Child pages
  • Hyviä työkaluja
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Doodle (http://www.doodle.com/?locale=fi): ilmaisohjelma tapaamisaikojen sopimiseen. Vaatii Google-tilin luomisen.

Google Docs (http://docs.google.com): tekstinkäsittelyn, taulukkolaskennan ja esitysten ym. työstämiseen yhdessä. Vaatii Google-tilin luomisen.

Googlen toimistosovellus toimii selaimella ilman mitään ohjelmistoasennuksia. Palvelun erityisvahvuus on yhteistyön helppous - dokumentteja ei tarvitse lähetellä sähköpostitse eri osapuolille, vaan kaikki voivat omalla selaimellaan muokata dokumentteja jopa samanaikaisesti. Palvelussa on myös chat-toiminto, joten tiedostoa muokkaavat voivat myös keskustella ja vaihtaa mielipiteitä keskenään online.

Dokumentit ovat lähtökohtaisesti yksityisiä, eli niitä voi työstää omassa rauhassa. Dokumenttien katselu- ja muokkausoikeuksia voi sitten jakaa muille tarpeen mukaan. Valmiin dokumentin voi myös julkaista, jolloin se näkyy julkisesti kaikille.

Yhteistyötä helpottamassa on useita ominaisuuksia. Joka työkalussa näkee aina, ketkä muut ovat muokkaamassa dokumenttia samanaikaisesti. Taulukkolaskennassa on erillinen keskustelualue, muissa työkaluissa mielipiteitään voi kirjoittaa suoraan dokumenttiin. Dokumentin muutoksista voi tilata itselleen RSS-syötteen, jolloin lukuohjelma ilmoittaa aina, kun joku on dokumentteja muokannut. Historianäkymästä pääsee katselemaan aikaisempia versioita, jos vaikkapa toinen kirjoittaja on poistanut tekstiä, joka halutaan takaisin.

Kaikki dokumentit voi tallentaa omalle tietokoneelleen yleisimmissä dokumenttimuodoissa, kuten Microsoft Officen tai OpenOffice.orgin tiedostomuodoissa, PDF:nä, HTML:nä jne. Sinänsä dokumenttien tallentaminen omalle tietokoneelle silloin tällöin on ihan paikallaan, sillä Docs-palvelu on beta, eli Google ei takaa, että tiedot pysyvät tallessa.

Sumpli.com (http://www.sumpli.com/) ilmaisohjelma tapaamisaikojen sopimiseen.

Movenote-niminen työkalu on erittäin helppo videoiden tekemiseen. Katso oheinen esittelyvideo, jos asia kiinnostaa:

http://www.movenote.com/v/kPb?viewer=2089 

Tietokantaohjeita:

Abi Inform, testi (2 sivua, 4 näyttöä/diaa)
MarketLine/datamonitor360, testi, liian pitkä

  • No labels