Kun on tarve etsiä, löytyykö henkilölle mahdollisia duplikaatteja, siirrytään "Hae duplikaatit"-näkymään klikkaamalla linkkiä.


Mahdollisten duplikaattien näkymässä tulee vertailtavaksi niin monta henkilöä, kuin löytyy osumia samankaltaisuusvertailussa. 


Jos henkilölle ei löydy yhtään duplikaattia, siitä tulee ilmoitus erikseen.


Ne henkilöt, jotka todetaan duplikaateiksi, valitaan merkitsemällä valintaruudut ja painetaan "Yhdistä valitut". Jo yksilöityjä henkilöitä ei voi yhdistää keskenään ja tämä on myös käyttöliittymässä estetty, eli vain yksi yhdistettävistä henkilöistä saa olla yksilöity. Tällöin yksilöidystä henkilöstä tulee automaattisesti ns. masterhenkilö. Masterhenkilö jää statukseltaan aktiiviseksi henkilöksi, jolla on oppijanumero, ja duplikaatit passivoidaan. Niiden oppijanumerot eivät kuitenkaan poistu. Vain yksi henkilö voi olla masterhenkilö.


Linkitetyt henkilöt näkyvät henkilön perustiedot-osioissa. Tämän kuvan henkilö on masterhenkilö. Linkistä pääsee tarkastelemaan duplikaattia.


Tämän kuvan henkilö on duplikaatti. Linkistä pääsee takaisin masterhenkilön tietoihin.

Jos linkitys menee väärin, vain rekisterinpitäjä tai korkeakoulun pääkäyttäjä voi purkaa linkityksen.


Oppijoiden luonnista löytyy myös palvelukohtaisia ohjeistuksia, tutustu tarkemmin:

Miten samankaltaisuusvertailu toimii?

  • Sisäisesti duplikaattihaku toimii vertaamalla yhdenmukaistettuja (unaccent, lower) merkkijonoja, jotka koostetaan seuraavasti: etunimet + kutsumanimi + sukunimi + syntymäaika (ISO-8601)
  • Duplikaattihaku on toteutettu tietokantatasolla pg_trgmextensiolla joka ei huomioi tarkemerkkejä millään lailla
  • Tällä hetkellä nimivertailun samankaltaisuusarvo on 0.5


  • No labels