Palvelun käyttö sisältää merkittäviä riskejä omistajuuteen, tietosuojaan tai tietoturvaan liittyen. (Lue lisää)
Palvelu tuotetaan kokonaan tai osittain EU/ETA-alueen ulkopuolella. Asiakas on vastuussa eurooppalaisten tietosuoja- ja tietoturvavaatimusten toteutumisesta.  (Lue lisää)


LinkedIn

http://www.linkedin.com/ 

LinkedIn on ammatilliseen käyttöön profiloitu sosiaalisen median palvelu.
 • LinkedIn-palvelussa on useita tarjottuja palveluita. Käyttäjät voivat luoda palveluun työprofiilinsa ja CV:nsä sekä jakaa harrastuksensa ja kiinnostuksen kohteensa. Käyttäjät voivat myös mainostaa toisten käyttäjien osaamista sekä saada suosituksia työkavereilta ja yritykset voivat ilmoittaa avoimia paikkoja. Palveluun saa maksusta lisätoiminnallisuuksia.

Käyttöehdot, DPA, eväste- ja tietosuojakäytännöt

Arvio (05.10.2020)

(plus) Käyttökelpoinen työkalu ammatillisen verkoston aikaansaamisessa ja ylläpitämisessä, sekä oman osaamisen markkinoinnissa.

(plus) Yritysten työpaikkailmoituksia

(plus) Omistusoikeus tietohin säilyy

(plus) Käyttäjätietoa ei oletuksena jaeta kolmansien osapuolien kanssa

(minus) Palvelu kerää merkittävän määrän käyttäjätietoa ja -historiaa

(minus) Palvelulla on huomattava oikeus hyödyntää käyttäjätietoja

(minus) Tietosuojakäytäntöjen muutokset voidaan ilmoittaa vain palvelun verkkosivuilla


Kirjautuminen

 • Palvelun oma tunnus/salasana
 • Myös kaksivaiheinen tunnistautuminen

Tukimalli

Palvelun tarjoaja

 • EU, ETA, Sveitsi: LinkedIn Ireland Unlimited, Irlanti
 • Muut: LinkedIn Corporation, USA

Yleistä

 • LinkedIn on käyttökelpoinen työkalu ammatilliseen verkostoitumiseen, mutta sisältää tietosuojaan liittyviä haasteita. Käyttäjien suositellaan harkitsevan tarkkaan mitä tietoja palveluun antavat. Käyttäjän antamien tietojen lisäksi, palvelu kerää tietoa käyttäjän käyttäytymisestä sivustolla, IP-osoitteita ja paikannustietoa kolmannen osapuolen sovelluksilta tai GPS-kykyisiltä laitteilta.
 • Käyttäjällä säilyy omistusoikeus omiin tietoihinsa. Nämä tiedot voidaan tuhota, ellei niitä ole jaettu muiden kanssa tai muut eivät ole niitä kopioneet tai tallentaneet. Huomattavaa kuitenkin on että käyttäjä luovuttaa LinkedInillle laajan oikeuden prosessoida, muokata, jakaa ja kaupallistaa tallennettuja tietoja. Tästä syystä johtuen palveluun tulisi tallentaa vain julkista tietoa.
 • LinkedIn on henkilötietojesi rekisterinpitäjä
 • LinkedIn voi luovuttaa käyttäjän tietoja kolmansille osapuolille 1) käyttäjän suostumuksella, 2) kun se on tarpeellista käyttäjän ohjeistamiseksi, 3) palvelun mahdollistamiseksi, 4) kun se on sallittua LinkedInin lakikäsityksen mukaan, tai 5) tekijänoikeuksien, käyttöoikeuksien, palvelun tai palvelun käyttäjien turvallisuuden takaamiseksi.
 • LinkedIn tuottaa käyttäjilleen räätälöityjä mainoksia ja muuta materiaalia sekä LinkedIn-palvelussa tai palveluissa, jotka käyttävät LinkedIn-lisäkkeitä. Käyttäjällä on kuitenkin mahdollisuus kieltäytyä räätälöinnistä.
 • LinkedIn ei jaa käyttäjän tietoja kolmansien osapuolien mainospalveluihin tai -verkkoihin.
 • Tietosuojakäytännöissä määriteltyjen velvollisuuksien lisäksi palvelu ei ole velvoitettu tallentamaan tai antamaan käyttöön kopioita syötetyistä tiedoista tai julkaisemaan niitä ja voi poistaa tietoja tai sisältöä oman harkintansa mukaan.
 • Konesalit, joissa käyttäjien tieto tallennetaan, sijaitsevat tällä hetkellä Yhdysvalloissa (Texas, Virginia, Oregon) ja Singaporessa. Ovat siirtämässä konesalipalveluja Azureen.


Vastaavat palvelut

 • Facebook, Google+