Turussa tämän tiimoilta suunnitelmissa:

KOULUTUKSET:

Tuotetaan webinaarisarja (n. 5-10 minuuttisia tallenteita kustakin aiheesta)  yhteistyössä rahoituksen kanssa, jossa kirjaston osalta omat osuudet avoimesta julkaisemisesta (perusteet, SA:n linjaukset, vinkkejä, joilla tutkija voi itse tarkastaa lehtien OA-politiikat, esitellään APC-maksuopasta ja buffataan rinnakkaistallentamista yliopiston julkaisuarkistossa) ja datanhallinnasta (hakuvaiheen vaatimukset ja mistä löytyy apuja)

Myöhemmin syksyllä toteutetaan webinaarisarja datanhallinnasta, jossa yliopiston eri asiantuntijat tuottavat omalta vastuualueeltaan materiaaleja

Keväällä/kesällä 2021 kontaktoidaan rahoitusta saavat ja järjestetään datanhallinta-workshoppeja

Koulutuksia ei ole vielä tehty, linkit niihin lisätänn oppaisiin


NEUVONTA: openutu@utu.fi -palveluosoitteeseen (jota lukee, IT, lakiasiat, tietosuojavastaava, tietoturvapäällikkö, eettisen toimikunnan koordinaattori) voi lähettää 21.9. mennessä julkaisulistoja tarkistettavaksi (avoimuuden linjausten suhteen) ja jos on kysymyksiä liittyen hakuvaiheen aineistohallintaosuuteen.

Rahoitusta saavat lähettävät ko. osoitteeseen keväällä/kesällä 2021 aineistonhallintasuunnitelmansa kommenteille.


OPPAAT:

Data- ja avoin julkaiseminen -oppaisiin tehty sivut Suomen Akatemian hausta: https://utuguides.fi/tutkimusdata/SA2020 ja https://utuguides.fi/oa/SA2020 Sellainen huomio näistä, että tuo "myönteisen rahoituspäätöksen jälkeen" -osuus tulee vielä päivittymään, sillä tätä meidän sisäistä prosessia eettisine ennakkoarviointeineen, tietosuojineen, sopimuksineen yms. ei ole vielä alkuunkaan loppuu asti mietitty...CSC

Helsingin Yliopisto

Suomen Akatemia

 • Syyskuun 2020 haun neuvontaan järjestetään alkusyksyllä webinaarien sarja (korvaa fyysisen Ask&Apply kiertueen). Webinaarien ideana on 10-15 min. tietoiskumainen esitys, jonka jälkeen on aikaa keskustelulle. Alustavia aiheita ovat:
  • Uutta syyshaussa (sisältää lyhyesti myös aineistonhallintasuunnitelman uudistetun toimitustavan)
  • Vinkkejä uudelle hakijalle
  • Hakemusarviointi
  • Liikkuvuus
  • Hakemuksen rakenne ja SARA-järjestelmän vinkit

UEF

 • Verkkokoulutus avoimesta tieteestä Suomen Akatemian rahoitushakuun valmistautuville tutkijoille.
 • Myönteisen rahoituspäätöksen saaneille järjestetään tukea ja koulutusta DMPn tekemiseen.

 • No labels