Sopimusmallit ja sopimuskauden kesto

CSC:n ja korkeakoulujen nykyinen sopimuskausi päättyy 31.12.2016. Esitys tulevasta sopimuskauden kestosta ja sopimusmallivaihtoehdoista.

Palveluntarjoaminen ja ylläpito

  1. Palvelu tarjotaan jatkossakin CSC:n toimesta (sis. ylläpito, jatkokehitys, organisointi ym.)
  2. Palvelu siirretään jonkin muun tahon ylläpitoon ja jatkokehitykseen

Sopimuskauden kesto

  1. Jatkuva sopimus (kiinteä vuosihinta, irtisanomisaika n kuukautta)
  2. 3-vuotinen sopimuskausi (2017-2020)
  3. Vuosisopimus (2017, jonka jälkeen uudet sopimukset vuosittain)
  4. Joku muu, mikä? (keskustelu)

Sopimuksen tyyppi

  1. Kiinteä hinta per sopimuskausi (korkeakoulukohtainen FTE-hinta)
    1. Tarkemmat tiedot: nykyinen palvelusopimus
  2. Kiinteä ylläpitokustannus, erilliset kehityskulut toiminnallisuksien mukaan
  3. Moduulipohjainen sopimus ja hinnoittelu
  4. Edellisten yhdistelmä (esim. kohdat 1+3)
  5. Joku muu, mikä? (keskustelu)

Ensimmäinen sopimustyyppi on sama nykyinen sopimusmalli. Tiivistetysti; korkeakoulut maksavat FTE-lukuun suhteutetun kiinteän hinnan sopimuskauden keston ajan. Yhteissummalla ylläpidetään ja jatkokehitetään palvelua sopimuksessa kuvatulla tavalla. 

Toisessa vaihtoehtoisessa sopimusmallissa korkeakoulut maksavat FTE-lukuunsa suhteutetun palvelun käyttömaksun, joka kattaa palvelun käytön korkeakoulussa sopimuksen keston ajan. Toteutetut ominaisuudet lukitaan ja ne sisältyvät ko. käyttömaksuun. Kustannus sisältää siis vain palvelun käytön sekä perusylläpidon (palvelinkulut ja 2 htp ylläpitotyötä per kuukausi). Kaikki kehitystyö uusien ominaisuuksien osalta laskutetaan korkeakouluilta erikseen sen mukaan, mitkä korkeakoulut minkäkin toiminnallisuuden haluavat toteutettavaksi. 

Kolmas sopimusvaihtoehto on moduulipohjainen sopimus. Tällä tarkoitetaan sopimusta, jossa korkeakoulu maksaa perusylläpidosta (palvelinkulut ja 2 htp ylläpitoa per kk) sopimuskauden ajan kiinteän hinnan ja tämän lisäksi voi ottaa käyttöönsä lisämaksusta palvelun eri toiminnallisuuksia (esim. hallintakäyttöliittymä, raporttipalvelun jatkavat opiskelijat jne.). Lisämaksulliset moduulit täytyy määritellä ja hinnoitella tarkasti etukäteen.

Neljäntenä vaihtoehtona sopimuksen tyypiksi on edellisten vaihtoehtojen yhdistelmä, esimerkiksi kohdan 1 ja 3 yhdistelmä. Tämä malli tarkoittaisi sitä, että perusrahoitus kattaa palvelun ylläpidon ja perustoiminnallisuuksien käytön, jonka lisäksi korkeakoulu voi valita vapaaehtoisia toiminnallisuuksia moduuleittain. Perustoiminnallisuudet, jotka kuuluvat perusrahoitukseen, on määriteltävä etukäteen. Lisäksi vapaaehtoiset moduulit ja niiden hinnoittelu on määriteltävä.

 

 

 

  • No labels