Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Marjut Anderson esitteli vuoden 2019 toimintaa ja vuoden 2020 painopisteitä (Liite 1). 

Tenttivierailu

Keskustelua herätti Tenttivierailun tilanne ja tulevaisuus. Päätettiin, että käsitellään samassa yhteydessä kohdan 7. Muut asiat asiakohta Tenttivierailuseurannan toteuttaminen ja raportointi.

Tällä hetkellä Tenttivierailuita on tehty n. 700 ja vaikuttaa siltä, että osa korkeakouluista toimii enemmän tilojen tarjoajan roolissa kuin heidän opiskelijansa tenttivierailijoina (Liite 2). 

Marjaana Kareinen/LUT-yliopisto nosti esiin kysymyksen millaisia resursseja korkeakoulut ovat tarjonneet Tenttivierailuiden käyttöön. Todettiin, että tilanne vaihtelee korkeakouluittain. Keskustelu siirtyi Helsingin tilanteeseen ja Sari Koski-Kotiranta/HY kertoi, että Helsingin yliopisto on avaamassa tenttitilaansa tenttivierailuille vuoden vaihteen jälkeen. Pääkaupunkiseudun tenttivierailumahdollisuuksia on odotetluodotettu, joten odotettavissa voi olla suuri kysyntä, johon kannattanee varautua.  

Markku Närhi nosti esiin erilaiset vetovoimat Tenttivierailun edistämiselle. Toisaalta vaakakupissa painaa Digivisionkin digivisionkin esittämän joustavuuden ja liikkuvuuden lisäämisen mahdollistaminen, mutta toisaalta tulee miettiä vaikutuksia opetuksen suunnitteluun laajemmin sekä kampusten ja korkeakoulukaupunkien kehittämiseen. 

Keskustelussa pohdittiin, että tavoitellaanko tasapainoa korkeakoulujen välillä ja saadaanko malli toimimaan siten, ettei vierailijat kuormita kohdekorkeakoulua. Nyt on jo havaittavissa, että myös alueellisesti oman korkeakoulun ja alueen korkeakoulujen välillä on nähtävissä liikehdintää. Totti Tuhkanen/TY nosti esiin, että Turun seudulla ja on jo pitkään toimittu yhteisillä tenttitiloilla. Leena Paaso/OAMK ja Aila Markus/VY nostivat esiin, että heillä ei nähdä mahdottomuutena, että tenttivierailut olisivat jatkossa maksullisia opiskelijoille. Markku Närhi/JY toi esiin avoimen yliopiston näkökulman, minkä mukaan ottaminen toisi merkittävän määrän opiskelijoita eri puolelta suomeaSuomea, jotka eivät tunne kampuksen toimintalogiikkaa, mutta ja toisaalta joille maksullisuus olisi perusteltua. 

...

Keskusteltiin omakonetentin tulevaisuudesta ja todettiinMarjut Anderson muistutti, että tässä vaiheessa olla tekemässä POCia ja sen pohjalta rajattua pilottia. Tämän jälkeen vasta on mahdollista tehdä päätöksiä otetaanko toteutetaanko EXAM-järjestelmään omakonetenttituki. 

...

Marjut Anderson kertoi, että tällä hetkellä pääasiallinen Yhteistentti-toiminnon käyttäjä on erikoislääkärikuulustelut, mutta keväällä 2020 on tulossa laajempi opetusyhteistyön pilotti (psykologia). Toiminnallisuuden jatkokehitystarpeita on määritelty ja osa toiveista on erityisiä erikoislääkärikuuluille. Todettiin, että ne tulee rahoittaa tarvitsijoiden toimeta toimesta ja keskitetään konsortion ja hankkeen rahoituksella tehtäväksi yhteisesti tärkeät toiminnot. Todettiin myös, että tavoitteena on, että ei tueta samaan aikaan tenttimistä, joka on tenttiakvaariomallin vastaista. Hanketyössä viedään eteenpäin omakonetenttimistä ja tenttivierailuita, joten näiden yhtymäkohdat tulee käydä läpi jatkossa tarkasti ennen toimintojen laajentamista


Budjetti

Keskusteltiin budjetista ja todettiin, että hanke etenee tavoitteiden mukaisesti. Markku Närhi/JY ja Totti Tuhkanen/TY totesivat, että hankekauden jatkoa ajatellen on mietittävä millaisella strategialla kiinnitymme uusiin kehittämisohjelmiin. Sari Koski-Kotiranta/HY muistutti myös järjestelmän testausprosessin kehittämisestä ja siihen panostamisesta jatkossa. 

...

Markku Närhi kertoi, että Sisu-käyttäjien kesken tehty yhteinen vaatimusmäärittely, joka laajentaisi nykyistä EXAMiin tuotavaa tietosisältöä. Sari Koski-Kotiranta esitti, että Sisu-työn kannalta olisi olennaista kelpaako sama määrittely Peppi-korkeakouluille. 

Muutama Peppi-ammattikorkeakoulu on toteuttanut opintojaksotieto- ja suoritustensiirron EXAMin nykyisen rajapintatoteutuksen varaan. 

...

Totti Tuhkanen totesi, että aloite yhteistyötä on tehty ja nyt on tärkeää että työhön osoitetaan asiantuntijoita. 


7. Tiedoksi

DigiCampus-hankkeen jatkoaika

Tuula Heide kertoi, että DigiCampus-hankkeella ollaan hakemassa 6kk jatkoaikaa. Muutoshakemus on valmisteilla. Marjut Anderson kertoi, että kuten aiemmin on jo päätetty, arvioinnin osahankkeen osalta on tätä myös esitetty erityisesti 2. työpaketin toteuttamiseen. Lisäksi budjettia siirretään myös koordinaatiotyön ja järjestelmäkehityksen osalta vuodelle 2020. 

...