Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Jufo-portaalissa on indeksointitietoja seuraavista lähteistä: SHERPA/ROMEO, Directory of Open Access Journals (DOAJ), Web of Science, Scopus ja ERIH PLUS.

SHERPA/RoMEO

University of Nottinghamin kehittämä palvelu, joka kuvaa julkaisun kustantajan tai lehden rinnakkaistallennuspolitiikkaa värikoodien avulla:

  • Vihreä: vertaisarvioimattoman käsikirjoitusversion sekä arvioidun lopullisen artikkeliversion tai kustantajan PDF-version rinnakkaistallentaminen sallittu
  • Sininen: arvioidun lopullisen artikkeliversion tai kustantajan PDF-version rinnakkaistallentaminen sallittu
  • Keltainen: vertaisarvioimattoman käsikirjoitusversion rinnakkaistallentaminen sallittu
  • Valkoinen: rinnakkaistallentamista ei virallisesti tueta
  • Harmaa: ei tiedossa
Directory of Open Access Journals (DOAJ)

on kansainvälisessä yhteistyössä kehitetty hakemisto, joka indeksoi vertaisarvioituja open access -lehtiä. Palvelua ylläpitää voittoa tavoittelematon organisaatio Infrastructure Services for Open Access C.I.C.

Mitä indeksointi kertoo? DOAJissa indeksoitujen lehtien kaikki sisältö on välittömästi avoimesti saatavilla. Lehdillä tulee olla ISSN-tunnus, päätoimittaja ja/tai toimitusneuvosto, arviointiprosessi sekä oma verkkosivu kattavin taustatiedoin (mm. kirjoittajaohjeet, kirjoittajamaksut, avointa saatavuutta ja tekijänoikeuksia koskevat tiedot). Julkaisufoorumissa indeksoiduiksi merkitään ne lehdet, joilla on ”green tick” tai DOAJ Seal -merkintä.


Bielefeld University Gold OA lista on saksalaisen Bielefeldin yliopiston tuottama lista välittömästi avoimista julkaisukanavista (Gold OA). Tiedonlähteitä ovat Directory of Open Access Journals (DOAJ), PubMed Central, OpenAPC ja Directory of Open Access Scholarly Resources (ROAD).


Journal.fi on tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Mitä indeksointi kertoo? Indeksointi kertoo, mitkä kotimaiset tieteelliset lehdet ovat mukana Journal.fi-palvelussa. Lehtien joukossa on välittömästi avoimia ja embargollisia lehtiä.


VIRTA-julkaisutietopalvelu kokoaa yhteen suomalaisten yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden tieteellisten julkaisujen bibliografiset tiedot. VIRTA-julkaisutietopalvelua rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö ja sen toteutuksesta vastaa CSC – Tieteen tietotekniikan keskus.

Mitä indeksointi kertoo?Indeksointi kertoo, missä julkaisukanavissa on julkaistu artikkeleita, jotka OKM:n tiedonkeruussa on määritetty avoimesti saataviksi Open Access -kanavassa (Virta Gold), hybridikanavassa (Virta Hybrid) tai rinnakkaistallenteena (Virta Green). Virran tiedoissa saattaa olla virheitä.

Web of Science

on Clarivate Analyticsin omistama palvelu, joka sisältää viite- ja viittaustietoja. Tunnetuimmat tuotteet ovat Science Citation Index Expanded, Arts & Humanities Citation Index ja Social Sciences Citation Index. WoS kattaa parhaiten luonnontieteet ja lääketieteet.

Mitä indeksointi kertoo? WoS Core Collectionin luetteloissa indeksoidut lehdet ovat vertaisarvioituja, kansainväliselle yleisölle suunnattuja, säännöllisesti ilmestyviä ja toimituskäytännöiltään eettisesti hyväksyttäviä. Lehdiltä vaaditaan vähintään kuvailutietojen tarjoamista englanniksi. Lisäksi valinnassa hyödynnetään viittausanalyysia. http://wokinfo.com/essays/journal-selection-process/

Scopus

on Elsevierin viite- ja viittaustietokanta. Scopus on kattavampi kuin WoS: se sisältää yli 21 000 vertaisarvioitua lehteä, joista yli 4 000 on avoimesti saatavia.

Mitä indeksointi kertoo? Lehdet ovat vertaisarvioituja, ja niiden vertaisarviointikäytänteet sekä julkaisueettiset ohjeet ovat julkisesti nähtävillä. Lehdillä on rekisteröity ISSN-tunnus ja vähintään artikkeleiden otsikot sekä tiivistelmät ovat saatavilla englanniksi. https://www.elsevier.com/solutions/scopus/content/content-policy-and-selection

ERIH PLUS

on yhteiskuntatieteisiin ja humanistisiin tieteisiin keskittynyt tietokanta. Tietokannan ylläpitovastuu siirtyi vuonna 2014 The European Science Foundationilta NSD:lle (Norsk senter for forskningsdata).
Mitä indeksointi kertoo? ERIH PLUS -tietokantaan hyväksytyt lehdet ovat vertaisarvioituja, ja niillä on asiantuntijoista koostuva toimituskunta sekä rekisteröity ISSN-tunnus. Tutkimusartikkeleiden tiivistelmien tulee olla saatavilla englanniksi tai muulla tieteenalalle relevantilla kielellä. Kirjoittajakunnasta enintään kaksi kolmasosaa saa olla samasta organisaatiosta.

https://dbh.nsd.uib.no/publiseringskanaler/erihplus/about/criteria_for_inclusion