Tältä sivulta löytyvät kootusti Virkailijan Opintopolun palveluihin liittyvät ohjelinkit Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) valtionavustusrahoitusta saaville ammatillisen koulutuksen järjestäjille, vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitäjille sekä hankintakoulutusrahoitusta saaville muun kuin säännellyn koulutuksen toimijoille. Huomaathan, että mikäli ammatillisen koulutuksen järjestäjä tai vapaan sivistystyön oppilaitoksen ylläpitäjä järjestää JOTPA:n hankkimaa muuta kuin säänneltyä koulutusta, tulee sen osalta koulutuksen järjestäjän perehtyä muuta kuin säänneltyä koulutusta koskeviin ohjeisiin ja tallentaa muun kuin säännellyn koulutuksen tiedot näistä koulutuksista annettujen ohjeiden mukaisesti. Koulutustoimijakohtaisista osioista löydät palvelukohtaiset ohjeet, neuvontaosoitteet ja yhteystiedot löydät kyseistä palvelua koskevan otsikon alta. Palvelukohtaisiin koulutuksen järjestäjien ohjeisiin pääset alla olevista linkeistä. 

Ruotsinkielinen vastaava ohjesivu löytyy täältä: Anvisningar för utbildningsanordnare med finansiering av Servicecentret för kontinuerligt lärande och sysselsättning (JOTPA/SKOLS)

Sisällys

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittamat koulutukset Opintopolun palveluissa

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksesta annetun lain mukaan palvelukeskus voi myöntää valtionavustusta:

  1. ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (531/2017) 5 §:ssä tarkoitettujen tutkintojen ja tutkinnon osien järjestämiseen;
  2. vapaasta sivistystyöstä annetussa laissa (632/1998) tarkoitetun oppilaitoksen ylläpitäjän järjestämään koulutukseen;
  3. yliopistolain (558/2009) 7 §:ssä tarkoitettujen tutkintojen, erikoistumiskoulutuksen ja tutkintojen osia sisältävän koulutuksen järjestämiseen;
  4. ammattikorkeakoululain (932/2014) 10 §:ssä tarkoitettujen tutkintojen, ammatillisen opettajankoulutuksen, erikoistumiskoulutuksen ja tutkinnon osia sisältävän koulutuksen sekä maahanmuuttajille tarkoitetun koulutuksen järjestämiseen;
  5. Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta annetussa laissa (252/2010) tarkoitetun saamen kielen ja kulttuurin opetuksen järjestämiseen;
  6. koulutukseen hakeutumista ja osallistumista tukevaan toimintaan;
  7. toimialaan kuuluvan toiminnan kehittämiseen ja kokeiluihin.

Kokonaisen ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittamiseen johtavan koulutuksen järjestämiseen valtionavustusta voidaan myöntää vain erityisestä syystä. (Laki Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksesta 8 §)

Palvelukeskus voi myös hankkia koulutusta ja muita osaamispalveluita. (9 §)

Mitä tietoja Opetushallituksen palveluihin tallennetaan/voidaan tallentaa?


Opetushallituksen ylläpitämiin palveluihin tallennetaan seuraavia Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) rahoittamien koulutusten tietoja: 

  1. valtionavustuksilla rahoitettu ammatillinen koulutus 1.1.2022 alkaen,
  2. valtionavustuksilla rahoittama vapaan sivistystyön koulutus 1.1.2022 alkaen.

Edellisten lisäksi Opetushallituksen ylläpitämiin palveluihin tallennetaan palvelukeskuksen hankkiman, muun kuin säännellyn koulutuksen tietoja 1.1.2022 alkaen. Huomaathan, että palvelukeskus voi hankkia sekä säänneltyä korkeakoulutusta, että muuta kuin säänneltyä koulutusta. Näiden eri koulutustyyppien tietojen tallentamisen ohjeet poikkevat toisistaan. Tältä sivulta löydät ohjeita siihen, mitä tietoja tallennetaan ja/tai voidaan tallentaa Opetushallituksen ylläpitämiin Opintopolun palvelukokonaisuuden palveluihin.

Ohjekuva: JOTPA:n rahoittamien koulutusten tiedot eri palveluissa (mm. ePerusteet, KOSKI). Tässä ohjekuvassa muun kuin säännellyn koulutuksen rekisteri, joka toimii osana Opetushallituksen ylläpitämää KOSKI-palvelua, on kuvattu osana KOSKI-tietovarantoa, johon ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön tiedot tallennetaan. 

Yhteystiedot ja neuvonta


Opetushallituksen palvelukohtaiset ohjelinkit ja yhteystiedot löydät omien otsikoidensa alta alempaa tältä sivulta. Palvelukohtaisissa kysymyksissä, otathan yhteyttä palvelukohtaisiin neuvontaosoitteisiin. Löydät Opetushallituksen ylläpitämien palveluiden neuvontaosoitteiden yhteystiedot tältä sivulta koulutustoimijakohtaisista osioista. 

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen valtionavustuksilla tai hankintana rahoittama säännellyn korkeakoulutuksen tiedot tallennetaan CSC:n ylläpitämään Virta-palveluun. Säännellyn korkeakoulutuksen tietojen tallentamiseen tai käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä, otathan yhteyttä CSC:hen:
VIRTA-opintotietopalvelu

JOTPA:n valtionavustuspäätöksiin tai hankintasopimuksiin liittyvissä kysymyksissä, otathan yhteyttä Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskukseen: 
info(at)jotpa.fi

Ammatillisen koulutuksen järjestäjät

eHOKS-palvelu

eHOKS-palvelun käyttöohjeet:
eHOKS-palvelun ohjeet koulutuksen järjestäjälle

Yhteystiedot:
ehoks@opintopolku.fi

KOSKI-palvelu

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (JOTPA) voi myöntää valtionavustusta ammatillisesta koulutuksesta annetun lain 5 §:ssä tarkoitettujen tutkintojen ja tutkinnon osien järjestämiseen. Valtakunnallisista opinto- ja tutkintorekistereistä annetun lain mukaan ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa tarkoitetun koulutuksen järjestäjän on tallennettava KOSKI-tietovarantoon lain mukaiset tiedot ammatillisessa koulutuksessa olevista opiskelijoistaan.  Opiskeluoikeuksien tiedot tallennetaan ammatillisen koulutuksen opiskeluoikeuksia koskevan ohjeistuksen mukaisesti koulutuksessa oleville oppijoille tilanteissa, joissa ammatillisen koulutuksen järjestäjä järjestää säänneltyä ammatillista koulutusta JOTPA:n myöntämällä valtionavustusrahoituksella. Opiskeluoikeudet luodaan koulutuksen alkaessa 1.1.2023 tai sen jälkeen alkavista koulutuksista. Tietojen tallentamisessa noudatetaan ammatillisen koulutuksen opiskeluoikeuksien tallentamisen ohjeistusta.
JOTPA:n myöntämää valtionavustusrahoitusta saaneen ammatillisen koulutuksen järjestäjän tulee lisäksi tallentaa 1.1.2022 - 31.12.2022 välisenä aikana järjestetyn, valtionavustuksella rahoitetun ammatillisen koulutuksen opiskeluoikeustiedot KOSKI-tietovarantoon siten, että kyseiset opiskeluoikeus- ja suoritustiedot ovat tallennettuna viimeistään 30.4.2023.


Vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitäjät

Opintopolun vastuukäyttäjä ja palvelukohtaiset pääkäyttäjäoikeudet


Mikäli vapaan sivistystyön oppilaitoksen ylläpitäjä on yksityinen koulutustoimija, jolla ei ole vielä Opintopolun vastuukäyttäjää eikä käyttöoikeuksia mihinkään Virkailijan Opintopolun palveluun, tarvitsee oppilaitoksen ylläpitäjä tai oppilaitos ensimmäiseksi Opintopolun vastuukäyttäjän, joka voi myöntää muiden palveluiden (ePerusteet, KOSKI) pääkäyttäjäoikeuksia. Jos ei ole tiedossa, onko oppilaitoksella tai sen ylläpitäjällä Opintopolun vastuukäyttäjää tai kuka Opintopolun vastuukäyttäjäksi on nimetty, voit kysyä neuvoa Opetushallituksesta osoitteista yhteisetpalvelut(at)opintopolku.fi tai koski(at)opintopolku.fi.

Opintopolun vastuukäyttäjän nimeäminen ja käyttöoikeuden hakeminen:
Opintopolun vastuukäyttäjän ohjeet

Mikäli oppilaitoksen ylläpitäjällä on jo Opintopolun vastuukäyttäjä, mutta ei kaikkia tarvittavia palvelukohtaisia pääkäyttäjiä, tutustu ePerusteet-palvelun, KOSKI-palvelun sekä tarvittaessa jatkuvien hakujen käyttäjähallinnan ohjeisiin. Löydät linkit alta.

ePerusteet-palvelu

Jatkuvaan oppimiseen suunnattujen vapaan sivistystyön koulutusten paikalliset kuvaukset lisätään ePerusteet-palveluun viimeistään koulutuksen alkaessa. Suunnitelma lisätään ja julkaistaan VST ja JOTPA -työkalun avulla.

Ohjeet VST ja JOTPA -työkaluun vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitäjille:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/opas/8378322/tiedot

ePerusteet-palvelun asiakaspalvelu ja neuvonta:
eperusteet(at)opintopolku.fi

HUOM! Ennen vapaan sivistystyön opiskeluoikeuden luomista on oppilaitoksen ylläpitäjän julkaistava paikallinen suunnitelma ePerusteet-palvelun VST ja JOTPA -työkalulla. ePerusteet-palvelussa generoidaan automaattisesti opintokokonaisuuden tasolle nelinumeroinen opintokokonaisuuden koodi julkaisun yhteydessä. Oppilaitoksen ylläpitäjä poimii julkaistusta suunnitelmasta opintokokonaisuuden koodin talteen ja lisää sen KOSKI-palveluun opiskeluoikeuden tietoihin opiskeluoikeutta luodessaan. Opintokokonaisuuden koodiarvo on pakollinen tieto KOSKI-palveluun jatkuvaan oppimiseen suunnattua vapaan sivistystyön opiskeluoikeutta lisättäessä. Opintokokonaisuuden koodiarvotiedon avulla muodostetaan linkitys KOSKI-palvelussa olevalta opiskeluoikeudelta ePerusteet-palvelusta löytyvään koulutuksen kuvaukseen.

KOSKI-palvelu

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (JOTPA) voi myöntää valtionavustusta vapaasta sivistystyöstä annetussa laissa tarkoitetun oppilaitoksen ylläpitäjän järjestämään koulutukseen. Valtakunnallisista opinto- ja tutkintorekistereistä annetun lain mukaan vapaasta sivistystyöstä annetussa laissa tarkoitetun oppilaitoksen ylläpitäjän on tallennettava KOSKI-tietovarantoon tiedot jatkuvaan oppimiseen suunnatussa vapaan sivistystyön koulutuksessa olevista oppijoista.  Opiskeluoikeuksien tiedot tallennetaan vapaan sivistystyön opiskeluoikeuksia koskevan ohjeistuksen mukaisesti koulutuksessa oleville oppijoille tilanteissa, joissa vapaan sivistystyön oppilaitoksen ylläpitäjä järjestäjä järjestää vapaan sivistystyön koulutusta JOTPA:n myöntämällä valtionavustusrahoituksella.

Opiskeluoikeudet luodaan koulutuksen alkaessa 1.1.2023 tai sen jälkeen alkavista koulutuksista. Tietojen tallentamisessa noudatetaan Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittamien vapaan sivistystyön opiskeluoikeuksien tallentamisen ohjeistusta.

JOTPA:n myöntämää valtionavustusrahoitusta saaneen oppilaitoksen ylläpitäjän tulee lisäksi tallentaa 1.1.2022 - 31.12.2022 välisenä aikana järjestetyn, valtionavustuksella vapaan sivistystyön koulutuksen opiskeluoikeustiedot KOSKI-tietovarantoon siten, että kyseiset opiskeluoikeus- ja suoritustiedot ovat tallennettuna viimeistään 30.4.2023.

Ohjeet jatkuvaan oppimiseen suunnatun vapaan sivistystyön koulutuksen opiskeluoikeuksien luomiseen KOSKI-palvelussa ja ohjeet opiskeluoikeuksien tietojen tallentamiseen KOSKI-syöttökäyttöliittymässä:
5. Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen valtionavustuksilla rahoittamat vapaan sivistystyön opiskeluoikeudet
Perustoiminnot KOSKI-palvelun käyttöliittymässä
KOSKI-palvelun käyttäjähallinta ja tietosuoja

Ohjeet linkityksen muodostamiseen KOSKI-palvelusta ePerusteet-palvelun paikalliseen kuvaukseen:
6. Koulutuksen kuvauksen linkittäminen ePerusteet-palvelusta vapaan sivistystyön opiskeluoikeudelle


KOSKI-palvelun asiakaspalvelu ja neuvonta:
koski(at)opintopolku.fi

Jatkuvien hakujen järjestämisohjeet (tarjonta, haku, valinnat)

Yleisesti: Jatkuvien hakujen ohjeet

Muun kuin säännellyn koulutuksen järjestäjät

Organisaatioiden rekisteröintipalvelu

Opintopolun virkailijapalveluiden (https://virkailija.opintopolku.fi) käyttöönotto edellyttää, että palvelusta löytyvät tiedot koulutustoimijasta, oppilaitoksesta ja käyttäjistä (virkailijoista).

Organisaation, joka ei löydy Opintopolun Organisaatiopalvelusta, tulee rekisteröityä palveluun ennen muiden virkailijapalveluiden käyttöönottoa. Koulutustoimijan edustaja, jolle on kirjattu oikeus asioida organisaation puolesta, rekisteröi organisaation tiedot ja nimeää pääkäyttäjän. JOTPA-ylläpitäjän hyväksyttyä tiedot, Opintopolun virkailijapalveluihin muodostetaan koulutustoimijan ja oppilaitoksen tiedot ja pääkäyttäjälle lähetetään kutsu käyttäjätunnuksen luontia varten. Pääkäyttäjä voi kutsua palveluun muita käyttäjiä. Virkailijapalveluiden käyttö alkaa organisaation rekisteröitymisellä osoitteessa https://rekisterointi.opintopolku.fi/jotpa

Ohjeet rekisteröitymiseen:
Organisaatioiden rekisteröintipalvelun käyttöohjeet

HUOM! Opintopolun Organisaatiopalvelusta löytyvät oletusarvoisesti esi- ja perusopetuksen järjestäjien, toisen asteen koulutuksen järjestäjien, vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitäjien sekä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tiedot, joten niiden organisaatioiden ei pidä erikseen rekisteröityä Opintopolun Organisaatiopalveluun. Niiden koulutustoimijoiden, joiden ei tarvitse erikseen rekisteröityä, tulee kuitenkin huolehtia tarvittavien käyttöoikeuksien hankkimisesta ja hallinnasta. Katso tarvittaessa alempaa käyttäjähallinnan ohjeistus kohdasta 'Jotpa-pääkäyttäjä ja käyttöoikeuksien hallinta Virkailijan Opintopolussa'.

Jotpa-pääkäyttäjä ja käyttöoikeuksien hallinta Virkailijan Opintopolussa


JOTPA-pääkäyttäjä on Virkailijan Opintopolun käyttäjähallinnan oikeus. Organisaatioissa, joilla on Opintopolun vastuukäyttäjä tai mahdollisuus nimetä sellainen, ei lähtökohtaisesti tarvita tätä käyttöoikeusroolia (mm. ammatillisen koulutuksen järjestäjät ja vapaan sivistystyön oppilaitokset). Opetushallitus ei lähtökohtaisesti hyväksy käyttöoikeuksien uusintapyyntöjä tai sulje käyttöoikeuksia, vaan siitä huolehtii organisaation oma käyttäjähallinnasta vastaava virkailija. Huomaathan, että kuten Opintopolun vastuukäyttäjiäkin, tulisi myös JOTPA-pääkäyttäjän käyttöoikeus olla organisaatiossa ainakin kahdella henkilöllä, jotta käyttöoikeuksien myöntäminen, uusiminen ja sulkeminen onnistuvat. Käyttäjä voi myöntää JOTPA-pääkäyttäjän käyttöoikeuksia toiselle virkailijalle omassa organisaatiossaan.  Itselleen ei ole mahdollista myöntää eikä uusia käyttöoikeuksia ja käyttöoikeuksien hallintaan kuuluu myös käyttöoikeuden sulkeminen silloin, kun henkilö ei enää tehtävissään tarvitse käyttöoikeutta ja sen sisältämiä toiminnallisuuksia.

JOTPA-pääkäyttäjän tehtävät

Käyttäjä vastaa oman organisaationsa käyttäjähallinnasta ja voi Virkailijan Opintopolussa hallinnoida eli myöntää, uusia ja sulkea omassa organisaatiossaan

  • muiden virkailijoiden JOTPA-pääkäyttäjän käyttöoikeuksia,
  • muiden virkailijoiden KOSKI-palvelun pääkäyttäjäoikeuksia,
  • muiden virkailijoiden ePerusteet-palvelun VST ja JOTPA-työkalun pääkäyttäjäoikeuksia,
  • muiden virkailijoiden Perusteet-palvelun, ja
  • muiden virkailijoiden koulutustarjonnan käyttöoikeuksia.. 

Käyttäjä voi myös

  • laatia uusia opetussuunnitelmia ePerusteet-palvelun VST ja JOTPA-työkalulla. 

Käyttöoikeus ei sisällä käyttöoikeutta KOSKI-palveluun, vaan käyttäjähallinnasta vastaavan henkilön tulee lisäksi huolehtia siitä, että organisaatiossa on tarvittava määrä KOSKI-pääkäyttäjiä, jotka vastaavat organisaatiossaan muiden tarvittavien palvelukohtaisten KOSKI-pääkäyttäjäoikeuksien myöntämisestä muille henkilöille.  JOTPA-pääkäyttäjä ei ole KOSKI-palvelun käyttöoikeusrooli, eikä käyttöoikeuteen sisälly käyttöoikeuksia KOSKI-palveluun.

Tarvittaessa kysy neuvoa käyttöoikeuksien hallintaan liittyen osoitteista yhteisetpalvelut(at)opintopolku.fi tai koski@opintopolku.fi. Palvelukohtaisissa käyttäjähallinnan kysymyksissä asiakaspalvelu: koski@opintopolku.fi, eperusteet@opintopolku.fi, virkailija@opintopolku.fi. 

Rekisteröityvät organisaatiot (yritykset, korkeakoulujen tytäryhtiöt)

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) hankintana rahoittamaa, muuta kuin säänneltyä koulutusta järjestävät koulutustoimijat, jotka rekisteröityvät Organisaatioiden rekisteröintipalvelun kautta Opintopolun palvelukokonaisuuteen (mm. yritykset, korkeakoulujen tytäryhtiöt) nimeävät rekisteröityessään Jotpa-pääkäyttäjän. Koulutustoimija nimeää rekisteröityessään virkailijan, jolle JOTPA-pääkäyttäjän käyttöoikeus myönnetään rekisteröitymisen hyväksymisen yhteydessä. Kun käyttöoikeus on JOTPA:sta myönnetty yhdelle henkilölle, tämän tulee huolehtia siitä, että käyttöoikeus myönnetään toisellekin henkilölle, jotka tarvittaessa tämän jälkeen huolehtivat toistensa käyttöoikeuksien uusimisesta ja sulkemisesta. 

Mikäli kaikki rekisteröityneen organisaation JOTPA-pääkäyttäjän käyttöoikeudet ovat päässeet vanhenemaan ja/tai organisaatiossa ole enää ainuttakaan tahoa, joka voisi käyttöoikeuksia hallinnoida JOTPA-pääkäyttäjänä, JOTPA-pääkäyttäjä voi anoa käyttöoikeutta Virkailijan Opintopolussa normaalisti.  Ota anomuksen lähetettyäsi yhteyttä osoitteeseen info@jotpa.fi ja pyydä hyväksymään anomus. JOTPA pyytää tämän jälkeen Opetushallitusta uusimaan tai sulkemaan käyttöoikeuden. Tämä on viimesijainen vaihtoehto tilanteisiin, missä organisaatiossa ei ole enää ainuttakaan JOTPA-pääkäyttäjää, ja käyttöoikeuksia ei päästä uusimaan tai sulkemaan. Yhteydenotot käsitellään näissä tilanteissa samassa järjestestyksessä kun muutkin asiakaspalveluun tulevat yhteydenotot. Kun käyttöoikeus on yhteydenoton käsittelemisen jälkeen uusittu yhdelle henkilölle, käyttäjän tulee edelleen ohjeiden mukaan huolehtia siitä, että käyttöoikeus myönnetään toisellekin henkilölle, jotka tarvittaessa tämän jälkeen huolehtivat toistensa käyttöoikeuksien uusimisesta ja sulkemisesta.

Ohjekuva: Opintopolun palveluissa tarvittavien käyttöoikeuksien (JOTPA-pääkäyttäjä, KOSKI, ePerusteet) myöntämisjärjestys rekisteröityneille koulutustoimijoille. Ohjekuvassa ei ole huomioitu mm. koulutustarjonnan mahdollisia käyttöoikeuksia. 

Korkeakoulut

Korkeakoulujen virkailijoille JOTPA-pääkäyttäjän käyttöoikeuden voi myöntää Pääkäyttäjä (kk) omassa organisaatiossa. Käyttöoikeuksien uusintapyynnöt hyväksyy ja käyttöoikeuden voi myös sulkea korkeakoulun oma Pääkäyttäjä (kk). 

Ohjekuva: Opintopolun palveluissa tarvittavien käyttöoikeuksien (JOTPA-pääkäyttäjä, KOSKI, ePerusteet) myöntämisjärjestys korkeakouluille. Ohjekuvassa ei ole huomioitu mm. koulutustarjonnan mahdollisia käyttöoikeuksia. 

ePerusteet-palvelu

Muiden kuin säänneltyjen koulutusten paikalliset kuvaukset lisätään ePerusteet-palveluun viimeistään koulutuksen alkaessa. Suunnitelma lisätään ja julkaistaan VST ja JOTPA työkalun avulla. 

Ohjeet VST ja JOTPA -työkaluun vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitäjille:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/opas/8378322/tiedot

ePerusteet-palvelun asiakaspalvelu ja neuvonta:
eperusteet(at)opintopolku.fi


HUOM!
Ennen muun kuin säännellyn koulutuksen opiskeluoikeuden luomista KOSKI-palveluun, on koulutustoimijan julkaistava paikallinen suunnitelma ePerusteet-palvelun VST ja JOTPA -työkalulla. ePerusteet-palvelussa generoidaan automaattisesti opintokokonaisuuden tasolle nelinumeroinen opintokokonaisuuden koodi suunnitelman julkaisun yhteydessä. Koulutustoimija poimii julkaistusta suunnitelmasta opintokokonaisuuden koodin talteen ja lisää sen KOSKI-palveluun opiskeluoikeuden tietoihin opiskeluoikeutta luodessaan. Opintokokonaisuuden koodiarvo on pakollinen tieto KOSKI-palveluun muun kuin säännellyn koulutuksen opiskeluoikeutta lisättäessä. Opintokokonaisuuden koodiarvotiedon avulla muodostetaan linkitys KOSKI-palvelussa olevalta opiskeluoikeudelta ePerusteet-palvelusta löytyvään koulutuksen kuvaukseen.

KOSKI-palvelu

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (JOTPA) voi hankkia koulutusta ja muita osaamispalveluita. Valtakunnallisista opinto- ja tutkintorekistereistä annetun lain mukaan toimijan, joka järjestää Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksesta annetussa laissa tarkoitettua palvelukeskuksen hankkimaa, muuta kuin säänneltyä koulutusta, on tallennettava mainitussa koulutuksessa olevista opiskelijoistaan KOSKI-tietovarannon muun kuin säännellyn koulutuksen rekisteriin tiedot koulutuksessa olevista oppijoista.  Opiskeluoikeuksien tiedot tallennetaan muun kuin säännellyn koulutuksen opiskeluoikeuksia koskevan ohjeistuksen mukaisesti kyseisessä koulutuksessa oleville oppijoille. Opiskeluoikeudet luodaan koulutuksen alkaessa 1.1.2023 tai sen jälkeen alkavista koulutuksista. Tietojen tallentamisessa noudatetaan muun kuin säännellyn koulutuksen opiskeluoikeuksien tallentamisesta annettuja määräyksiä ja ohjeistusta. JOTPA:n muun kuin säännellyn koulutuksen järjestämiseen myöntämää hankintarahoitusta saaneen koulutustoimijan tulee lisäksi tallentaa 1.1.2022 - 31.12.2022 välisenä aikana järjestetyn muun kuin säännellyn koulutuksen opiskeluoikeustiedot KOSKI-tietovarantoon siten, että kyseiset tiedot ovat tallennettuna viimeistään 30.4.2023.

Ohjeet muun kuin säännellyn koulutuksen opiskeluoikeuksien luomiseen KOSKI-palvelussa ja ohjeet opiskeluoikeuksien tietojen tallentamiseen KOSKI-syöttökäyttöliittymässä:
Muun kuin säännellyn koulutuksen opiskeluoikeudet
Perustoiminnot KOSKI-palvelun käyttöliittymässä
KOSKI-palvelun käyttäjähallinta ja tietosuoja


Ohjeet linkityksen muodostamiseen KOSKI-palvelusta ePerusteet-palvelun paikalliseen kuvaukseen:
Koulutuksen kuvauksen linkittäminen ePerusteet-palvelusta muun kuin säännellyn koulutuksen opiskeluoikeudelle

KOSKI-palvelun asiakaspalvelu ja neuvonta:
koski(at)opintopolku.fi


HUOM! Uusille käyttäjille suunnattu ja palvelun perusasioiden kertaamiseen keskittyvä 'KOSKI-palvelun perusteet ja käyttäjähallinta'-webinaari sekä muut koulutustallenteet löytyvät täältä:
Koulutukset ja tilaisuudet

Neuvontaa KOSKI-palvelun käyttämiseen on saatavilla myös
KOSKI-klinikoilla:
KOSKI-klinikat

Koulutustarjonta

Riippuen siitä, löytyykö organisaationne jo Opintopolun organisaatiopalvelusta ja mikä kyseisen organisaation oppilaitostyyppi on, saatatte joutua soveltamaan aiemmin mainittuja ohjeita jatkuvien hakujen osalta tai korkeakoulutarjonnan osalta seuraavia ohjeita:

Mikäli rekisteröit organisaatiosi organisaatioiden itserekisteröitymispalvelun kautta, voit tallentaa muu koulutus -tyyppistä koulutusta Opintopolun koulutustarjontaan ja esitettäväksi opintopolku.fi:ssä:




  • No labels