ja Kansalliskirjaston kanssa, ja antavat tukea rinnakkaistallentamiseen Theseukseen (ml. Justus–Theseus-yhteys). Kysymykset Kansalliskirjastolle menevät ensisijaisesti Theseus-asiantuntijoiden kautta. Jokaisessa ammattikorkeakoulukirjastossa on Theseus-yhteyshenkilö, jonka organisoi Theseuksen ylläpitoa omassa ammattikorkeakoulussaan

Ongelmatilanteessa

Opiskelija: Ota yhteyttä omaan ammattikorkeakoulukirjastoosi.

Kirjaston työntekijä: Ota ensisijaisesti yhteyttä oman ammattikorkeakoulukirjastosi Theseus-yhteyshenkilöön. Hän joko neuvoo itse tai välittää kysymyksen Theseus-asiantuntijoille (theseus-toimisto at lists.metropolia.fi) sähköpostilistan kautta. Voit myös etsiä vastausta kysymykseesi wikin FAQ-osiosta.

Opinnäytetöiden julkisuus

Opiskelija julkistaa työnsä tallentaessaan sen Theseukseen ja vastuu ja tekijänoikeudet ovat opiskelijalla. Periaatteellisesti salaisia opinnäytetöitä ei ammattikorkeakouluissa ole, Open Access -hankkeen aikana ARENE ry:n antama suositus opinnäytetöiden julkisuudesta.

Opinnäytetöiden nimen vaihto ja poisto

Pienten metadatavirheiden tai työn nimen korjaamiseksi ei tarvitse ottaa yhteyttä ylläpitoon eikä työtä tarvitse poistaa kokonaan, vaan kirjastolaiset voivat tehdä pienet korjaukset suoraan metadataan.

Huoltoikkuna

Theseuksessa on otettu käyttöön viikoittainen huoltotoimenpiteille varattu aika tiistaisin klo 10–11, jolloin palvelussa esiintyy katkoja. Katkot pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä. Huoltotoimenpiteet pyritään keskittämään tähän ajankohtaan, mutta lyhyitä katkoja voi esiintyä myös muina päivinä. Pyrimme kuitenkin välttämään katkoja huoltoikkuna-ajan ulkopuolella ja pitämään ne maksimissaan kahden minuutin pituisina. Huoltoikkunan ulkopuolella olevat katkot liittyvät lähes yksinomaan ennalta testattuihin Theseuksen koodipäivityksiin.

  • No labels