Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto (TUHA) on korkeakoulujen perustama laaja-alainen yhteistyöverkosto, joka toimii tutkimuksen tuen ja hallinnon alueella. TUHA tuo ruohonjuuritason osaajat yhteen, vahvistaa heidän osaamistaan ja näin parantaa asiakkaiden eli tutkijoiden saamaa palvelua. TUHAn toimintaan voivat osallistua kaikki tutkimuksen tuen ja hallinnon alueella toimivat asiantuntijat yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, tutkimuslaitoksissa sekä muissa sidosryhmissä. 

TUHA-verkoston rakenne ja työryhmät

Toiminta tapahtuu työryhmissä, joita perustetaan sen mukaan, miten asiantuntijat kokevat tarpeelliseksi: mistä aiheista koetaan tarvetta keskustella yhdessä ja kehittää yhteisiä toimintatapoja.

Verkoston toimintaa ohjaa koordinaatioryhmä, johon kuuluvat työryhmien puheenjohtajat sekä muiden mukana olevien verkostojen yhteyshenkilöt. Yhteistyöverkostojen toiminnassa on paljon synergiaa TUHAn kanssa. CSC koordinoi TUHA-verkoston toimintaa.

Vuoden 2019 alussa Tieteellisten seurain valtuuskunta alkoi hoitaa avoimeen tieteeseen liittyviä asioita Suomessa. TUHA:n tutkimusaineistoryhmän toiminnassa oli paljon päällekkäisyyksiä avoimen tieteen aineistotoiminnan kanssa. Lisäksi samat henkilöt olivat aktiivisesti mukana molemmissa. Siksi TUHA:n aineistoryhmän toiminta lakkasi ja aiheet käsitellän avoimen tieteen vastaavissa ryhmissä. Aineistoryhmän postituslista on edelleen toiminnassa, jos on tarvetta tavoittaa kerralla suuri osa tutkimusaineistojen parissa toimivista asiantuntijoista. – Työryhmät elävät muutenkin ajassa: mikäli kokoontumiselle ei nähdä tarvetta, jää työryhmän toiminta tauolle.

Jos haluat mukaan TUHA-verkostoon, liity kiinnostavan työryhmän sähköpostilistalle ja kerro liittymisestäsi työryhmän puheenjohtajalle. Jos et ole vielä TUHA-verkoston jäsen, täytä lisäksi ilmoittautumislomake.Finn-ARMA-verkoston tiedotuslistalle sekä verkoston ryhmien sähköpostilistoille voi liittyä ja niiltä voi erota itse sähköpostilla tai verkossa alla olevien ohjeiden mukaan.

 • Liittyminen sähköpostilla:

 1. Lähetä viesti siitä sähköpostiosoitteesta, jolla haluat listalle liittyä
 2. Lähetä sähköposti osoitteeseen: sympa (at) postit.csc.fi 
 3. Jätä varsinainen viesti tyhjäksi
 4. Kirjoita otsikkokenttään (Subject): subscribe <listan nimi> <etunimesi> <sukunimesi>
   • Esimerkiksi: subscribe tuha-verkosto Maija Meikäläinen

 • Eroaminen sähköpostilla:

 1. Lähetä viesti siitä sähköpostiosoitteesta, jolta haluat lopettaa sähköpostilistan tilauksen
 2. Lähetä sähköposti osoitteeseen: sympa (at) postit.csc.fi
 3. Jätä varsinainen viesti tyhjäksi
 4. Kirjoita otsikkokenttään (Subject): unsubscribe <listan nimi>
   • Esimerkiksi: unsubscribe tuha-verkosto

 • Liittyminen ja eroaminen verkossa:

 1. Mene osoitteeseen: https://postit.csc.fi/sympa/info/<listan nimi>
 2. Valitse vasemmasta navigaatiosta joko "subscribe" tai "unsubscribe"
 3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi kenttään
 4. Lähetä viesti.

 • No labels