Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Jos oppijaa ei vielä löydy KOSKI-palvelusta, oppijan henkilötunnuksen tai oppijanumeron syöttämisen jälkeen "Hae tai lisää opiskelija"-kentän alapuolelle ilmestyy linkki "Lisää uusi opiskelija". Klikkaamalla linkkiä pääset täyttämään oppijan ja lisättävän opiskeluoikeuden tiedot. Opiskeluoikeuksien tiedot eroavat hieman toisistaan koulutusmuodoittain. Katso alla kohdasta "3. Opiskeluoikeuden tyypin mukaan määräytyvät opiskeluoikeuden perustiedot opiskeluoikeutta lisättäessä" oppilaitostasi koskevien opiskeluoikeuksien perustiedot.

Oppijalle tulee syöttää etunimet, kutsumanimi  (jokin virallisista etunimistä)  ja sukunimi sekä opiskeluoikeuden tiedot.

Image Added

...

2. Oppija löytyy KOSKI-palvelusta

Jos oppijalla on jo valmiiksi opiskeluoikeus- ja suoritustietoja KOSKI-palvelussa, näkyvät oppijan tiedot kahdella eri tavalla riippuen käyttöoikeuksista sekä aiemmin tallennetuista tiedoista. Vaikka oppijalla olisi aiempia opiskeluoikeuksia tallennettuna KOSKI- tietovarantoon, KOSKI- käyttäjä näkee vain oman käyttöoikeutensa mukaiset opiskeluoikeudet. Alla on kuvattu kaksi erilaista tapaa, miten jo oppijanumerorekisteristä tai KOSKI- tietovarannosta löytyvä henkilö näkyy KOSKI-käyttäjälle.

A) Oppijalla on ollut aiemmin opiskeluoikeus tallennetuna KOSKI-tietovarantoon eri koulutustoimijan/oppilaitoksen alaisuudessa, johon KOSKI-käyttäjällä on käyttöoikeus

 Kun käyttäjä kirjoittaa "Hae tai lisää opiskelija"-kenttään tällaisen oppijan henkilötunnuksen, ilmestyy kentän alapuolelle "Lisää uusi opiskelija"- linkki:

Image Modified

Esimerkkikuva KOSKI- palvelun testiympäristöstä


Valitsemalla "Lisää uusi opiskelija"- linkistä, avautuu uusi sivu. Mikäli kyseisestä oppijasta on jo tallennetuna tietoja KOSKI- tietovarantoon tai oppijanumerorekisteriin, täyttää palvelu tiedot oppijasta seuraavalla sivulla ja näyttää oppijan etunimet, kutsumanimen ja sukunimen seuraavalla sivulla:


Image Modified

Esimerkkikuva KOSKI- palvelun testiympäristöstä


Täydentämällä oppijan opiskeluoikeuden tiedot henkilötietojen alapuolelle, saadaan luotua oppijalle uusi opiskeluoikeus KOSKI- tietovarantoon.


B) Oppijalla on ollut aiemmin opiskeluoikeus tallennetuna KOSKI-tietovarantoon saman koulutustoimijan/oppilaitoksen alaisuudessa, johon KOSKI-käyttäjällä on käyttöoikeus

Kun käyttäjä kirjoittaa "Hae tai lisää opiskelija"-kenttään oppijan henkilötunnuksen, oppijanumeron tai hetun, ilmestyy kentän alapuolelle linkki oppijan tietoihin. Klikkaa linkkiä päästäksesi oppijan tietojen katselunäkymään.

Image Modified

Jos oppijalla on jo aikaisempia opiskeluoikeuksia oppilaitoksessasi, näet ne katselukäyttöliittymässä. Oppijan nimen alla näet myös "Lisää opiskeluoikeus"-painikkeen, jota klikkaamalla saat auki ponnahdusikkunan opiskeluoikeuden perustietojen lisäämiseen. Katso alla kohdasta "3. Opiskeluoikeuden tyypin mukaan määräytyvät opiskeluoikeuden perustiedot opiskeluoikeutta lisättäessä" oppilaitostasi koskevien opiskeluoikeuksien perustiedot.

Image Modified


...

 
Anchor
tyyppi
tyyppi
3. Opiskeluoikeuden tyypin mukaan määräytyvät opiskeluoikeuden perustiedot opiskeluoikeutta lisättäessä

...