Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Kaikille tai useimmille yhteyshenkilöille hyödylliset kysymykset ja vastaukset julkaistaan täällä. Kysymyksiä CSC:n Arvo-tiimille voi lähettää osoitteeseen arvo@csc.fi.
Kaikille tai useimmille yhteyshenkilöille hyödylliset kysymykset ja vastaukset julkaistaan täällä.

Käyttöoikeudet

Expand
titleTarvitsen Arvon käyttöoikeudet. Mitä teen?

Tarkista ennen käyttöoikeuksien hakemista eri käyttöoikeusroolien kuvaukset, ja sopikaa organisaatiossanne työnjaosta ja tarvittavista käyttöoikeuksista. On suositeltavaa, että yksi henkilö + varahenkilö tekevät kaikki organisaation kysymysryhmät ja kyselyt. Lisäksi organisaatiolla voi olla käyttäjiä, jotka voivat luoda vastaajatunnuksia (vastauslinkkejä).

Hae oikeuksia Opintopolun kautta (https://virkailija.opintopolku.fi). Ohjeet löytyvät täältä: https://wiki.eduuni.fi/pages/viewpage.action?pageId=49851982

Huom! Kun valitset organisaatiota, jonka oikeuksia haet, muistathan valita Koulutustoimija-tason ("Koulutustoimija" sulkeissa organisaation perässä). Oppilaitostasoiset käyttöoikeudet eivät toimi Arvossa.


Expand
titleMyönsin käyttäjälle oikeudet Arvoon, mutta hän ei siltikään pääse kirjautumaan järjestelmään. Mikä neuvoksi?

Tarkista, onko oikeudet haettu ja myönnetty koulutustoimija-tasolle (ei esim. oppilaitos-tasolle). Jos ei ole, pyydä käyttäjää tekemään uusi hakemus oikealle tasolle ("Koulutustoimija" sulkeissa organisaation perässä).

Jos ongelma jatkuu yhä, ota yhteyttä korkeakoulujen käyttöoikeuksien osalta yhteyttä osoitteeseen arvo@csc.fi ja ammatillisen koulutuksen käyttöoikeuksien osalta osoitteeseen arvokyselyt@oph.fi.


Expand
titleKäyttöoikeuteni (vastuukäyttäjä) ovat vanhentuneet. Tiedän uusineeni ne juuri ennen päättymispäivää. Missä vika?

Ota yhteyttä oppilaitoksesi Arvo-pääkäyttäjään. Tehty käyttöoikeushakemus näkyy Opintopolussa, ja oppilaitoksesi Arvo-pääkäyttäjä voi hyväksyä hakemuksen Opintopolussa.

Me emme valitettavasti hyväksy kuin pääkäyttäjien oikeuksia (hätätapauksia lukuunottamatta).

Huom! Pääkäyttäjien hakemusten kohdalla kannattaa hakemusta jättäessä olla yhteydessä myös meihin, jotta hakemus tulee käsiteltyä nopeammin. Toivoisimme, että uuden pääkäyttäjän hakemuksesta vinkkaisi meille tuttu yhteyshenkilö.


Expand
titleSaako jostakin listauksen, ketkä organisaatiosta tällä hetkellä ovat Arvon eri käyttäjärooleissa? Meillä on ollut vaihtuvuutta henkilöissä, joten tarvitsisimme nyt käydä läpi, mitä rooleja tällä hetkellä on olemassa ja ketkä ovat minkäkin tasoisen käyttöoikeuden haltijoita.

Organisaation Arvo-pääkäyttäjä näkee tiedot Opintopolusta (https://virkailija.opintopolku.fi)

Kyselyyn vastaaminen

Expand
titleJos vastaaja jättää kyselyyn vastaamisen kesken, tallentuvatko vastaukset?

Jos vastaaja jättää vastaamisen kesken, vastaukset eivät tallennu. Vastaaja pääsee palaamaan takaisin kyselyyn vastaajatunnuksen voimassaolon ajan, mutta joutuu aloittamaan kyselyyn vastaamisen uudelleen.

Kesken jätettyyn kyselyyn ei pääse vastaamaan, jos

  • vastaajatunnuksen voimassaolo on päättynyt
  • kyselykerran, johon vastaajatunnus liittyy voimassaolo on päättynyt
  • kyselyn voimassaolo on päättynyt


Expand
titleMiksi sivu jää junnaamaan paikalleen eikä vie opiskelijaa eteenpäin kyselyn vastaamisen jälkeen?

Kyselyn tietoihin ei ole lisätty uudelleenohjauslinkkiä halutulle sivulle.


Raportit

Expand
titleMiten usein Vipuseen päivitetään tiedot kyselyiden (Amispalaute, AVOP, Kandipalaute) vastauksista?

Ammatillisen koulutuksen kyselyissä data päivitetään joka kuukauden 3. päivä kahden kuukauden takaisella tiedolla.

Korkeakoulujen opiskelijapalautekyselyissä raportit päivitetään kerran vuodessa 1. päivä helmikuuta. Korkeakouluissa työskentelevillä on lisäksi pääsy extra-Vipuseen, jossa tiedot päivittyvät päivittäin.

Uraseurannoissa päivitysajankohta sovitaan vuosittain erikseen yhteyshenkilöiden kanssa. Pääsääntöisesti amk uraseuranta päivittyy marras-joulukuussa ja yo uraseuranta huhtikuun tienoilla.



Expand
titleMiksi Vipusen ja Arvon raporttien välillä on eroja?

Korkeakoulujen kyselyt: Arvon ja Vipusen vastaajamääriä vertailtaessa otathan huomioon Vipusessa sovellettavat suojauskäytännöt. Yksittäiset erot Arvon ja Vipusen vastaajamäärissä selittyvät hyvin usein tällä.

"Huom! Raporteille on tehty tietosuojaus, jos sivulla ei ole toisin mainittu. Henkilöitä koskevat lukumäärät 1–4 näytetään arvona "1-4", eikä vastaavia laskennallisia tunnuslukuja (esim. keskiarvo) ilmoiteta. Neljää suuremmat lukumäärät pyöristetään lähimpään kolmella jaolliseen lukuun. Prosenttiosuudet lasketaan suojatuilla lukumäärillä."

Korkeakoulujen kyselyissä ei myöskään raportoida erikseen kohderyhmän kokoa ja Vipusessa raportoidaan ainoastaan valtakunnallisiin kysymyksiin vastanneiden vastauksia. Mikäli vastaaja on vastannut esimerkiksi vain korkeakoulun omiin kysymyksiin, ei vastaaja näy Vipusen raportoimissa vastaajamäärissä, vaikka se korkeakoulun saamissa csv- tai rajapintatiedoissa näkyisikin.

Ammatillisen koulutuksen kyselyissä lukuja ei pyöristetä, mutta vastaajamäärien eroihin vaikuttaa Vipusessa sovellettava raportointiviive (ks. seuraava kysymys).


Expand
titleMiksi Vipusessa olevat raportit ilmestyvät 2kk:n viiveellä?

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ovat päättäneet, että luvut julkaistaan 2 kuukauden viiveellä (esim. 3.11. julkaistaan niihin vastaajatunnuksiin kertyneet vastaukset, joissa vastausaika on alkanut elokuun loppuun mennessä). Syynä on seuraava:

- vastaukset raportoidaan vastaajatunnuksen voimassaolon alkupvm:n mukaisesti siten, että olemassa olevaan raporttiin tulee aiempien vastausten lisäksi vastaukset, jotka on annettu vastaajatunnuksiin, joiden voimassaolo on alkanut 1.-31.8.2019.

- näillä viimeisenä päivänä eli 31.8.2019 alkaen voimassaolevilla vastaajatunnuksilla on asetuksen mukaan vastausaikaa syyskuun loppuun ja mikäli niille on annettu 30 vrk:n lisäaika, loppuu vastaajatunnusten vastausaika lokakuun lopussa (30 + 30 vrk).

- näin ollen kaikki mahdolliset vastaukset ovat kertyneet vastaajatunnuksiin vasta lokakuun lopussa, jolloin marraskuun alku on ensimmäinen ajankohta, jolloin tiedot voidaan päivittää raportille siten, ettei niihin tule enää muutoksia jälkeenpäin.