Tapahtuman materiaalit

Update 9/21: työpajan tulos pdf-versiona ilman osallistujien nimiä (tiedosto on iso ja vaatii zoomausta, on suositeltava ladata se itselleen lukemismukavuuden nostamiseksi):

Itse oppimisanalytiikan viitekehyksen löytää tästä osoitteesta: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-842-7


Tapahtuman tiedot

Tervetuloa oppimisanalytiikan yhteentoimivuutta käsittelevän työpajasarjan seuraavaan osaan! Kesäkuun 10. päivän työpajassa julkaistaan Oppimisanalytiikan viitekehys, joka on oppimisanalytiikan suunnitteluun ja sen elinkaaren hallintaan soveltuva apuväline.

Työpaja on suunnattu oppimisanalytiikasta kiinnostuneille toimijoille. Se antaa osallistujille ymmärryksen viitekehyksen sisällöstä, ideoita viitekehyksen eri osien käyttöönottoon omassa työskentelyssä sekä käytännön kokemusta viitekehyksen hyödyntämisestä. Työpajassa hyödynnetään oppimisanalytiikan skenaarioita, joiden avulla osallistujat kokeilevat fasilitoidusti viitekehyksen käyttämistä oppimisanalytiikan arjessa.

Työpaja järjestetään 10.6. klo 9-12 Zoomissa (huonetieto toimitetaan ilmoittautuneille). Tilaisuudessa julkaistava Oppimisanalytiikan viitekehys toimitetaan työpajaan osallistuville etukäteen tutustuttavaksi. Työpajaan voi ilmoittautua tästä osoitteesta.

Työpajan ohjelma

Tilaisuuden seremoniamesterina toimii Topi Litmanen, Oppimisanalytiikkajaoston sihteeri ja fasilitoijina Faiz Alsuhail, Kaisa Kotomäki ja Anna Lindfors CSC - Tieteen tietotekniikan keskukselta.

Aika

Aihe

9-9.40

Oppimisanalytiikan viitekehyksen julkaisu

  • Viitekehyksen taustat ja tarkoitus, Tomi Kytölä
  • Viitekehys - mikä se on ja miten sitä hyödyntää, Kaisa Kotomäki
9.40-9.50Tauko 
9.50-10.50

Viitekehys oppimisanalytiikan suunnittelussa ja toteuksessa

  • Aiheiden esittelyt pienryhmissä
  • Viitekehyksen kokeilu käytännössä fasilitoiduissa pienryhmissä 
10.50-11Tauko
11-11.40

Viitekehys oppimisanalytiikan käyttöönoton ja elinkaaren hallinnan suunnittelussa

  • Viitekehyksen kokeilu käytännössä fasilitoiduissa pienryhmissä 
11.40-12Yhteenveto ja tilaisuuden päätös


Kesäkuinen työpaja on osa oppimisanalytiikan yhteentoimivuutta käsittelevää työpajasarjaa, jonka aiempi osa järjestettiin huhtikuussa. Huhtikuussa järjestetyssä työpajassa visioitiin yhteentoimivuuden edistämistä sekä perehdyttiin käytäntöön standardien ja suunnittelun osalta. Yksi työpajassa nousseista teemoista oli yhteinen ymmärryspohja oppimisanalytiikasta sekä yhteinen viitekehys analytiikkaan liittyvistä eettisistä ja laillisista kysymyksistä - teemat joita jatketaan kesäkuun työpajassa.

  • No labels