Terve!

Profi-rahoitukset ovat pyörineet yliopistoissa nyt muutaman vuoden ja minua kiinnostaisi, minkälaista tiedontuotantoa muissa yliopistoissa on Profien suhteen tehty. Olemme nyt HY:ssä miettimässä, voisimmeko tuottaa esimerkiksi julkaisuanalytiikkaa Profi-näkökulmasta.

  • Seuraatteko rahoituksen käytön lisäksi julkaisutoimintaa tai profin piirissä toimivia henkilöitä?
  • Millä käsitteellä käsittelette Profi-tietoja?
  • Onko tutkimustietojärjestelmässä Profi tiedot ja missä elementissä; projekti, yksikkö vai avainsana?


kyselee,

Aija Kaitera

HY

  • No labels

1 Comment

  1. Moi

    Meillä Turun yliopistossa on ihan käsipelillä, Excelissä seurantaa profin piirissä toimivista henkilöitä. Meillä ei ole ollut yliopistotasolla profikoordinaattoria, mutta sellaista ollaan nyt organisoimassa. Talouden puolesta on esim. seurattu rahoituksen käyttöä ja rekrytointeja. Juuri juttelimme tutkimusneuvostossa bibliometriikasta RAE:en liittyen. Ajatus oli tässä vaiheessa sellainen, että tekisimme lähivuosina bibliometriikan yksikköihin (kustannuspaikkoihin) perustuen, vaikka arvioinnin kohteena saattaisi olla profialueet eli strategian temaattiset kokonaisuudet.

    Käsittelemme profitietoja Excelissä ja Wordillä (smile). Meillä on UTUCrissä nyt prioritettinä se, että saamme toisesta järjestelmästä projektit näkyviin. Samassa yhteydessä on ollut keskustelua siitä, että saisimme järjestelmään tutkimusryhmät ja ehkäpä temaattiset kokonaisuudet eli profialueet. Tämä konkretisoituu meidän www-sivu-uudistuksen myötä ensi vuoden aikana.

    Tosiaan meillä ei ole vielä tutkimustietojärjestelmässä profi tietoja, mutta pohdinnassa.