Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kuvaus

eduVPN on tutkimus- ja opetustarpeisiin suunniteltu VPN-ratkaisu, joka perustuu avoimeen lähdekoodiin. eduVPN hallinnoi Commons Conservatory ja se kehitetään GEANT-projektissa. eduVPN:n käyttötapauksia on kaksi:

  • Turvallinen pääsy internettiin Suomeen tai muuhun yhteistyössä mukana olevaan maahan paikasta, missä eduroam ei ole saatavilla. Tästä esimerkkinä työskentely kahvilan WiFi-verkkoa käyttäen.
  • Oman organisaation palvelujen etäkäyttö organisaation IP-osoitetta käyttäen.

Turvallinen pääsy internettiin-käyttötapaus on pilottikäytössä Funetissa 05/2020 asti ja palautetta otetaan mielellään vastaan osoitteeseen funyht(at)funet.fi.


Käyttöönotto

Turvallinen pääsy internettiin-käyttötapaus on käytettävissä ilman erillisiä Funetin toimenpiteitä. Palveluun kuuluva sovellus asennetaan päätelaitteeseen ja HAKA-kirjautumisen jälkeen eduVPN on käytettävissä. Oman organisaation palvelujen etäkäyttö eduVPN:n avulla vaatii organisaatiolta erillisen palvelimen pystyttämistä sekä vaatimustenmukaisuuslausunnnon allekijoittamista. Tämän käyttötapauksen käyttöönottamiseksi ota yhteyttä Funet NOC:iin: Yhteystiedot tai (vaativat sisäänkirjautumista) Yhteydenottolomake tai Yhteydenottopyyntö.

Lisäohjeita löytyy tämän sivun Ohjeet -kohdasta.

Hinnoittelu

Palvelu sisältyy Funet-maksuun. Päätöksiä organisaatioiden palvelujen etäkäytön tarjoamisesta Funetin ylläpidossa olevilta eduVPN-palvelimilta ei ole tehty.

Tilastot

Tilastotietoja on saatavilla vasta pilottijakson jälkeen.

Ohjeet

Funet-jäsenten loppukäyttäjät voivat ottaa palvelu käyttöön kaikissa päätelaitteessaan hankkimalla ensin sopiva sovellus eduVPN:n sivujen kautta. HAKA-kirjautumisen jälkeen VPN-yhteyttä voidaan muodostaa joko Suomeen Funetin IP-osoitteilla tai yhteistyössä mukana oleviin maihin niiden tarjoamilla IP-osoitteilla.

Jos organisaatio haluaa pystyttää oman eduVPN-palvelimen, siihen löytyy eduVPN-projektin laatimia ohjeita ja niihin liittyvää lisätietoa. Vaatimustenmukaisuuslausunnnon allekijoittamiseen liittyen ota yhteyttä Funet NOC:iin: Yhteystiedot tai (vaativat sisäänkirjautumista) Yhteydenottolomake tai Yhteydenottopyyntö.

  • No labels