Korkeakoulujen VIRTA-yhteyshenkilöiden kokous 24.10.2023 klo 9.30-11.00

Tallenne: https://video.csc.fi/media/t/0_2yna0vl9

  1. Migrin hyödyntämät VIRTA-tiedot (tallenteen kohta 0:01:40)
    1. Mäppäystaulukko (luonnos) Migrin VIRTA-tietojen käytössä: https://wiki.eduuni.fi/x/FToiG
    2. Kokouksessa mukana OPH:n ja Migrin edustajat.
    3. Majamäki/CSC: Yhteyshenkilökokouksissa tullut esille toive käsitellä, mitä VIRTA-tietoja menee Migrin käyttöön. Hyvin konkreettisesti pohjana mäppäystaulukko, tehty OPH:n Koski-porukan kanssa yhteistyössä. Migri-Koski-rajapinta tehty ja otettu käyttöön ja taulukkoon on koottu tietuekohtaisesti, mitä tietoja opinto- ja tutkintotietojen luovutuspalvelun kautta menee. Koski- ja Virta-tietomallit erilaisia, tässä on se mäppäys pyritty tekemään. Migri osaa parhaiten sanoa, millä tavalla ja missä laajuudessa rajapinnan tietoja käytetään.
      1. Kuvaus-kentässä selvitetty, mitä huomioidaan tietueessa, ja mitä tiedon osalta erityisesti huomioitava.
      2. Organisaation rooli 2 tällä hetkellä tieto, jota monikaan korkeakoulu ei pysty tuomaan. Jos tälle on käyttötarvetta, ei ole tällä hetkellä kattavasti saatavilla.
      3. Opiskeluoikeus.Tyyppi kahteen kertaan. Kovakoodattu, ei päätellä VIRTAn opiskeluoikeuden tyypin kautta.
        1. Mikkonen/OPH: Kun VIRTAsta tulee jotain, tiedetään, että se on korkeakoulusuoritus, ei tarvita VIRTAn opiskeluoikeuden tyyppiä tähän tarkoitukseen. Meillä purkautuu suorituksen tyyppeihin omassa tietomallissa.
        2. Majamäki/CSC: Synteettinen opiskeluoikeus generoidaan jos tieto muuten puuttuu.
          1. Mikkonen/OPH: Kyllä, sen avulla pystytään näyttämään kaikki sisältö.
      4. JP/AYO chatissa: Meneehän lukukausi-ilmo siis Oili -> VIRTA -> KOSKI eikä suoraan Oilista Koskeen?
        1. Finnberg/CSC: Oilista ei ole integraatioita KOSKEEN, kaikki kulkee VIRTAn kautta.
      5. PT/LUC: Opintosuoritusavaimeen täsmennys. En tiedä, mihin käytetään. On korkeakoulun opintohallintajärjestelmän sisällä yksilöivä, muttei välttämättä pysyvä tunniste. Jos koodeja joudutaan manipuloimaan korkeakoulun järjestelmässä, tänään tuotu suoritus voi olla eri tunnisteella kuin mitä se eilen oli. Tunniste ei tallennu VIRTAn ulkopuolelle. Hyvä olla ymmärrys, kun miettii, mihin tietoa jatkossa käyttää ja vie. Ei normaali toimenpide, että näin tapahtuu, mutta se on mahdollista.
        1. Majamäki/CSC: Hyvä huomio, voisi laittaa mäppäys-taulukkoon huomiona ylös ja Migrille tieto, että tämän tyyppistä voi tapahtua.
      6. SP/TAU: Viimeisen rivin viimeinen sarake, viittaus OPH:n Slackiin. Meillä ei ole pääsyä.
        1. Majamäki/CSC: Hyvä huomio, otetaan pois.
      7. Majamäki/CSC: Migrillä kommentteja tietoihin, joita välitetään. Kysymyksiä tiettyjen tietojen osalta?
      8. Linnamo/Migri: Lähinnä se, että tiedot ovat ajan tasalla, ja että on sellaisessa muodossa, että voidaan käyttää Migrin päässä. Ilmoittautuminen tärkeä tieto, samoin opiskelujen päättymispäivä.
        1. Majamäki/CSC: Prosessin osalta kaivataan tietoa, mitä tietoja missäkin vaiheessa prosessia käytetään. Onko niin, että VIRTA-tietoja hyödynnetään Migrissä jälkivalvonnassa? VIRTA-tietoja ei käytetä, kun myönnetään ensimmäistä lupaa.
        2. Linnamo/Migri: Opintopolusta haetaan tieto ensimmäiseen lupaan. Saadaan täältä tiedot mm. hyväksymisestä ja lukukausimaksusta. Jatkossa käytetään tietoa, että opinnot etenevät tai että opiskeluoikeus on voimassa. Jatkolupien suhteen muuttunut viime vuoden keväänä. Jatkolupaa hakevia jonkin verran. Näissä käytetään VIRTA-tietoja.
      9. MT/Lay: Esimerkkikeissi muuttuvista tiedoista, jotka muuttuvat Opintopolun jälkeisessä elämässä, eli korkeakoulun sisällä, jotka palautetaan VIRTAan mm. nimitiedot tai oid-numero. Miten Migrissä pysytään kärryillä kuka on kuka muutosten jälkeen?
        1. Linnamo/Migri: Alkuvaiheessa katsotaan, että Opintopolun tiedot täsmää hakijan tietoihin. Uudestaan ei katsota Opintopolusta, jos kaikki OK. Jos jotkut tiedot täällä muuttuu, ne eivät välttämättä enää Migrille näy. Jälkivalvonnassa käytetään VIRTA-tietoja. Meillä käytössä ensimmäisen luvan myöntämisessä VTJ-rekisteröinti. Haku tehdään henkilötunnukselle. Vaikka nimi muuttuisi, niin henkilötunnus pysyy samana.
        2. EO/Centria: Mielenkiintoinen tämä henkilötunnusasia, tähän voisi palata. Millä aikataululla on toteutumassa jatkavien opiskelijoiden tietojen saaminen rajapinnan kautta? Korkeakoulun päässä voidaanko ajatella, että kunhan saamme rekisteriin tallennettua teidot, voimmeko luottaa, että erikseen ei enää tarvitse toimittaa tietoja manuaalisesti? Eli aikataulu ja mitä tarkoittaa korkeakoulun päässä olisivat keskeisiä asioita.
          1. Majamäki/CSC: Syyskuussa Janni Jokela OPH:lta kertoi, että molemmat rajapinnat toimivat ja ovat käytössä. Korkeakoulujen edustajat todenneet, että loppukesän aikana paperidokumentteja vielä toimitettu. Uusi prosessi ei vielä lähtenyt käyntiin. Erilaisia yhteistyön foorumeita tulossa, jossa asioita käydään läpi. Aikataulukysymys tällä kertaa jää avoimeksi.
        3. SP/TAU: Ei mitään oppijaa yksilöivää tietoa taulukossa? Kai jokin tieto kuitenkin toimitetaan? Tarvitaan tieto, mihin tietoja käytetään. Osataan suhtautua niin, että tärkeä tieto tai vähemmän tärkeä. Auttaa ymmärtämään prosessia ja Migrin toimintaa, sekä helpottamaan opiskelijoiden maahanpääsyä. Auttaa keskittymään tärkeisiin tietoihin. Opintopolun osalta sama tilanne.
        4. Majamäki/CSC: Olisiko mahdollista täydentää tiedon käyttötarkoituksella?
        5. Sievinen/Migri: Tehtävissä, voidaan tehdä oma versio ja lähettää Helenalle. Laitetaan oma sarake.
          1. HL/Migri: Kuulostaa hyvältä.
        6. KK/Arcadia chatissa: Henkilötunnuksen liittyvä, ongelmana siis enemmän se, että vaikka henkilöille on myönnetty hetua hän ei vältämättä ilmoittaa sitä korkeakoululle, pyynnöstä huolimatta. Eli Virrassa saattaa puuttua henkilötunnus, vaikka migrillä on se. Jotkut opiskelijat ei vaan ilmoittaa hetua, vaikka kuinka paljon kysytän... Kysymys kuuluu: Eikö Migri hyödyntää opijjanumeroa? Sitä korkeakoulut aina on, koska se muodostuu jo hakuvaiheessa ja se siirtyy myös Virtaan. Jos Migri käyttäyisi myös oppijanumero hetun rinnalla niin todennäköisesti pystyy silloin yhdistää tiedot sataprosentisesti.
        7. EO/Centria chatissa: Oppijanumero voi muuttua, joten ei ole täysin luotettava.
        8. Linnamo/Migri chatissa: Hei! Kyllä, käytämme myös oppijanumeroa eli haku tehdään mahdollisesti molemmilla jolloin myös tiedot voidaan todentaa mahdollismman tarkasti.
        9. Finnberg/CSC chatissa: Hetun tai oppijanumero on edellytys että tietoja voidaan hakea. Ei sinäänsä luovuteta kun se pitää olla tiedossa kysyessä tietoja.
        10. SP/TAU chatissa: Mutta haetaanko hetulla vai oppijanumerolla vai molemmilla? Ja jos haetaan esim. hetulla, luovutetaanko oppijanumero? Jne.
        11. MT/Lay chatissa: Oppijanumero on vaihtuva aika monella oppijalla.
        12. PH/Humak chatissa: Vilkaisin meidän lukuvuosimaksuvelvollisia ja puolella näytti olevan hetu. OID oli kaikilla.
        13. SP/TAU chatissa: Eli opiskelijarekisterin (master) oid ei yhdisty hakemuksen (linkikettyyn) oid:iin.
        14. Sievinen/Migri: Haetaan hetulla ja oppijanumerolla, on haaste jos oppijanumero vaihtuu. Jos vanha numero jäisi voimaan ja sillä tulisi dataa, meille ei tule päivitetyt tiedot. Jos hetu on olemassa se ei helposti vaihdu.
          1. JM/OPH: Pystytään selviytymään tilanteesta jos hetu vaihtuu. Voidaan vanhalla hetulla tarjota uuden hetun henkilötiedot. Jos oppijanumerokin vaihtuu, Opintopolun oppijanumerorekisterissä linkitetään primääri ja sekundääri-henkilöt. Jos linkitys tehdään oikein, voidaan selviytyä tilanteesta että oppijanumeron on vaihtunut, kunhan yhdistäminen on käyty tekemässä. Rajapinnasta voi hakea parametreilläoppinanumero tai hetu.
          2. SP/TAU: Toimiiko ja käytetäänkö sitä näin? Taulukko ei kerro. Jos haetaan vanhalla oppijanumerolla, sieltä tulee vastaukseksi, että nykyään master-oppijanumero on tällainen.
          3. Sievinen/Migri: Eli kaivataan tietoa, millä tiedolla haetaan. Voidaan täydentään taulukkoa. OPH:n täytyy kirjoittaa selitys missä muodossa vanhalla numerolla haun tulos palautuu, emme tiedä sen pään logiikasta. Täydennämme omasta näkökulmasta.
    4. Mikkonen/OPH: Migrin rajapinta palauttaa oppijanumeron millä kysytään. Linkittäminen tekee hankalaksi sen, että emme voi siirtää tallennetuksi uuden oppijanumeron alle, koska linkityksiä myös puretaan. Ei palauta primääri-oid:ta jos sekundääri-oid:llä kysytään
    5. Majamäki/CSC: Migriläiset täydentävät taulukkoa taustaselitysten kera. Jos tarpeen, niin järjestetään loppuvuoden yhteyshenkilökokoukseen sessio, missä migriläiset mukana. Katsotaan tällöin uudestaan täydennettyjen tietojen kera.
  2. Tilannekatsaus tiedonkeruista (tallenteen kohta 0:42:15)
    1. Tiedonkeruut vuoden 2024 aikataulut
      1. OKM:n Muun kuin tutkintokoulutuksen uudet opiskelijat, siirretty 6.3.24
      2. OKM:n tiedonkeruu Tavoiteajassa tutkinnon suorittaneet, AMK & YO
        1. Ehdotus: 20.3. tai 26.3.2024
        2. KK/Arcadia chatissa: 20.3. on kai ihan hyvä!
        3. NE/Novia chatissa: 20.3.
        4. Ellfolk/CSC: Mennään siis 20.3.
      3. OKM:n tiedonkeruu lukuvuosimaksuvelvolliset AMK & YO, lisätty 23.10.2024
        1. https://vipunen.fi/fi-fi/kkyhteiset/Sivut/Opiskelijat-ja-tutkinnot.aspx (kohta: lukuvuosimaksut)
      4. OKM:n tiedonkeruu erikoistumiskoulutuksen aloittaneet
        1. Ehdotus: 27.11.2024
        2. Ellfolk/CSC: Ei kommentteja, joten mennään tällä.
      5. Viime kokouksessa pyyntö siirtää TK:n tutkintotiedonkeruuta yliopistojen osalta viikolla eteenpäin.
        1. Ellfolk/CSC: Kysytty OKM:stä, ei saatu vielä suoraa vastausta. Liittyy sopimusneuvotteluihin, luvattu palata asiaan myöhemmin.
    2. Tiedonkeruut tietovarannosta - vuoden 2023 aikataulut
    3. OKM:n tiedonkeruu lukuvuosimaksuvelvolliset AMK & YO. Tiedot poimitaan VIRTA-opintotietopalvelusta 31.10.2023.
      1. https://vipunen.fi/fi-fi/kkyhteiset/Sivut/Opiskelijat-ja-tutkinnot.aspx (kohta: lukuvuosimaksut)
      2. Lisätään kuvaus. Tehty Vipusen raporttia varten. Seurataan paljonko tulee uusia lukukausimaksuvelvollisia viime vuodesta. Tilastokeskuksen aineistosta kerätään tiedot.
    4. OKM:n tiedonkeruu Erikoistumiskoulutuksen aloittaneet, AMK & YO. Tiedot poimitaan VIRTA-opintotietopalvelusta 30.11.2023.
      1. Poimintakuvaus: https://wiki.eduuni.fi/x/XgKXE
  3. Puutetarkistuksiin liittyvät kehittämistarpeet ja puutteiden vaikutus (tallenteen kohta 0:47:40)
    1. Kommentit ja toimenpiteet koottu työskentelyalueelle: https://wiki.eduuni.fi/x/ijCZFw
    2. Puutteiden vaikutus tiedon hyödyntämiseen: https://wiki.eduuni.fi/x/q5FlG
    3. Finnberg/CSC: Iso työ jos jokaiseen puutteeseen ja tiedonkeruuseen ja hyödyntäjän kohdalle kirjoitetaan selitys. Lisäsin yleishuomiosarakkeen, joka voi olla suuntaa-antava. Ei läheskään valmis vielä, yritetään koota tietoja siten, että puutteen vaikutukset saadaan koottua. Selitykset vaikutusten lisäksi pyritään kokoamaan myös. Uusia puutetarkistuksia lisättäessä huomattiin, että näitä tuli hirveä määrä joita ei ole aiemmin nähty. Toivottiin kevyttä versiota. Suodatetaan viimeisen viiden vuoden ajalta. Kevenee ja osan kohdalta jää kokonaan pois. Ensin kevyt versio tarkistuksen puutetaulusta ja niitä korkeakoulut omasta tarkistustiedostosta kävisi läpi, voidaan sitten palata siihen, miten parannamme tätä.
    4. Tavoitteena saada tiedon laatu niin hyväksi kuin mahdollista. Meillä on toinen taulukko, jossa on näitä mitä on järjestelmäkohtaisesti. Kaikkia asioita ei tule Pepistä tai Sisusta, toisesta taulukosta näkee missä vaiheessa ne ovat tulossa. Puutetarkistuksiin isot taulukot, jossa on tiedonkeruut, on laitettu kronologisessa järjestyksessä. Ensimmäisenä vuoden alussa tulevat tutkintotiedonkeruut, vuoden lopussa erikoistumiskoulutuksen. Operatiiviset, säännöllisesti tapahtuvat keruut ovat omalla. Siellä on Kelat ja Yhts:t ja muut, Koski-palvelun Oma Opintopolku-palveluun vaikuttavat tiedot.
    5. Taulukosta tulee niin iso, koetaanko, että sen avulla pystyy käsittelemään kun saadaan se niin täydelliseksi kuin mahdollista. Olin ajatellut, että sinne tulisi jotain tiedonkeruu- ja puutekoodikohtaisesti ja selitys joka auttaa vastaamaan näihin kysymyksiin, joita on tullut.
    6. Ellfolk/CSC: Koetaanko taulukkokoonti tarpeellisena?
      1. PA/Laurea: Virheet ja puutteet, jotka siellä on on aika vanhoja puutteita, jotka johtuvat kirjaustavoista, jotka on ollut erilaisia. Kahteen virheeseen tai puutteeseen haluaisin puuttua.
        1. Opintosuorituksen suorituspäivämäärä on ajalla, jolloin opiskeluoikeudella ei ole opiskeluoikeusjaksoa. Eli on opiskelijan opiskeluoikeuden ulkopuolella ja yleensä ennen sitä opiskeluoikeuden alkupäivämäärää. Tätä korjattiin jo sillä, että otettiin huomioon, että siellä on hyväksilukuja ja suurimmaksi osaksi ne ovat sellaisia, joissa on ennen opiskeluoikeutta se suorituspäivämäärä. Pepissä on myös sellainen toiminto, kuin 'siirrä suorituksia roolilta toiselle'. Tätä on nyt tehty vuosikausia, eli kun opiskelija saa uuden opiskeluoikeuden ja hänellä on aiempi opiskeluoikeus, niin siltä vanhalta opiskeluoikeudelta siirretään ne suoritukset, jotka sopivat uuteen opiskeluoikeuteen sille uudelle opiskeluoikeudelle. Nämä ovat aina sen opiskelijan opiskeluoikeusajan ulkopuolella. Pitäisikö tässä tutkia sellaista asiaa, että onko opiskelijalla sillä suorituksella joka on hänen nykyisen opiskeluoikeuden ulkopuolella, niin onko sillä suorituspäivämäärällä opiskelijalla ollut joku toinen opiskeluoikeus. Tätä on jossain kohtaa joskus tutkittukin ja puute ei ole ollut noin suuri.
        2. Opiskeluoikeuden aktiiviselta jaksolta puuttuu lukukausi-ilmoittautumisia. Opiskelijan opiskeluoikeusaika, joka on tietty, niin hänellä ei ole lukukausi-ilmoittautumisia  yhtä paljon kuin mikä on hänen käyttämänsä opiskeluoikeusaika. Nyt siellä on paljon sellaisia virheitä, jotka syntyy niin, että opiskelija on eronnut tai valmistunut 1.8. esimerkiksi, ja sitten häneltä puuttuu ilmoittautuminen syyslukukaudelle. Se varmasti puuttuu kun hän on valmistunut ja Pepissähän tietoa ei voi lisätä. Joskus ollut tapa, että jos opiskelija eroaa, hän on ollut läsnä lukukauden viimeisenä päivänä, ja ensimmäisenä päivänä hän on eronnut. Joskus on käytetty +1 sääntöä, miten näitä on tulkittu.
          1. Finnberg/CSC: Kun aloin kirjata selityksiä mihin vaikuttaa, tiedettiin että siinä on hyväksiluvut, mutta kun aloin kirjoittaa selitystä, huomasin että siitä oli jäänyt pois oleellinen että katsotaan aktiivista opiskeluoikeutta suoritushetkenä. Sekin kun ei ole jaksoa, sekin vaikuttaa myös. Jos katsotaan suorittajan koulutuskoodia, joka ei ole vielä valmistunut tai jos halutaan saada suorittajan koulutuskoodin ala ja koulutusaste yms. silloin opiskeluoikeusjaksolla on merkitystä siinä tapauksessa. Ollaan lisäämässä 4014, siinä katsotaan sitä, onko ollut voimassaoleva suoritushetkellä, millainen opiskeluoikeustyyppi on ollut suoritushetkenä. Se vaikuttaa esimerkiksi OKM:n pistelaskentoihin, että missä on näitä eri ehtoja, että riippuen siitä minkä kategorian pisteessä katsotaan. Saako olla suoritushetkenä tutkintoon johtava opiskeluoikeus vai pitääkö olla. Esim. avoimen tutkinnoissa ei saa suoritushetkenä olla tutkintoonjohtava opiskeluoikeus. Opiskeluoikeuden tila vaikuttaa paljon kun haetaan voimassaolevia opiskeluoikeuksia, se katsotaan tilan mukaan ketkä ovat aktiivisia. 4012 on todella paljon, katostaan mitä jää kun karsitaan viidellä vuodella. Tarkennusta ehtoihin miten poimitaan.
          2. Lukukausi-ilmoittautumisten puuttumiseen liittyen, muistan ne +1-päivät, jotka olivat Kelaa varten. Tiedetään että ilmoittautumista ei tule jos on eronnut syyslukukauden alussa. Hyvä idea, että näitä voisi tarkistaa mikä tila niihin liittyy myös. Ovatko luopuneita tai passivoituneita opiskeluoikeuksia.
      2. KK/Arcadia: Jos siirrätte suorituksen, kai muokkaatte historiadatan myös. Kopioidaan näitä omassa opintotietojärjestelmässä, kopiointipäivään laitetaan milloin hyväksytty. Laitetaan hyväksilukemispäivämäärä vaikka ei ole mennyt hyväksilukemisprosessin läpi. Sillä tavalla VIRTA tietää, että se on sisällytetty opiskeluoikeuteen. Suuri ero miten AMK:t ja YO:t näkee suoritukset ja miten ne liitetään opiskeluoikeuksiin. AMK:ssa valmiiksi lokeroidaan opintosuoritukset opiskeluoikeuksiin. Tämä on suoritettu tällä opiskeluoikeudella ja se kuuluu tänne, ja ei liiku sieltä enää. Yo-maailmassa ja Sisussa opiskeluoikeus on vain yksi peruste, miksi henkilö saa osallistua opintoihin ja saa opintosuorituksen. Opintosuoritus jää henkilön omana ja myöhemmin se liitetään ehkä johonkin tutkintoon. Meillä on ollut suuret haasteet migroida vanha data Sisuun, koska meillä on kopiot ja Sisu ei halua ottaa tätä vastaan. Olennaista on kai se että hyväksilukemispäivämäärällä voi osoittaa että se on sisällytetty opiskeluoikeuteen, vaikka se ei ole varsinainen hyväksiluku.
        1. Finnberg/CSC: Hyväksiluku kertoo, ettei lasketa moneen kertaan samoja pisteitä.
      3. PA/Laurea: Kun suoritukseia siirretään, se ei saa uutta suorituspäivämäärää, joka osuisi opiskelijan opiskeluoikeusajalle. Virheen tuottaa se, että siirretyn suorituksen suorituspäivämäärä on ennen opiskeluiden alkua. Niin kauan kuin Vinhassa ja Pepissä on ollut suoritusten siirto-ominaisuus, sitä on käytetty, mutta opiskelijan näkökulmasta suoritukset on siellä missä opiskelijakin.
        1. KK/Arcadia: Pepille pitäisi laittaa tiketti, kuulostaa bugilta.
      4. TR/JY chatissa: Siirretyllä suoritusksella pitäisikin olla hyväskylukupäivämäärä, jonka tulisi osua sen uuden opiskeluoikeuden opiskeluoikeusjaksolle
      5. Ellfolk/CSC: Miten edetään?
      6. Finnberg/CSC: Tehdään muutos viidestä vuodesta aluksi. Tarkennetaan poimintaehtoja. Informoidaan kun työ etenee. Ei tämän vuoden puolella valmista. Tavoitteena saada tiedon laadun valvontaa paremmaksi tiedon hyödyntämistä varten.
  4. Tiedoksi (tallenteen kohta 1:16:55)
    1. Tilastokeskuksen tiedontarve voimassa olevista opiskeluoikeuksista kuukausittain.
      1. Majamäki/CSC: Työssäkäyntitilastoon liittyen tietotarve. Kenellä voimassa oleva korkeakouluopiskeluoikeus. Tähän voidaan palata vielä tarkemmin.
    2. VIRTAan ei voi tuoda Opintopolun maakoodia Kosovo 907. VIRTAssa noudatetaan Tilastokeskuksen maa-koodistoa ja siinä koodistossa Kosovalla ei ole omaa koodia, koska Kosovon maatunnusta ei ole lisätty ISOn maakoodistandardiin SFS-EN ISO 3166-1., koska Kosovo ei ole vielä mukana YK:n tilastotoimiston maakoodilistalla.

      1. Tällä hetkellä Virrassa on käytössä nämä koodistot maiden ja valtioiden osalta: Valtiot ja maat: http://www.tilastokeskus.fi/meta/luokitukset/valtio/ sekä 999=Tuntematon (jota käytetään Kosovolle). 
    3. VIRTA-Digivisio -jatkoselvityksen tilannekatsaus
      1. Jatkoselvityksen projektisuunnitelmaluonnos ja esiselvityksen loppuraportti julkaistu: https://wiki.eduuni.fi/x/53f1F
      2. Jatkoselvityksen projektisuunnitelman hyväksymisestä päätetään OPTIETORin kokouksessa 25.10.
    4. VIRTA-GDPR -työryhmän työskentelyn tilannekatsaus
      1. Tavoitteena saada materiaali kasaan loppuvuoden aikana. Ensi vuoden alkupuolelle korkeakoulukohtainen katselmointi. Palataan yhteyshenkilöiden kanssa loppuvuoden aikana ja esitellään oha-työryhmissä.
    5. OKM:n suorat tiedonkeruut vuodelta 2023: Kansainvälisille opiskelijoille suunnatut suomi tai ruotsi toisena kielenä opintosuoritukset
      1. Määrittelykysymykset työn alla
    6. Opettajatiedonkeruun työpajan jälkityöt työn alla. Lisätietoja seuraavassa yhteyshenkilökokouksessa.
    7. Koulutuskielitiedon määritelmää yliopistoilla käsitellään seuraavassa yhteyshenkilökokouksessa.
      1. Majamäki/CSC: Sisu-yliopistoilta tullut kysymystä koulutuskielestä. Yliopistoille ei ole määritelty mitä tarkoittaa. Peppi-yliopistot tuovat tietoa. Peppi-yliopistot voisivat seuraavassa yhteyshenkilökokouksessa käyttää puheenvuoron, miten koulutuskieli on Peppi-yliopistoissa määritelty.
        1. KK/Arcadia: Haasteita siinä miten pystyy poimimaan oikeaan kohtaan, rakenteet ja tietomallit Sisussa monimutkaisempia kuin Pepissä.


  • No labels