Digipedagogiikan koulutukset käynnistyvät vuoden 2023 keväällä. Syksyllä 2022 Digivisio 2030 –hankkeessa on järjestetty avoimina tilaisuuksina näiden koulutuksien suunnittelua tukevat neljä studiota.
Lisätietoja: satu.hakanurmi@utu.fi
Löydät digipedagogiikan studiot myös Digivision verkkosivuilta: www.digivisio2030.fi/tapahtumat
Vuodenvaihteen 2021-2022 digipedagogiikan studioiden tallenteet ovat katsottavissa Eduuni-wikissä.
Digipedagogiikan studiot syksyllä 2023
Syksyllä 2023 järjestettävissä studioissa pureudutaan Digipedagogiikan laatukriteereihin.
Digipedagogiikan studiot on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille ja erityisesti korkeakoulujen opettajille sekä pedagogiselle ja tekniselle tukihenkilöstölle.
Studiot tallennetaan, mikäli se sopii esiintyjille ja tallenteita voi hyödyntää korkeakoulujen omissa henkilöstökoulutuksissa.
Studiot toteutetaan etänä Zoom-alustalla. Ilmoittautumislinkki päivitetään tälle sivulle.
Digipedagogiikan koulutukset 2023
Koulutuksia avautuu korkeakoulujen käyttöön vuonna 2023 kolmesta aiheesta:
Kaikista koulutuksista (3kpl) saadaan itseopiskelupaketit kolmella kielellä korkeakouluille touko-kesäkuussa.
Kouluttajakoulutukset
Keväällä 2023 järjestetään kouluttajakoulutus Yhteisöllisyys ja vuorovaikutus digitaalisissa ympäristöissä -koulutuksesta ja ilmoittautuminen tähän on auki 5.4. -2.5.2023. Koulutukseen voi osallistua suomeksi ja englanniksi.
Syksyllä 2023 järjestetään kouluttajakoulutukset Arviointi digitaalisissa ympäristöissä ja Oppimisen muotoilu, pedagoginen käsikirjoittaminen ja ohjaus digitaalisissa ympäristöissä -koulutuksista.
Koulutusten sisällöt 2024
Uusia koulutuksia suunnitellaan osatoteutustyönä vuonna 2023 ja näihin perehdytetään joulukuussa 2023.
Lue lisää: https://wiki.eduuni.fi/x/k1v1F
Olemme uuden äärellä ja kaikki Digivision tarjottimeen opintoja tuottavat korkeakoulut ja opettajat tavoittelevat laadukasta verkkopedagogiikkaa myös moduuleiden ja nonformaalin mikro-oppimisen muodossa.
Studioissa aiheita lähestytään Digivisio 2030 –hankkeessa tehtävien osatoteutuksien pohjalta.
Tavoitteena on levittää osatoteutuksien tuloksia ja suosituksia sekä luoda yhteistä näkemystä Digivision tarjottimella tarjottavien koulutusten laadusta, muodosta ja toteutustavoista, kun digipedagogiikkaa lähestytään tutkimuksen, kansainvälisten esimerkkien ja tekoälyn suomien mahdollisuuksien valossa.
Digipedagogiikan studiot on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille ja erityisesti korkeakoulujen opettajille sekä pedagogiselle ja tekniselle tukihenkilöstölle.
Studiot tallennetaan, mikäli se sopii esiintyjille ja tallenteita voi hyödyntää korkeakoulujen omissa henkilöstökoulutuksissa.
Studiot toteutetaan etänä Zoom-alustalla. Ilmoittautumislinkki päivitetään tälle sivulle.
Tallenne ja materiaalit: https://digivisio2030.fi/tapahtuma/avoimen-oppimisen-hyvat-kaytanteet-ja-katsaus-mooceihin-korkeakoulukentalla/
Tavoitteet: Studio tarjoaa konkreettisia työkaluja avoimen oppimisen toteutukseen niin opettajien työssä kuin yhteistyöhankkeissa. Katsaus MOOC:eihin kansainvälisellä korkeakoulukentällä auttaa opettajia ja korkeakouluja asemoitumaan avoimen oppimisen toteuttajina. Avoimien materiaalien kohdalla aihetta lähestytään vastaamalla kysymyksiin: Mistä löytää avointa materiaalia? Miten CC-lisenssi otetaan käyttöön? Miten saavutettavuus taataan avoimessa oppimisessa ja materiaaleissa?
Asiantuntijoina: Anna Lindfors, CSC ja Eila Pajarre, TaY (osatoteutus: Kansainväliset vertaisarvioinnit Digivision kaltaisten digipedagogisten pyrkimysten osalta)
Tallenne ja materiaalit: https://digivisio2030.fi/tapahtuma/studio-laadukas-digipedagogiikka/
Laadukas Digipedagogiikka-studiossa Linda Mannila Åbo Akademista ja Jaana Koskela Jyväskylän ammattikorkeakoulusta esittelevät verkko-opetuksen laatukriteerit-osatoteuttajatyön tuloksia. Kommentaattoreina toimivat Olli Vesterinen Digipeda-verkostosta sekä digipedagogiikan osatoteuttajat Mari Varonen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja Leena Paaso Oulun yliopistosta.
Studiossa kerrotaan myös laatukriteerien jatkotyöstämisestä. Sanna Simola esittelee Howspace-työskentelyä, jonka kautta kaikki korkeakoulut voivat osallistua laatukriteerien työstämiseen.
Studion jälkeen kutsumme kiinnostuneita jatkamaan työskentelyä digipedagogisten pelisääntöjen työpajaan klo 13.45-14.30 https://digivisio2030.fi/tapahtuma/yhteisten-opintojen-digipedagogisten-pelisaantojen-tyopaja/
Tervetuloa kehittämään yhdessä verkko-opetuksen laatukriteerejä ja digipedagogiikan pelisääntöjä!
Tallenne ja materiaalit: https://digivisio2030.fi/tapahtuma/modulaarisuuden-pedagogiset-periaatteet/
Modulaarisuus ja piensuoritukset jatkuvan oppimisen tarjottimella -studiossa tehdään katsaus ajankohtaisiin käsitteisiin ja näkökulmiin, jotka tukevat jatkuvan oppimisen opintotarjonnan esittämistä tulevalla tarjottimella.
Tavoitteena on tuottaa yhteistä ymmärrystä modulaarisuudesta tarjottimen perusajatuksena ja jäsentymisen tapana. Samalla tarkastelemme piensuoritusten periaatteita osana jatkuvan oppimisen tarjontaa. Kansallinen määrittely on tulossa ja se perustuu EU-neuvoston suositukseen ja piensuoritukset (engl. micro credentials) ovat suosittuja mm. Keski-Euroopassa.
Tule mukaan keskusteluun!
Modulaarisuus ja opetussuunnitelmayhteistyö –osatoteutuksen tekijät:
Terhi Skaniakos, Jyväskylän yliopisto
Eeva Liikanen, Tampereen ammattikorkeakoulu
Petri Sjöblom, Turun yliopisto
Hanna Nurmi, Tampereen yliopisto
Sirpa Tuomi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Anneli Ylitalo, Turun ammattikorkeakoulu
Anna-Greta Nyström, Åbo Akademi
Tallenne ja materiaalit: https://digivisio2030.fi/tapahtuma/studio-mikro-oppimisen-arviointi/
Tavoitteet: Perehdymme mm. seuraavien osatoteutusten tuloksiin:
2 Comments
Terja Hakala
Hei. Onko tilaisuuksista tallenteita?
Terja Hakala
Tallenteet löytyikin nyt Digipedagogiikka alasivuilla. Kiitos.