Användarrättigheter

Hur kan jag lägga till användarrättigheter eller anhålla om användarrättigheter som behövs för att handlägga eGrunder? 

Utbildningsanordnarens ansvariga användare kan lägga till användarrättigheter. 

Om du inte har användarnamn för Studieinfo, ska du be att få de rättigheter som du behöver av din organisations ansvariga användare. Du får samtidigt en registreringslänk till tjänsten. Om du redan har ett användarnamn, kan du begära om tilläggsrättigheter direkt i Studieinfo.

Utbildningsaktörens ansvariga användare: 

1) öppna virkailija.opintopolku.fi -webbplatsen samt punkten Administrering av personuppgifter och användarrättigheter. 

2) Öppna Personsökningen och kontrollera om personen redan har en användarrättighet, dvs. att hen hittas i personsökningen. 

3) Om personen inte hittas, ska du välja fliken Att inbjuda administratören till Studieinfo. Fyll i personens förnamn, efternamn och e-postadress. Välj Lägg till organisation och välj organisation ur menyn. Välj som användarrättighet för aktiva användare eGrunder_LP_redigera (yrkesutbildningsverktyget Yrkeskunnande_utarbeta (AMOSAA_laadinta) och fria bildningens verktyg friabildningen_redigera (VST_muokkaus)). Om du vill bjuda in en administratör med bara läsrättigheter, ska du välja som användarrättighet eGrunder_LP_Läsa (och motsvarande inom yrkesutbildning Yrkeskunnande och fribildning (VST)).  Den person som administrerar processen bör ha rättigheten eGrunder_LP_huvudanvändare. 

4) Kom ihåg att Spara och skicka e-posten med självregistreringsuppgifter. Administratören får i sin e-post anvisningar för aktivering av användarnamnet. OBS! lösenordet bör ha minst 20 tecken, både små och stora bokstäver, en siffra och ett specialtecken. 

(Om personen redan hittas i personsökningen, kan ni bevilja lämpliga användarrättigheter.)

  • No labels