Kehittämispaja Zoomissa torstaina 1.6.2023. klo 13-15.
Zoom: https://cscfi.zoom.us/j/63194385111?pwd=YjZ4MC9rM0htYWdtSDJqOG5pRkJkdz09
Materiaalit ja ohjelma: (https://wiki.eduuni.fi/x/1hr1F)
Tallenne löytyy täältä: https://video.csc.fi/edit/0_folzq354 Pienryhmien työskentelyssä käyty keskustelu on puolestaan taltioitu yhteistyötaululle tänne (kirjaudu Guest-vierailijana). Yleisesti tunnistettiin, että palveluintegraattorin rooli ja toiminta kiinnostaa eri korkeakouluissa monia eri tahoja, jotka voitaisiin saada mukaan kehittämistyöhön erilaisten käyttötapausten pohjalta. Korkeakoulujen IT-palvelunhallinnan kulmalta löytyy paljon tahoja, jotka mieluusti keskustelisivat keskenään sekä palveluintegraattorin mahdollisuuksista että rakentaisivat yhteistä kuvaa korkeakoulujen palvelunhallinnasta. Tämä olisi hyvä verkosto myös palveluhallinnan osaamisen jakamiseen. Korkeakoulut toivoivat esimerkiksi saavansa tietoa siitä, mitä ITSM-järjestelmiä toisilla korkeakouluilla on käytössä ja missä vaiheessa niihin liittyvä kehitystyö on menossa. Lisäksi korkeakoulut olivat kiinnostuneita teknisen integraation reunaehdoista ja minimivaatimuksista. Tikettijärjestelmien yhteensovittaminen ja tikettien kulkeutuminen eri tahojen käyttämien järjestelmien välillä herättivätkin paljon keskustelua. Palvelumuotoilu nostettiin uudempana näkökulmana esiin varsinkin järjestelmien käyttöönottojen yhteydessä, jolloin olisi tärkeää myös samalla pystyä arvioimaan prosessien järkevyyttä ja mahdollisuuksia yksinkertaistaa niitä. Palveluintegraattorin laajeneminen jatkuu syksyllä mm. korkeakoulujen kanssa tehtävien Funet Miitti -prosessitarkastelujen ja Digivision palvelujen palvelunhallinnan kehittämisen kautta. Ideapankissa voi seurata palveluintegraattorin kehitystä:
CSCIDEAPANKKI-137
-
Getting issue details...
STATUS
Tervetuloa – Outi Tasala / CSC Keskitetty korkeakoulujen kanssa integroitu IT-palvelunhallinta – mitä nyt, mitä vielä? Yhteiskeskustelu löydösten perusteella case Funet Miittiin liittyen ja suhteessa palveluintegraattorin laajempaan hyödyntämiseen Yhteenveto Digivision IT-palvelunhallinnan työpajoista, palveluintegraattorin käyttöönottotestauksesta ja laajemman hyödyntämisen tiekartasta sekä Service desk -kysely https://wiki.eduuni.fi/x/gqwhFg – Anttoni Lehto / CSCKiitos kaikille Palveluintegraation ja IT-palvelunhallinnan kehityspajaan osallistuneille!
Ohjelma
13.00-13.10 13.10-13.35 13.50-14.15 14.15-14.35 14.35-14.45 Kytketään löydöksiin jatkokeskustelua ja toimenpiteitä varten tahoja korkeakouluista, yhteistyörakenteista ja palveluntarjoajilta 14.45-15.00
Kutsu
Tervetuloa teemakohtaiseen kehittämispajaan jakamaan ajatuksia ja rakentamaan yhteistä ymmärrystä IT-palvelunhallinnasta ja palveluintegraatiosta!
Tutkimuksen, oppimisen ja innovaatiotoiminnan kentillä tunnistetuista ajankohtaisista yhteistyöteemoista kokoonnumme seuraavaksi Palveluintegraation ja IT-palvelunhallinnan äärelle 1.6.2023 klo 13-15. Vuoden 2023 teemapohjaiset kehittämispajat jatkavat korkeakoulujen IT-johtajien verkostojen aloitteesta käynnistettyä tapahtumasarjaa. Tilaisuudet on suunnattu erityisesti CSC:n omistaja-asiakkaiden edustajille, mutta ovat luonteeltaan avoimia kaikille. Kutsua saa vapaasti välittää edelleen eikä osallistuminen vaadi ilmoittautumista.
Palveluintegraattoritoiminnan kehittäminen on korkeakoulujen toiveista yksi CSC:n strategisista painopisteistä. Palveluintegraattorin tuottaman palvelun tavoitteena on muodostaa selkeä ja yhtenäinen toimintatapa korkeakoulujen yhteisten palveluiden järjestämiseen palveluntoimittajista riippumatta. Integraattori pyrkii kehittämään korkeakouluille yhteistä olosuhdeympäristöä, jossa korkeakoulujen käyttämät IT-palvelut ovat mahdollisimman turvallisia, kestäviä, joustavia ja kustannustehokkaita palvelujen elinkaarien alusta loppuun. Tämä rakennustyö ulottuu parhaimmillaan sekä Digivisioon että sen ulkopuolelle korkeakoulukentällä, mahdollisesti jopa laajemmin.
Kehittämispajan tavoite on tarjota osallistujille yleiskuva keskitettyyn IT-palvelunhallintaan liittyvästä käytännön tekemisestä erityisesti korkeakoulukontekstissa tällä hetkellä, mutta myös hahmotella palveluintegraation kautta mahdollisesti saavutettavissa olevaa ylihuomista laajemmin. Molemmat näkökulmat vaativat eri toimijoiden keskinäistä ristiinpölyttämistä. Pajassa onkin alustusten jälkeen tarkoitus tunnistaa yhdessä erilaisia aiheeseen liittyviä ennakointi- ja rakennustarpeita, jotka pyritään ohjaamaan oikeille foorumeille edistettäviksi ja jatkopohdintaan.
Ohjelma ja materiaalit täydentyvät sivulle: https://wiki.eduuni.fi/x/1hr1F
Kehittämispajat järjestetään ja tallennetaan alustusten osalta ZOOM-huoneessa: https://cscfi.zoom.us/j/63194385111?pwd=YjZ4MC9rM0htYWdtSDJqOG5pRkJkdz09.
Tervetuloa!
CSC:n tavoitteena on rakentaa yhdessä asiakkaidemme kanssa maailmanluokan tutkimus-, oppimis- ja innovaatioympäristöjä. Tuotamme kansainvälisesti korkeatasoisia ICT-asiantuntijapalveluita koulutukselle, tutkimukselle, kulttuurille, julkishallinnolle ja yrityksille niin, että ne voivat menestyä ja tuottaa etua koko yhteiskunnalle.
Osallistujat
Korkeakoulut ja Digivisio:
- Anne-Maarit Selinummi, HAMK
- Dan Holm, ÅA
- Eija Heiskanen, HY
- Jaakko Marin, Digivision
- Janne Suokas, OY
- Jari Virtanen, Jamk
- Jarkko Karhemaa, Savonia AMK
- Joonas Kröger, Haaga Helia
- J-P Pispa, TUNI
- Juha Venho, Turun AMK
- Kari Kataja, HAMK
- Kimmo Nikkanen, Metropolia
- Kimmo Pettinen, Laurea
- Lauri Impivaara, UEF
- Matti Riihimäki, Digivisio
- Milla Vaisto-Oinonen, Taide yo
- Pasi Häkkinen, TUNI
- Tapio Rimpioja, Metropolia
- Virve Peltoniemi, TUNI
CSC:
- Antti Mäki
- Anttoni Lehto
- Harald Höckerstedt
- Iina Mäkelä
- Jannika Hyövälti
- Jussi Auvinen
- Jussi Vestman
- Maarit Saaresto
- Marko Memonen
- Outi Tasala
- Sonja Konttinen
- Tarja Aromaa
- Tuija Raaska