Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Käyttöönotto

Palvelu on kaikkien Haka-käyttäjätunnistusjärjestelmään ja Virtu-käyttäjätunnistusjärjestelmiin kuuluvien Funet-organisaatioiden käytettävissä ilman erillisiä toimenpiteitäerillistä tilausta. Ota halutessasi yhteyttä Funet NOC:iin: Yhteystiedot.

...

Palveluun kirjaudutaan verkkoselaimella osoitteessa https://filesender.funet.fi käyttäen Haka- tai Virtu-luottamusverkoston tunnuksia. Kirjauduttuaan lähettäjä listaa vastaanottajien sähköpostiosoitteet, valitsee omalta koneeltaan yhden tai useampia lähetettäviä tiedostoja sekä asettaa aikarajan, jonka kuluttua tiedosto ei ole enää saatavilla. Pisin säilytysaika on tällä hetkellä kolme viikkoa (21 vuorokautta) ja suurin tiedostokoko 300 gigatavua. Kulloisetkin käyttörajat voi tarkistaa FileSender-palvelun Help-sivulta. Käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen tiedosto siirtyy Funetin FileSender-palvelimelle ja valitut vastaanottajat saavat viestin heille jaetusta tiedostosta. Sähköpostiviestissä on linkki, jota käyttämällä tiedoston voi noutaa määräajan sisällä. Vastaanottajan Mikäli tiedoston lähettäjä ei ole erikseen vaatinut, tiedoston noutajan ei tarvitse kirjautua sisään, eli vastaanottaja voi olla myös Funetin ja Hakan ulkopuoleltaulkopuolella. Alkuperäinen jakaja voi tiedoston lähetyksen yhteydessä tilata sähköpostitse ilmoitukset muun muassa tiedoston latauskerroista.

Suurten tiedostojen Tiedostojen lähettäminen edellyttää selaimelta riittävää HTML5-tukea. Lisäksi JavaScript tulee olla tuettu ja sallittu selaimessa. Oman selaimen HTML5-tukea voi testata esimerkiksi osoitteessa html5test.com. Kulloisetkin käyttörajat voi tarkistaa FileSender-palvelun Help-sivultaJavaScriptin sallimista selaimessa. FileSender on tällä hetkellä käytettävissä vain englanniksi. Suomenkielinen käännös on valmisteillasuomeksi ja englanniksi. Kieli valikoituu selaimen kieliasetusten perusteella, ja kieltä voi vaihtaa ruudun oikeasta yläreunasta.

Lähetä kutsu palveluun kenelle tahansa

Myös luottamusverkostoihin kuulumaton käyttäjä voi lähettää tiedostoja FileSenderin välityksellä. Tämä tapahtuu siten, että Hakalla tai Virtulla autentikoitunut käyttäjä lähettää hänelle järjestelmästä ns. upload voucherin (suomenkielisessä käyttöliittymässä "kutsu"). Voucher saapuu sähköpostitse, ja viestissä olevaa URL:ia käyttämällä käyttäjä voi kertakirjautua palveluun, määrätä vastaanottajat (missä tahansa internetissä) ja lähettää jakaa tiedoston. Voucherin voi lähettää kerrallaan usealle vastaanottajalle.

...