Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Palveluun kirjaudutaan verkkoselaimella osoitteessa https://filesender.funet.fi käyttäen Haka-luottamusverkoston tunnuksia. Kirjauduttuaan lähettäjä listaa vastaanottajien sähköpostiosoitteet, valitsee omalta koneeltaan yhden tai useampia lähetettäviä tiedostoja sekä asettaa aikarajan, jonka kuluttua tiedosto ei ole enää saatavilla. Pisin säilytysaika on tällä hetkellä kaksi viikkoa (14 vuorokautta) ja suurin tiedostokoko 200 gigatavua. Käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen tiedosto siirtyy Funetin FileSender-palvelimelle ja valitut vastaanottajat saavat viestin heille jaetusta tiedostosta. Sähköpostiviestissä on linkki, jota käyttämällä tiedoston voi noutaa määräajan sisällä. Vastaanottajan ei tarvitse kirjautua sisään, eli vastaanottaja voi olla myös Funetin ja Hakan ulkopuolelta. Alkuperäinen jakaja voi tiedoston lähetyksen yhteydessä tilata sähköpostitse ilmoitukset muun muassa tiedoston latauskerroista.

Suurten tiedostojen lähettäminen edellyttää selaimelta riittävää HTML5-tukea. Lisäksi JavaScript tulee olla tuettu ja sallittu selaimessa. Oman selaimen HTML5-tukea voi testata esimerkiksi osoitteessa html5test.com. Kulloisetkin käyttörajat voi tarkistaa FileSender-palvelun Help-sivulta. FileSender on tällä hetkellä käytettävissä vain englanniksi. Suomenkielinen käännös on valmisteilla.

Lähetä kutsu palveluun kenelle tahansa

Myös luottamusverkostoihin kuulumaton käyttäjä voi lähettää tiedostoja FileSenderin välityksellä. Tämä tapahtuu siten, että Hakalla autentikoitunut käyttäjä lähettää hänelle järjestelmästä ns. upload voucherin (suomenkielisessä käyttöliittymässä "kutsu"). Voucher saapuu sähköpostitse, ja viestissä olevaa URL:ia käyttämällä käyttäjä voi kertakirjautua palveluun, määrätä vastaanottajat (missä tahansa internetissä) ja lähettää tiedoston. Voucherin voi lähettää kerrallaan usealle vastaanottajalle.Suurten tiedostojen lähettäminen edellyttää selaimelta riittävää HTML5-tukea. Lisäksi JavaScript tulee olla tuettu ja sallittu selaimessa. Oman selaimen HTML5-tukea voi testata esimerkiksi osoitteessa html5test.com. Kulloisetkin käyttörajat voi tarkistaa FileSender-palvelun Help-sivulta. FileSender on tällä hetkellä käytettävissä vain englanniksi. Suomenkielinen käännös on valmisteilla.

Salaus ja salasanasuojaus

...