Aika: 28.3.2019 klo 08.30-09.30
Paikka: https://cscfi.zoom.us/j/744717998

Osallistujat: Mari Nyrhinen Diak, Juha Venho TurkuAMK, Manu Pajuluoma LY, Olavi Pesonen Karelia, Teemu Seesto UTU, Sari Laaksonen Lamk, Jussi Kivinen TaY, Ari Hovila VY, Jukka Ivonen Haaga-Helia, Outi Tasala CSC, Maria Seppänen CSC, Jussi Auvinen CSC, Karoliina Ahtiainen CSC, Minna Ala-Mantila CSC

1. Kehitysideoiden ohjaus eri palvelukehityslinjoille (JIRAn keskimmäinen sarake)

Ei päätettäviä asioita.

2. Käsittelyä odottavat uudet tai tarkennettavat ideat (JIRAn vasen sarake)

CSCIDEAPANKKI-53 - Getting issue details... STATUS  Viime kokouksen päätöksellä ideasta 50 lohkottu idea. Valtakirjat osallistuvilta korkeakouluilta pyydetty viimeistään 28.3.

  • Tällä hetkellä minikilpailutukseen ovat ilmoittautuneet TY, VAMK, Karelia, Diak. Kilpailutukseen ilmoittautuneille tiedotetaan asiasta ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.
  • Todettiin, että minikilpailutukseen ilmoittautuneet tahot osallistuvat sovellusylläpidon kilpailutukseen, hosting-palvelut on suljettu pois tästä kilpailutuksesta

3. Edistyneiden asioiden seuranta (JIRAn oikea sarake jne.)

CSCIDEAPANKKI-12 - Getting issue details... STATUS  Tiketille päivitetty tilannetietoa Remote Desktopin POCista

CSCIDEAPANKKI-46 - Getting issue details... STATUS  DigiCampus järjestänyt työpajan 20.-21.3.2019 Helsingissä. Ohjelmassa 21.3. määrittelytyötä LMS-kilpailutuskokonaisuuden osana.

CSCIDEAPANKKI-6 - Getting issue details... STATUS  Suljettu ja arkistoitu (perustelut tiketillä)

4. Muut asiat

CSCIDEAPANKKI-2 - Getting issue details... STATUS Muistutuksena: AAPA ja FUCIO selvittävät 1.4. mennessä korkeakoulukohtaisesti halukkuutta osallistua eri polkuihin. Eri polkuihin osallistumisesta kiinnostuneille järjestetään verkkokokous 3.4. klo 10.

  • Verkkokokous on avoinna kaikille korkeakouluille ja kaikille asianhallinnan, tiedonohjauksen, sähköisen allekirjoituksen ja arkistoinnin asiantuntijoille
  • Tilaisuus on yhteistilaisuus, mutta jatkossa osallistujat jaetaan asiantuntijaryhmiksi polkujen mukaisesti. Ehdotettiin mahdollisuutta, että jatkotyöstössä yhdistellään eri poluille ilmoittautuneita asiantuntijoita, esimerkiksi 1-2 ja 4-5 polut yhdistäen
  • Todettiin, että olisi hyvä saada usealta korkeakoululta osaamista eri polkuihin, toistaiseksi vain yksi korkeakoulu on ilmoittanut mahdollisuudesta myydä omaa osaamistaan. Ne korkeakoulut, joilla on kehitystyö tämän osalta käynnissä voisivat pohtia omien kokemustensa jakamista tämän asiantuntijayhteistyön nimissä.



CSCIDEAPANKKI-23 - Getting issue details... STATUS Tiedoksi tuleva webinaari, ajankohta varmistuu ensi viikolla (vk14). Webinaarin sivu (luonnos): https://wiki.eduuni.fi/x/C4TYBQ

  • Ari-Pekka Syvänteen tekemä haastattelukierros on meneillään yhteisen kuvan tarkentamiseksi.

Ideapankkiviestintä

  • Ideapankkivideosta (ks. Ideapankki-videon käsikirjoitus). Videolla ei tulla esittelemään tarkempia ohjeita idean kirjaamiseen, koska tekniikka tähän saattaa vielä muuttua.  Suunnitteilla uusi etusivu, jossa idean voisi mahdollisesti jättää helppokäyttöisemmän lomakkeen kautta.
    • Ideapankki konseptivideo julkistetaan AMK-päivillä Kuopiossa 8-9.5. CSC järjestää AMK-päivien yhteydessä oman rinnakkaissession Ideapankista, jossa palvelua esitellään ja tarjotaan mahdollisuus jättää uusia kehitysideoita.
  • Ideapankista UAS-journaliin
    • AMK-lehti / UAS Journalin numeron 2/2019 teemana on Digitalisaatio ja tietohallinnon uusi rooli – ammattikorkeakoulujen AAPA-verkosto 20 vuotta. AAPA-FUCIO ja CSC ovat yhteistyössä tuottaneet artikkelin kyseiseen numeroon Ideapankista
  • Tunnistettiin, että Ideapankista olisi hyvä muotoilla lyhyt ja ytimekäs esittely parilla kehitysidea esimerkillä, jota korkeakoulut voisivat jakaa omissa kanavissaan.

Eduuni-Jiran kirjautumisongelma on korjattu, ja Jira-tiketeille voi kirjautua suoralla URL:llä. Ideoiden seuraaminen kirjautumatta on nyt myös mahdollista, mutta Kanban-näkymä ei ole käytettävissä kirjautumatta.

CSC:n neuvottelukunta vuosille 2019-2020 asetettu


AAPAn ja FUCIOn työvaliokuntien ja CSC:n yhteiskokous 20.5.





  • No labels