Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Kevään 2018 aikana 10-12 korkeakoulua ja CSC testaavat Panopto-videojulkaisujärjestelmää. Testaus tapahtuu pääasiassa Panopton pilvi-instansseissa, projektin tavoitteena on Käyttää NORDUNetin hybridipiveä tuotantokäytössä (NORDUnetin On Prem asennus, joka korkeakouluille näyttäytyy pilvipalveluna) Tavoitteena on saada etenkin hinnaltaan kilpailukykyinen videojulkaisujärjestelmä tukemaan opetusta korkeakouluissa.

Seuraavat kokoukset:

20.4.2018 klo 10 https://funet.zoom.us/j/431366714
27.4.2018 klo 10 https://funet.zoom.us/j/431366714

18.5.2018 klo 10 https://funet.zoom.us/j/431366714

18.5.2018 Tallenne http://funet.kaltura.nordu.net/media/zoom_0/0_9febt8js

25.5.2018 klo 10 https://funet.zoom.us/j/431366714

2.6.2018 ei kokousta, editoidaan kaikki sivua omien kokemusten osalta

8.6.2018 klo 10 https://funet.zoom.us/j/431366714

15.6.2018 klo 10 https://funet.zoom.us/j/431366714

Tämä sivusto dokumentoi projektin tuloksia, projektista ei tehdä erillisesti julkaistavaa loppuraporttia.

Kirjautumalla saat kokousmuistiot näkyviin.


Testattavat aihealueet:

 • Järjestelmän hallinta (autentikointi, auktorisointi, käyttäjätasot, videoiden organisointi)
 • Oppimateriaalin tuotanto ja editointi
 • Järjestelmän käyttö oppimisalustan kautta ja muut integraatiot
 • Julkaisemisen työnkulku
 • Järjestelmän toimivuus opetustilanteessa (suoratoisto)
 • Analytiikka, metatiedot ja raportointi.
 • Julkaisuportaalin toiminnot ja näkymät eri laitteilla
 • Käyttäjien/testaajien/opettajien kommentteja:
  • Ensimmäiset kokeilut panopton screenrecord -toiminnolla ja on kyllä ilahduttavan helppo näin maallikkokäyttäjän näkökulmasta. Ainoa minkä ehkä olisi kaivannut on jonkinlainen merkki näytön kulmaan tai ohjelman pikkukuvakkeeseen, että nauhoitus todella on päällä, kun käytin pikanäppäimiä käynnistämiseen ja sammuttamiseen. Nyt epäusko iski ja piti käydä vilkaisemassa panopton puolella, että onko tallennus oikeasti menossa. Mutta nämä nyt on pieniä "vikoja", jonka kanssa pystyy elämään.

  • Kävin kokeilemassa interaktiivisten videoiden tekemistä. Sieltähän löytyi samoja hyviä juttuja kuin (kohta) entisestä Office Mixistä. Kysymysvalinnoista puuttui avoin vastaus, mutta true/false + yksi valinta + monta valintaa löytyi. YouTuben videoita pystyi upottamaan ja määrittelemään mistä kohtaa ja kuinka pitkään se sitä videota siinä näyttää. Nettisivun pystyi upottamaan ja katsoja pystyi liikkumaan siellä. Kun videon jakaa vain organisaatioon kuuluville, näkee kuka on vastannut mihinkin kysymykseen mitä. Käyttöliittymäkin oli jotenkin helppo ottaa haltuun. Tykkäsin.

  • Tulosten excel-vienti ei tunnistanut ääkköisiä.

  • Advanced editor ei toimi firefoxilla tai cromella

  • Vertailin Hiukan Iris Connectia ja Panoptoa: Pikaisen kokeilun perusteella iriksen kommentointi on hyvin samankaltainen kuin panoptossa. Pitkät kommentit toimivat molemmissa yhtä huonosti, sillä myöskään panoptossa ei ole popup-tyyppistä laajennettua kommentointia pitkille teksteille kuten X toivoi. Mukavana lisänä iriksessä näyttää olevan eräänlainen cartoon editori, jolla saa nähtävästi esiintyjien kasvoja editoitua niin ettei niistä tunnista kuka kyseessä. myös tietosuojaan on näköjään panostettu, mutta kyllä se on panoptossakin säädettävissä tiukaksi. Selkeästihän tuossa iriksessä näkyy olevan reflektointi keskiössä, kun taas panopto pyrkii olemaan kaiken kattava videojulkaisukanava, organisaation oma juutuubi. Soveltaen varmaan vois sitäkin käyttää myös reflektointiin iriksen tapaan.

  • Panopto Recorder testattu hybridiopetusluokassa, hyvin toimi yksiin video ja äänijärjestelmän kanssa eli luokassa opettaja vois tehdä opetuksesta tallenteen Recorderilla.


 • No labels