ETÄNÄ: klo 11:20-13:00, https://tuni.zoom.us/j/969916669

Paikalla: Susanna Nykyri, Siiri Fuchs, Juuso Marttila, Anna Rohunen, Anna-Liisa Helosuo, Anne Sunikka, Elina Hyrkäs, Hannele Keckman-Koivuniemi, Harri Ollikainen, Ilkka Nokelainen, Juha Hakala, Joona Koiranen, Katja Hilska-Keinänen, Liisa Hallikainen, Monica Allardt, Päivi Kanerva, Saila Huuskonen, Sari Lötjönen, Seliina Päällysaho, Tanja Lindholm, Tomi Rosti, Tuija Korhonen, Turkka Näppilä, Maria Söderholm, Päivi Rauste

  • Yhteenveto / jatkotoimenpiteet / keskustelua → sovittiin seuraavat askelmerkit: jatketaan ensin pienryhmätyöskentelynä, käsitellään laatimansa ehdotukset sitten koko ryhmällö. Pienryhmäehdotusten deadline vko 17, jolloin toimittavat ehdotuksensa/luonnoksensa kirjallisesti koko ryhmälle. Koko ryhmän kokouskutsu (Zoom) viikolle 19. Saila Huuskonen, TAU lähettää doodlen ja zoom-kutsun.


Pienryhmät, joissa kaikissa mukana ko. näkökulmasta hyvät palvelut ja käytänteet, lähtö- vs. tavoitetila, datan elinkaari:

  1. Mitä tutkimusorganisaatiot tarjoavat: Päivi Kanerva (UTU, koollekutsuja), Harri Ollikainen, Siiri Fuchs (HY), Katja Hilska-Keinänen (Syke), Tomi Rosti (UEF), Joona Koiranen (Metropolia),  Liisa Hallikainen, Saila Huuskonen (TAU)


2. Mitä kansalliset ja kansainväliset tahot tarjoavat: Maria Söderholm (Aalto, koollekutsuja), Hanna Koivula (Syke), Tanja Lindholm (HY), Juha Hakala (KK), Seliina Päällysaho? (Seamk), Susanna Nykyri (TAU)


3. Toiveita tutkimusorganisaatioiden palveluille ja kansallisille/kv-palveluille: Päivi Rauste (CSC, koollekutsuja), Hannele Keckman-Koivuniemi (FSD), Juha Hakala/(KK), Anne Sunikka (Aalto), Susanna Nykyri (TAU) + kaikki osallistuvat jo ensivaiheessa docs-työskentelyyn. Toiveet lisätty dokumenttiin.


Summarum: 

Datakoulutukset-työryhmälle osoitettu tehtävä on suunnitella mahdollisia koulutuksia datan löydettävyyteen, säilytykseen ja avoimuuteen liittyen. Ryhmä  laatii ehdotuksen koulutusten kohderyhmistä ja koulutusten toteutustavoista.

17.3. työryhmä kokoontui sopimaan jatkotyöskentelystä koskien datanhallinnan taitojen kehittämistä ja ylläpitämistä kansallisessa ja kansainvälisessä yhteistyössä. Seuraavan työvaiheen tarkoitus on määritellä tutkimusorganisaatioiden ja kansallisten toimijoiden tarjoamien datakoulutus-sisältöjen ja -taitojen hyvä taso ja käytänteet sekä mikä rooli on myös kansainvälisillä palveluilla ja toimijoilla. Jatkotyöskentely tapahtuu koko työryhmätyöskentelyn lisäksi myös valmistelevissa pienryhmissä, joille sovittiin teemoiksi:

mitä tutkimusorganisaatiot tarjoavat &  mitä kansalliset ja kansainväliset tahot tarjoavat & toiveita tutkimusorganisaatioiden palveluille ja kansallisille/kv-palveluille.

Datakoulutukset-työryhmän toimintaa pääsee seuraamaan sen wikissä: https://wiki.eduuni.fi/x/8qx_Bg ja ryhmään voivat liittyä mukaan kaikki datanhallinnan osaamisen ja tuen kehittämisen parissa toimivat. Seuraava yhteistapaaminen on 25.3., jolloin esitellään ja keskustellaan tutkimusorganisaatioiden perusopintovaiheen DM-koulutuksesta ja -tuesta. Käytänteensä ovat lupautuneet siinä esittelemään ainakin TAU ja UEF.


  • No labels