Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

KOSKI-klinikat järjestetään perjantaisin klo 9.30-10.30 Teams-kokouksina. Klinikoiden tarkoitus on olla avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa koulutuksen järjestäjät voivat esittää KOSKI- ja Valpas- palveluihin liittyviä akuutteja kysymyksiä. Palveluihin liittyvää neuvontaa ovat klinikoilla antamassa KOSKI- ja Valpas-palveluiden asiantuntijat. Huomaathan, että vuoroviikoin järjestettäville yleissivistävän koulutuksen ja ammatillisen koulutuksen klinikoille on toisistaan erilliset kestolinkit! Teams-kestolinkit molemmille klinikoille sekä klinikoiden tapahtumakalenteri löytyvät alla olevista osioista tältä sivulta.

Klinikat järjestetään vuoroviikoin siten, että joka toinen viikko on suunnattu erityisesti ammatillisen koulutuksen järjestäjille, ja joka toinen viikko yleissivistävän koulutuksen järjestäjille. Tilaisuuksissa ei ole ennalta määrättyä agendaa, vaan niiden sisältö määräytyy koulutuksen järjestäjien esittämien kysymysten ja esiin nostamien aiheiden perusteella.  Kunkin klinikan alussa käydään läpi yleiset tiedotusasiat ja tämän jälken käydään läpi klinikalla esiin nostetut osallistujien kysymykset vastauksineen. Klinikoilla läpi käytävistä asioista ei julkaista erikseen kirjallista koostetta.

Ajantasaiset KOSKI-ohjeet löytyvät aina virallisista koulutusmuotokohtaisista opiskeluoikeus- ja suoritustietojen tarkistus- ja käyttöohjeista, joihin löydät linkit tämän sivun Linkit ohjeisiin-osiosta. Uusimmat koulutuksen järjestäjien KOSKI- ja Valpas-tiedotteet, viimeksi päivitetyt KOSKI- ja Valpas-ohjeet sekä KOSKI-tietomalliin ja käyttöliittymiin toteutettujen uusien ominaisuuksien seuranta löytyvät eDuuni-wikissä Ajankohtaiset -osiosta.


Klinikoiden tallenteet

Syyslukukauden 2023 ajan testataan klinikoiden tallentamista. Linkit tuoreimpiin tallenteisiin löytyvät klinikkakohtaisten otsikoiden alta tältä sivulta. Kukin tallenne on katsottavissa ja omaan käyttöön ladattavissa Opetushallituksen Laatikko-kansiossa, joka ei edellytä kirjautumista. Tallenne pyritään julkaisemaan pian perjantaiaamuisin pidetyn klinikan jälkeen, joko samana iltapäivänä tai pian seuraavan viikon alkupuolella.  Tallenne on kunkin klinikan jälkeen saatavilla seuraavaan klinikkaan asti, kuitenkin enintään kahden viikon ajan. Tämän jälkeen linkin sisältö vanhenee, ennen kuin se korvataan seuraavan klinikan tallenteen linkillä.

Huomaathan kuitenkin, että klinikkatallennetta ei voi käyttää eDuuni-wikin kirjallisten ohjeiden korvikkeena, eivätkä klinikoilla annetut vastaukset yksittäisiin, tiettyä tilannetta koskeviin kysymyksiin eivät ole lähtökohtaisesti sellaisia yleisiä ohjeellisia vastauksia, joita noudattamalla aina kaikissa tilanteissa voisi toimia.

Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka

...

Ammatillisen koulutuksen klinikat on suunnattu erityisesti ammatillisen koulutuksen ja TUVA-koulutuksen järjestäjille. Ammatillisen koulutuksen viikoilla klinikalla ovat paikalla KOSKI- ja Valpas-palveluiden asiantuntijat sekä eHOKS-palvelun ja ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoituksen asiantuntijat sekä Opetushallituksen Ammatillinen koulutus- yksikön asiantuntijat vastaamassa koulutuksen järjestäjien esittämiin kysymyksiin. Jos tallenne ei aukea linkistä, se on joko vanhentunut tai/ja seuraavaa tallennetta ei ole vielä lisätty Laatikkoon. 


Liity Teamsiin tästä:
linkki Teams-kokoukseen

HUOM! Laatikko-palvelu ei vaadi kirjautumista. Tallenne on linkin avaamalla katsottavissa ja omaan käyttöön ladattavissa enintään kahden viikon ajan siitä lukien, kun tallenne on lisätty Laatikkoon. Klinikoiden tallenteet pyritään julkaisemaan muutaman päivän sisällä klinikan jälkeen ja ne ovat katsottavissa aina seuraavaan vastaavaan klinikkaan asti, kuitenkin enintään kahden viikon ajan. Jos tallenne ei aukea linkistä, se on joko vanhentunut tai/ja seuraavaa tallennetta ei ole vielä lisätty Laatikkoon.

Viimeisin klinikkatallenne (Laatikko):

Linkki viimeisimpään tallenteeseen

Klinikoiden aikataulut

Syksy 2023

18.8 Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka
25.8 Ammatillisen koulutuksen klinikka

1.9 Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka
8.9 Ammatillisen koulutuksen klinikka

15.9 Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka
22.9 Ammatillisen koulutuksen klinikka

29.9 Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka
6.10 Ammatillisen koulutuksen klinikka

13.10 Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka
20.10 Ammatillisen koulutuksen klinikka

27.10 Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka
3.11 Ammatillisen koulutuksen klinikka

10.11 Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka
17.11 Ammatillisen koulutuksen klinikka

24.11 Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka
1.12 Ammatillisen koulutuksen klinikka

8.12 Yleissivistävän koulutuksen KOSKI-klinikka
15.12 Ammatillisen koulutuksen klinikka

Kevät 2024

Kevään aikataulut julkaistaan joulukuussa 2023.

...