Palvelukortti

Palvelun nimi

Koulutusinformaatiopalvelu

Palvelun kuvaus

Koulutusinformaatio on minimissään koulutustarjontatiedon näyttämisen palvelu joka rikastaa koulutustarjonnan, koodistojen ja organisaatiopalvelun datan ja julkaisee sen loppukäyttäjille hakutuloslistalla ja koulutusten näyttöinä. (https://opintopolku.fi/app/). Koulutusinformaatio-app (KI-app) sisältää koulutustarjonnan etsimisen ja katsomisen käyttöliittymät. Palvelu hakee tiedot ja indeksoi kannan ajastetusti tarjonnasta, koodistosta ja organisaatiopalvelusta kerran päivässä. Muuttuneet koulutustarjontatiedot haetaan useita kertoja päivässä.

Koulutusinformaatiopalvelu laajasti sisältää sekä rakenteisen koulutustarjonta-, ja organisaatiotiedon sekä sisällönhallintajärjestelmällä luodun toimituksellisen aineiston (https://opintopolku.fi/wp/*).

Rakenteellinen koulutustarjontatieto tarkoittaa (Koulutus- ja opetustarjonta) oppilaitosten (Learning Opportunity Provider LOP) tarjoamia koulutusmoduuleja (Learning Opportunity Specification LOS). Koulutusmoduulin toteutus (Learning Opportunity Instance LOI) täsmentää kuinka koulutusmoduuli kyseisessä oppilaitoksessa toteutetaan. Toteutuksia (LOI) liitetään hakukohteisiin (ApplicationSystem AS), joiden perusteella koulutusinformaatiopalvelu näyttää koulutusinformaatiota. Hakukohteet kuuluvat hakuihin (AplicationOption AO), jotka kuvaavat hakukohteiden hakuaikoja. CMS-järjestelmästä haettavat tiedot ovat artikkeleita. 

Toiminnallisuudet

Koulutuksen järjestäjät ja korkeakoulut ylläpitävät tietoja koulutuksistaan koulutustarjontapalvelussa. Toteutettuja koulutustyyppejä ovat nuorten ja aikuisten lukiokoulutus, ammatilliset tutkinnot, ammattikorkeakoulu- ja yliopistotutkinnot, perusopetuksen jälkeiset valmistavat koulutukset, aikuisten perusopetus, kansanopistojen pitkät linjat, ammatillinen opettajankoulutus, työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus, avoin korkeakoulutus ja yliopistojen jatkotutkintoihin johtava koulutus.

Hakeutuja voi Opintopolku.fi:ssä

  • etsiä koulutuksia sanahaulla. Hakukentän ennakoiva tekstinsyöttö tarjoaa hakusanaehdotuksia käyttäjän kirjoittamien merkkien perusteella.
  • rajata hakutulosta haun, opetuskielen, koulutustyypin, pohjakoulutuksen, sijainnin, aiheen, opetustavan, opetusajan ja opiskelumuodon mukaan.
  • selailla koulutustarjontaa aiheittain 
  • hakea oppilaitoksia ja rajata hakua oppilaitostyypin tai sijainnin mukaan
  • hakea sanahaulla CMS-sisältöartikkeleita ja rajata hakua sisältöartikkelin tyypin mukaan
  • avata koulutuksen katsottavaksi ja joko valita koulutuksen hakulomakkeelle, lisätä sen muistilistalle tai edetä koulutuksen tiedoista linkillä oppilaitoksen omaan hakulomakkeeseen eri palvelussa.


Palvelun kohderyhmäKäyttöohjeethttps://opintopolku.fi/wp/opo/opintopolun-ohjeita/
ProsessikuvauksetEi ole. Informaation julkaiseminen koulutustarjonnan prosessi. Hakeutujan toiminta on verkkopalvelun selailua.
Tietomalli
Tekninen dokumentaatio


Rajapinnat (swagger)

https://opintopolku.fi/swagger/

Tietokantakuvaukset
Versioitu lähdekoodi

Repositorio GitHub-palvelussa:

https://github.com/Opetushallitus/koulutusinformaatio

Kehitysnäkymä

Palvelua ollaan uudistamassa Koulutusinformaation, koulutustarjonnan ja Opintopolku.fi -uudistus (KTO-uudistus) -projektissa

Riippuvuudet
Keskeiset teknologiat
Linkit palveluunopintopolku.fi
Lisensiointihttps://confluence.csc.fi/display/OPHPALV/Lisensiointi
YhteyshenkilöOuti Kivipelto outi.kivipelto@oph.fi
  • No labels