Blog
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Shibboleth IdP:stä on julkaistu versio 4. Kyseessä on major-version päivitys, joka tarjoaa uusia ominaisuuksia ja muutoksia aiempaan versioon 3.

Shibboleth version 3 tuki lakkaa vuoden 2020 lopussa, joten kaikkien IdP-ylläpitäjien tulee varautua päivittämään IdP:nsä tämän vuoden aikana. Julkaisun muutokset ovat dokumentoidut: https://wiki.shibboleth.net/confluence/display/IDP4/ReleaseNotes

Huomion arvoista päivittäjille ja uusille asentajille ovat muutokset oletusasetuksiin ja tuettuihin alustoihin. Jatkossa IdP on täysin tuettu Javan version 11 kanssa.
Esimerkkinä muutoksista oletusasetuksissa on muuttunut käytettävä algoritmi XML-salauksessa, mikä todennäköisesti tulee aiheuttamaan ongelmia joidenkin palveluiden kanssa. Uutena ominaisuutena voidaan nostaa esille IdP:n tuki SAML2-tunnistuslähteelle käyttäjien autentikoinnissa. Tuen avulla organisaation on mahdollista hoitaa käyttäjätunnistus esim. AzureAD:n avulla ja käyttää Shibboleth IdP:ta muodostaessaan luottosuhteita Haka-palveluihin. 

IdP4:n dokumentaatio on omassa wikissään: https://wiki.shibboleth.net/confluence/display/IDP4/Home

  • No labels