Päivitys 22.10.: sanaston seuraavan (14.12.) työstökerran tiedot

Save-the-date: Oppimisanalytiikan sanasto -työpaja 14.12. klo 12:30-14


Tervetuloa jatkamaan oppimisanalytiikan sanaston työstämistä! Syyskuussa 23. päivä käynnistettiin Oppimisanalytiikkajaoston sanastotyö, josta tietoa alempana tätä sivua. Joulukuussa tätä työtä jatketaan.

Syyskuun työpajassa löydettiin 76 oppimisanalytiikkaan liittyvää käsitettä. Joulukuun työstöä varten tätä listausta on tiivistetty ydinkäsitteisiin, joista noin kymmentä työstämme eteenpäin. Sanastotyön jatkot osuvat yhteen Oppimisanalytiikkajaoston kokouksen kanssa. Jos osallistut vain kokoukseen (klo 12-12:30) ei ilmoittautuminen ole tarpeellista, mutta jos osallistut sanastotyöhön (klo 12:30-14) pyydämme ilmoittautumaan, jotta voimme suunnitella työtä osallistujamäärä huomioon ottaen. Pääset ilmoittautumaan tämän linkin kautta.

Lisätiedot päivittyvät tälle sivulle lähempänä työpajaa.


Oppimisanalytiikan sanasto -työpaja 23.9. klo 14-16

Päivitys 24.9.: Työpajan materiaalit


Tervetuloa oppimisanalytiikan yhteentoimivuutta käsittelevän työpajasarjan seuraavaan osaan! Syyskuun 23. päivän työpaja keskittyy oppimisanalytiikan sanastoon ja käynnistää Oppimisanalytiikkajaoston työn yhteisen sanaston rakentamiseksi.

Työpaja on suunnattu oppimisanalytiikasta kiinnostuneille toimijoille. Siinä pureudutaan yhteisesti siihen, missä tilanteissa ja millaisin käsittein me toteutamme ja puhumme oppimisanalytiikka, ja missä kohdin näiden käsitteiden yhtenäisyys ja yhteentoimivuus on erityisen tärkeää. Työpajassa myös esitellään DOT-hankkeessa toteutettu oppimisanalytiikan sanasto, jonka määritelmiin työpajassa uppoudutaan.

Työpaja järjestetään 23.9. klo 14-16 Zoomissa (huonetieto toimitetaan ilmoittautuneille). Työpajaan voi ilmoittautua tästä osoitteesta.

Työpajan ohjelma

Tilaisuuden seremoniamesterina toimii Topi Litmanen, Oppimisanalytiikkajaoston sihteeri, ja fasilitoijina Topi Litmanen ja Anna Lindfors CSC - Tieteen tietotekniikan keskukselta.

aika

aihe

14-14:05Oppimisanalytiikan sanastotyön tavoitteet - Tero Huttunen OKM, oppimisanalytiikan sanastotyön vetäjä
14:05-14:15Sanastotyöstä tiiviisti, Riina Kosunen Sanastokeskus
14:15-14:55Näin sanoitan oppimisanalytiikkaa - fasilitoitu ryhmätyöskentely Conceptboard-alustalla
14:55-15 tauko
15-15:20 Dot-hankkeen oppimisanalytiikan sanaston  esittely - Tomi Valanne, DOT-hanke
15:20-15:50Dot-hankkeen sanaston ja sen määritelmien jatkotyöstö - fasilitoitu ryhmätyöskentely Conceptboard-alustalla
15:50-16Sanastotyön jatko - Topi Litmanen, Oppimisanalytiikkajaoston sihteeri

Syyskuinen työpaja on osa oppimisanalytiikan yhteentoimivuutta käsittelevää työpajasarjaa, jonka aiemmat osat järjestettiin huhtikuussa ja kesäkuussa. Huhtikuussa järjestetyssä työpajassa visioitiin yhteentoimivuuden edistämistä sekä perehdyttiin käytäntöön standardien ja suunnittelun osalta. Kesäkuussa järjestetyssä työpajassa tutustuttiin oppimisanalytiikan viitekehykseen, joka myös julkaistiin tapahtumassa.

Syksyllä edistetään huhtikuun työpajassa nousseita teemoja yhteentoimivuuden ympäriltä myös yrityksille suunnatussa työpajassa 2.11. klo 14-16 (alustava päivämäärä) ja yleisessä työpajassa 18.11. (alustava päivämäärä), jonka aihe tarkentuu myöhemmin syksyllä. Merkitse nämä jo kalenteriisi! Lisäksi työn tueksi toteutetaan selvitys oppimisanalytiikan standardeista ja tähän selvitykseen liittyen kysely aiheesta (osallistu kyselyyn tästä osoitteesta 7.9.-7.10. välisenä aikana).

  • No labels