Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

PÄIVITYS: Tapahtuma joudutaan valitettavasti siirtämään ensi vuodelle. Uusi aika ilmoitetaan tapahtuman lähestyessä tällä sivulla.

Mikäli oppimisanalytiikka kiinnostaa, kannattaa tutustua jaoston muuhun toimintaan. Seuraavana vuorossa on työpaja Oppimisanalytiikan lainsäädännöstä, keskiössä tietosuoja. Olette tervetulleita tähän työpajaan 18.11. klo 14-16. Lisätietoa https://wiki.eduuni.fi/x/TzcaDg


Oppimisanalytiikka käsitteenä pitää sisällään toiveen: keräämällä ja yhdistämällä tietämystämme saamme parempaa oppimista, opetusta ja koulutusta. Datan kerääminen ja analyysien tekeminen siitä ei kuitenkaan tapahdu tyhjiössä - dataa kerätään eri määritelmin, se liikkuu eri tavoin ja siitä puhutaan eri käsittein. Mutta ovatko nämä tavat tehdä oppimisanalytiikkaan yhteentoimivia; puhummeko samasta asiasta, keräämmekö dataa samoin määritelmin, pystymmekö yhdistämään sitä? 

Tervetuloa osallistumaan 2.11. klo 14-16 järjestettävään vuorovaikutteisiin työpajaan oppimisanalytiikan yhteentoimivuudesta! Työpaja on osa Oppimisanalytiikkajaoston työpajasarjaa, jossa on sukellettu yhteentoimivuuden eri aspekteihin erityisesti oppilaitosten ja julkisen sektorin toimijoiden kanssa. Marraskuun 2. päivän työpaja ammetaa oppilaitosten ja julkisen sektorin toimijoiden näkemyksistä yhteentoimvuudelle merkittävimmistä asioista ja kutsuu yksityisen sektorin osaksi keskustelua. Työpaja lähestyy yhteentoimivuutta Oppimisanalytiikan viitekehyksen  ja standardien kautta: käytännönläheiset alustukset johdattavat keskusteluun, jonka kautta hahmotetaan yhteentoimivuuden kysymyksiä yhdessä yrityskentän kanssa.

Tilaisuus järjestetään etänä Zoom-yhteydellä. Mukaan voi ilmoittautua tämän linkin kautta. Etälinkki jaetaan ilmoittautuneille.

Työpajan ohjelma

AikaAihe 
14-14:05Tilaisuuden aloitus, Tomi Kytölä OKM
14:05-14:25Oppimisanalytiikan viitekehys - Sudenkuoppien välttämistä ja yhdessä yhteentoimivaa analytiikkaa. Topi Litmanen CSC
14:25-14:55

Fasilitoitu yhdessätyöskentely: Yhteentoimivuus yksityisen sektorin näkökulmasta - toiveet ja tarpeet

14:55-15Tauko
15-15:20

Oppimisanalytiikan standardit ja niiden hyödyntäminen Suomessa, Anna Lindfors CSC

15:25-15:50

Fasilitoitu yhdessätyöskentely: Standardien hyötyjä ja haasteita

15:50-16Yhteenveto ja tilaisuuden päätös

Tarkennukset ohjelmaan ja alustusten materiaalit tulevat jakoon työpajan wikisivulle. Yrityksille suunnattu työpaja on osa oppimisanalytiikan yhteentoimivuutta käsittelevää työpajasarjaa, jonka aiemmat osat järjestettiin huhtikuussa, kesäkuussa ja syyskuussa. Aiempien työpajojen materiaalit ovat saatavilla työpajojen wikisivuilta. Työpajat tukevat Oppimisanalytiikkajaostoa toteuttamaan tehtäväänsä oppimisanalytiikan tietojen yhteismitallisuuden sekä tietojärjestelmien yhteentoimivuuden yhteistyöelimenä.

  • No labels