Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Vuositavoite 2023: Opin.fi –palvelu kehittyy ja pilotit valmistuvat julkaisusuunnitelman mukaisesti. Korkeakoulut sitoutuvat yhdessä määriteltyihin pelisääntöihin palveluun liittyen. Yhteistyö kumppaneiden kanssa on tavoitteellista. 
Q3-tavoitteetKorkeakoulujen asiantuntijaryhmien kiinnittyminen tavoitteisiin

Teknisen osajulkaisun 1.0 pilotointi saatetaan loppuun ja osittainen siirtyminen 2.0 pilotointeihin. Pilotoinnin kokemukset ja opit kerätään ja niitä hyödynnetään jatkokehittämisessä.

1.0 pilotti-korkeakoulut antavat palautetta toiminnasta.

Muutosvaikutusten tunnistaminen koko 1.0 pilotoinnin ajalta.

Teknisen osajulkaisun 2.0 tuotekehityksessä rakennetaan toiminnallisuudet, jotta

  • oppija voi nähdä oppijaprofiilissaan VIRTA-opintotietopalvelusta tuodut suoritustiedot ja muokata yhteystietojaan sekä antamiaan suostumuksia.
  • Rakennetaan myös valmius siirtää rajapinnan kautta oppijan opiskeluoikeus- ja läsnäolotietoja VIRTA-opintotietopalvelusta.
  • Luodaan palveluun toiminnallisuudet, joilla kannustetaan oppijaa tunnistautumaan palveluun. 
  • Otetaan käyttöön web-analytiikkatyökalu, aloitetaan analytiikkatiedon keruu pilottiympäristössä ja rakennetaan valmiutta web-analytiikkaraporttien luovuttamiseen.

2.0 Pilotti-korkeakoulut tarkentavat koulutustarjontaan liittyviä asioita:

  • Oppijan palvelu: Hakutulokset ja -logiikka
  • Tarjottimen kyvykkyydet:
    • Automaattisen täydentämisen ja rikastamisen konsepti ja PoC -  Luokittelutiedot ja muuttujat
    • Hallintasovelluksen palvelunäkymät
  • Termit, sanastot ja Tarjottimen tone-of voice jatkuvalle oppijalle
  • Prototyypin/Palvelunäkymien iteraatiot ja kommentointi
  • Arkistointi, poistaminen, vanheneminen

Ohjauksen teemaryhmä:

  • Ei varsinaista tapaamista inkrementin aikana.
  • Apu, ohjeet & tuki -osion 29.9. käsittelykerran ennakkomateriaali työstettäväksi syyskuun puolivälissä
  • Tiedoksi: Ohjauksen ja suosittelun konsepti hyväksytetään ohjausryhmässä

Datan teemaryhmä:

  • Analytiikan konseptin käsittely
  • Vertailudatan näyttämisen logiikkaan liittyvät kysymykset osana pelisääntöjä Howspace-kyselyllä Operatiivisille yhteyshenkilöille 23.8. ja Datan teemaryhmälle 5.9.

Koulutustarjonnan teemaryhmä:

  • Luokittelutiedot validoitu pedagogisten asiantuntijoiden kanssa.
  • 2.0 kattokonsepti Howspace-kommenttikierros syyskuun alussa ja konseptin läpikäynti 15.9. tapaamisessa
  • Haastatellaan joitain korkeakoulukonsortioita ja verkostoja, jotta tunnistetaan yhteisesti tuotetun koulutustarjonnan tarpeet tarjottimella

Ilmoittautumisen teemaryhmä:

  • Ilmoittautuminen informaaliin tarjontaan: mistä saadaan ilmoittautumislinkkin URL-osoite tarjottimelle & kuinka oppija ohjataan takaisin tarjottimelle ilmoittautumisen jälkeen. 6.9.
3.0 osajulkaisun suunnittelu

Ilmoittautumisen teemaryhmä

  • In- ja nonformaalien ilmoittautumisen prosessien tunnistaminen korkeakoulujen näkökulmasta 6.9. & 19.9. Huom! Vaatii yhteistyötä koulutustarjonnan kanssa, sillä ilmoittautuminen muuttuu tarjonnan lajin muuttuessa.
  • Maksamisen kokonaisuuden selvittelyä haastatteluina

Koulutustarjonnan teemaryhmä

  • 3.0 kattokonseptin läpikäynti ja hakutulossivun logiikan pohtiminen 4.9. tapaamisessa
  • Perustetaan koulutustarjonnan teemaryhmän yhteyteen kaksi ydinryhmää:
    • MOOCit: hakua valmistellaan inkrementin loppupuolella. 
    • Pienet osaamiskokonaisuudet: kerrotaan tarkemmin alempana.

1.0 pilottikorkeakoulut

  • In- ja nonformaalien ilmoittautumisen prosessien tunnistaminen korkeakoulujen näkökulmasta.
Teknisen osajulkaisun 3.0 pilotointi valmistellaan päätöksentekoon-
Digipedagogiikan tuen nivominen Opin.fi-palveluun: Luodaan alustava suunnitelma siitä, miten modulaarisuutta ja pieniä osaamiskokonaisuuksia edistetään hankkeessa. 

Perustetaan koulutustarjonnan teemaryhmän yhteyteen kaksi ydiryhmää: ydinryhmää, joista toinen on Pienet osaamiskokonaisuudet

:

ja sen hakua valmistellaan elokuun puoliväliin. Pidetään 2 työpajaa syyskuun aikana, sekä 1-3 haastattelua valittujen korkeakoulujen kanssa. 

  • MOOCit: hakua valmistellaan inkrementin loppupuolella → ei kuulu digipedan tukeen vaan koulutustarjontaan
  • Digipedagogiikan laatukriteerit

    Digipedagogiikan laatukriteereistä järjestetään syksyn ensimmäinen digipedagogiikan studio (+ 2 studiota Q4 aikana). Studioiden tavoitteena on tukea korkeakouluja digipedagogiikan laatukriteereiden hyödyntämisessä ja soveltamisessa omassa toiminnassaan.

    Pilotti 2.0 korkeakoulut: Studio tukee digitaalisesti tuetun opintotarjonnan tuotantopilottien sisäisessä kehittämisessä ja pilotti 2.0 yhteistyöskentely jatkuu inkrementin aikana järjestettävässä klinikassa


    1.0 pilottikorkeakoulut työstävät digipedagogiikan laatukriteerien työkirjaa. Inkrementin aikana työkirjasta valmistuu ensimmäinen versio 0.1.

    Pilotti 2.0 korkeakoulut jatkavat työkirjan kehittämistä edelleen.

    Tavoite 2023: Toimintamallit, prosessit, menetelmät ja työkalut Digivision palvelunhallintaan rakentuvat aikataulussa ja täyttävät korkeakoulujen asettamat vaatimukset. 

    ITSM-työkalun konfigurointi ja käyttöönotto aloitetaan. Alkuvaiheessa työkaluun tuodaan häiriönhallinnan ja palvelupyyntöjen hallinnan toiminnallisuudet. 

    -

    – (Ei pilottien tai teemaryhmien kanssa yhdessä valmisteltavia asioita)

    Kapasiteettipalvelun käyttöönotto viimeistellään inkrementin aikana. Asiakastuen toimittaja ja tuotantomalli sovitaan ja ratkaistaan.-

    Integraattorista (SMO) tehdään jatkopäätös ja Service Desk –toimija valitaan. Asiakkuudenhallinnan hoitomalli sovitaan ja toimintamalli linjataan. 


    -
    Tietoturvan hallintamallin kehittäminen: tietoturvariskit tunnistetaan ja tietoriskien hallinnan kokonaisuus viedään päätöksentekoon. Tietoturva-auditoinnit suunnitellaan yhteistyössä tuotekehityksen kanssa. Tietoturvapolitiikkaa jalkautetaan.-
    Tavoite 2023: Konsortion pitkän aikavälin visio ja tavoitteet on tarkennettu, organisoitumiseen liittyvät päätökset on tehty ja hankkeen jatkovaiheen (2025-2028) ja Digivisio-palvelujen tuotantovaiheen rahoituksen suunnittelu on käynnistetty.
    Hankkeen pitkän aikavälin priorisoidut teemat vuosille 2025-2028 validoidaan Yleiskokouksessa ja muodostetaan alustavat toimenpiteet teemoista. Laaditaan osallistamissuunnitelma, miten korkeakoulujen asiantuntijat osallistuvat teemojen tarkentamiseen.Vuosien 2025-2028 teemat tuodaan teemaryhmien työstettäväksi Q4:lla. Tarkentuvasta aikataulusta riippuen ennakkomateriaalia vuoden 2025-2028 teemoihin voi tulla työstettäväksi jo syyskuun loppupuolella.
    Laaditaan suunnitelma oikeushenkilön perustamisen operatiivisesta käynnistämisestä niin, että Q4/2023 mennessä saavutetaan perustamisvalmius. -
    Oppimisalustayhteistyön esiselvityksen loppuraporttia valmistellaan ja sen perusteella tunnistetaan mahdolliset jatkoajatukset hankkeen vuoden 2024 toimintasuunnitelmaan ja budjettiin.-
    VIRTA-opintotietopalvelun kehittämistarpeiden selvitystyöstä johdettuja skenaarioita priorisoidaan Yleiskokouksessa. -
    Tavoite 2023: Korkeakoulut ovat edenneet muutosmatkalla ja heillä on valmius aloittaa Opin.fi –palvelun ensimmäisen skaalautuvan version käyttöönotot. Muutosjohtamisen ohjelma tukee korkeakoulujen muutosta. 

    Korkeakoulujen muutosohjelmien seuraavista versioista tehdään analyysi ja sitä käsitellään hanketoimistossa sekä ohjausryhmän ja muutoskoordinaattoreiden kanssa. Korkeakoulujen oman muutosjohtamisen edistymisen seurannan tulokset on analysoitu ja koostettu. 

    -

    Muutosvaikutusten versio 6.0 julkaistaan muutosohjelman tueksi. 

    -

    Laaditaan Opin.fi-palvelun käyttöönottojen tiekartta ja aloitetaan käyttöönottosuunnitelman rakentaminen.

    -

    Digipedagogiikan koulutukset viedään korkeakoulujen saataville kolmella kielellä. Ensimmäisestä kouluttajakoulutuksesta on kerätty palautetta ja tulevia kouluttajakoulutuksia (Q4/2023) kehitetään palautteen perusteella. Vuoden 2024 koulutusten suunnittelijoiden kanssa jatketaan työskentelyä. 

    -

    Muutosviestinnän tuki: Korkeakoulujen kommentit kohderyhmäkohtaisista viestintämoduuleista kerätään ja analysoidaan. Moduulit viimeistellään ja sisällöt työstetään korkeakoulujen käyttöön. Lyhyiden videoiden tuotannon toimintatapa vakiinnutetaan hanketoimiston sisällä ja videoiden tuotanto käynnistetään.

    -
    Tavoite 2023: Yhteistyömalli korkeakoulujen kesken sekä hanketoimiston kanssa toimii ja hanketoimiston työ on tehokasta.
    Teemaryhmätyöskentelyn vakiinnuttaminen ja hyvän osallistumiskokemusten varmistaminen

    Teemaryhmien työskentelyn yhteisiä käytänteitä kehitetään. Teemaryhmien roolia osana palvelukehitystä tarkennetaan ja asiantuntijoiden osallistumista helpotetaan asemoimalla avainkysymyksiä ja asiantuntijatarvetta paremmin. Viestinnän toimenpiteitä kehitetään.

    Teemaryhmien rinnalle tunnistetut ydinryhmät (Koulutustarjonnan teemaryhmään Pienet osaamiskokonaisuudet & MOOCit) käynnistetään. 

    ...