Organisaation vastuu- tai pääkäyttäjä kutsuu uudet virkailijat Oppijan palvelukokonaisuuden (https://virkailija.opintopolku.fi) käyttäjiksi käyttöliittymän kautta. Prosessi on kuvattu täällä: Virkailijan kutsuminen.

Tämän lisäksi virkailijoita voi kutsua rajapinnan avulla. Ratkaisu on tarkoitettu toimijoille, joilla on tarve kutsua suuria määriä uusia virkailijoita Oppijan palvelukokonaisuuden käyttäjiksi. Toiminnallisuuden käyttö edellyttää, että:

  • virkailijoiden tiedot löytyvät lähdejärjestelmästä
  • organisaatiolla on tarvittava palvelukäyttäjätunnus, johon on liitetty oikeus kutsun luontiin
  • palvelukäyttäjällä on oikeus kutsua virkailijat ko. käyttöoikeusryhmään ja käyttöoikeusryhmän OID on tiedossa
  • organisaation vastuukäyttäjä/pääkäyttäjä vastaa kutsujen lähettämisestä omalla oppijanumerollaan
  • lopputuloksena kutsutut virkailijat saavat sähköpostiinsa linkin, josta pääsevät rekisteröitymään palvelun käyttäjiksi (Itserekisteröinti vahvalla tunnistautumisella). Sekä uuden että olemassa olevan virkailijan voi kutsua ja kaikki kutsutut tunnistautuvat palveluun vahvasti. Jos virkailija rekisteröityy "uutena virkailijana", rekisteröitymistiedot tallennetaan vanhaan tunnukseen, jossa on sama henkilötunnus.

Huom. Käyttöoikeuksia ei voi sulkea rajapinnan kautta. Kun virkailija ei enää tarvitse tiettyä käyttöoikeutta Opintopolkuun, organisaation vastuukäyttäjän/pääkäyttäjän tulee poistaa käyttöoikeus virkailijan tiedoista käyttöliittymän kautta (virkailija.opintopolku.fi).

Kutsupalvelun käyttöönotto edellyttää kehitystyötä myös koulutuksen järjestäjän lähdejärjestelmässä. Eli koulutuksen järjestäjä on vastuussa kutsupalvelun toteutuksesta omaan järjestelmäkokonaisuuteensa.

Koulutuskeskus Salpaus on toteuttanut rajapintaratkaisun osana Parasta DigiTukea -hanketta. Koulutuskeskus Salpauksen dokumentaatio (7.11.2019) toteutuksesta on kaikkien hyödynnettävissä.Ratkaisu on tässä vaiheessa toteutettu eHOKS-palvelun käyttöön. Mikäli organisaatiosi tarvitsee ratkaisun käyttöönsä eHOKS-käyttäjien kutsumiseen, ole yhteydessä eHOKSin asiakastukeen: ehoks at opintopolku.fi.

Lisätietoja (muut kuin eHOKS): yhteisetpalvelut at opintopolku.fi 

  • No labels