Apple iCloud

Applen pilvitallennuspalvelu. Synkronoi tiedot eri alustojen välillä (iOS, OS X, Windows)

Bambuser

Bambuser on web-selaimella käytettävä reaaliaikainen videonvälityspalvelu, joka toimii keskitetysti verkosta. Bambuseria voidaan käyttää mm. omalla web-selaimella web-kameran, matkapuhelimen tai tuotantokameran kanssa. Bambuserin ensisijainen tarkoitus on tarjota käyttäjille mahdollisuus suoran kuvan lähettämiseen (streaming).

CloudMe

CloudMe on tiedostojen tallennus-, synkronointi- ja jakopalvelu. Tiedostojen automaattinen synkronointi vaatii ohjelmiston asentamisen työasemaan, ohjelma on saatavilla Windows-, Mac- ja Linux-työasemiin.  Samsung SmartTV, WD TV ja GoogleTV ovat myös tuettuja.

DropBox

Tiedostojen jako- ja synkronointipalvelu, joka mahdollistaa tiedostojen synkronoinnin useamman laitteen välillä. Tuettuja käyttöjärjestelmiä: Windows, Mac OS X, Linux, Apple iOS, Android ja joitakin muita mobiililaitteita.

Eduuni

Eduuni on CSC - Tieteen tietotekniikan keskuksen tarjoama sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö. Eduuni mahdollistaa yhteistyön yli organisaatio- ja ekosysteemirajojen. Eduuni-palvelut ovat osa CSC:n ja OKM:n välistä sopimusta ns. lisäpalveluina, jotka edistävät koulutuksen, tieteen ja kulttuurin kohdealueen yhteentoimivuutta. Eduuni-palveluiden hankinnassa sovelletaan omakustannushinnoittelua ja in-house -periaatetta.

EUDAT

Yleiseurooppalainen tutkimusdatainfrastruktuuri ja palvelukokonaisuus. EUDAT tarjoaa tutkijoille palveluita datan tallentamiseen, jakamiseen, varastointiin, käsittelyyn ja löytämiseen.

Evernote

Evernote on muistiinpanosovellus jolla voi luoda tekstiä, tallentaa kuvia ja tai tallentaa äänimuistioita. Muistiinpanot on mahdollista synkronoida automaattisesti käyttäjän eri laitteiden kesken. Evernotea voi käyttää tietokonesovelluksella, mobiilisovelluksella ja selaimella. 

Flickr

Flickr on kuva/videopalvelu ja online-yhteisö. Sivustolla voi katsoa kuvia ja videoita ilman käyttäjätunnusta. Kuvien lataamiseksi tarvitaan käyttäjätili.

Funet Filesender

Funet FileSender on suurten, selainpohjainen palvelu, joka sopii suurten, jopa useiden gigatavujen kokoisten tiedostojen jakamiseen tarkoitettu palvelu.

Google Drive

Google Drive on verkkotallennuspalvelu. Käyttäjä voi siirtää, tallettaa ja jakaa tiedostoja sekä synkronoida tiedostoja eri laitteiden välillä. Palvelua voi käyttää selaimella, mutta myös tietokoneelle, älypuhelimelle tai tablet-laitteelle tarkoitetuilla työpöytä- ja mobiilisovelluksilla.

Google Photos

Google Photos on kuvien verkkotallennuspalvelu.

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive on henkilökohtainen tiedostojen tallennuspalvelu. Käyttäjä voi siirtää, tallentaa ja jakaa tiedostoja sekä synkronoida eri laitteissa olevia tiedostoja palvelun kautta. Palvelu mahdollistaa myös Microsoft Office –dokumenttien käsittelyn palvelun web-selaimen tai OneDrive-sovellusten avulla.

Periscope

Periscope on Twitterin https://twitter.com/ omistama suoratoistopalvelu.  Periscopella voi lähettää puhelimellaan tai esim. GoPro kameralla reaaliaikaista video-ohjelmaa.

Prezi

Virtuaalinen esitystyöpöytä, joka mahdollistaa zoomattavan käsitekartta-tyylisen esityksen selaimen kautta.

Slideshare

SlideShare on Internetissä toimiva esitystenjakopalvelu, jonka omistaa nykyisin LinkedIn https://wiki.eduuni.fi/display/pilviohje/LinkedIn. Käyttäjät voivat ladata palveluun PowerPoint-, PDF-, Keynote- ja OpenOffice-esityksiään. Esitykset voi tallentaa ykiityisiksi tai julkisiksi. Palvelussa voi kommentoida ja arvostella esityksiä, sekä jakaa niitä lähettämällä linkkejä suoraan esitykseen.

Spotify

Musiikin suoratoistopalvelu. Käyttö joko selaimella tai asiakasohjelmalla. Saatavilla yleisimmille mobiilialustoille.

Vimeo

Vimeo on verkossa toimiva videopalvelu. Peruskäyttö on ilmaista, mutta myös maksullisia lisäpalveluita on saatavilla . Vimeo tukee 4K Ultra HD laatua.

Webex

WebEx-verkkoneuvottelun avulla voi luoda reaaliaikaisia verkkokokouksia ja koulutustapahtumia, jakaa oma työpöytänäkymänsä ja käsitellä dokumentteja istuntojen aikana yhdessä muiden osallistujien kanssa, nauhoittaa järjestetyt istunnot ja chattailla käytännössä päätelaiteriippumattomasti. Ilmaisen version avulla voi pitää kolmen henkilön kokouksen, jossa voi olla yksi isäntä. Videon laatu on standardi. WebExillä on kattavat tukisivustot ja webinaareja palvelun käyttöön.

YouTube

YouTube on Googlen tuottama videoiden jakopalvelu. Palvelu mahdollistaa videomateriaalin jakamisen julkisesti tai yksityisesti linkkiosoitetta käyttäen. Videoiden katsominen ei edellytä käyttäjätunnusta, videoiden lähettämiseen ja kommentoimiseen tarvitaan Google Account.

Zenodo

Zenodo on palvelu tutkijoille, EU-projekteille ja instituutioille tutkimustulosten (data tai julkaisut) jakamiseen ja tallentamiseen. Palvelu on erityisesti tarkoitettu aineistoille, joille ei ole paikkaa instituutioiden tai tutkimusyhteisöjen tallennuspalveluissa.

 

  • No labels