Haastattelututkimus rehtoreille näkemyksistä CSC:n strategisesta kehittämisestä korkeakoulujen palveluksessa

Lähestymme teitä, omistajiamme, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen rehtoreille suunnatulla Luottamus&Maine-haastattelututkimuksella osana strategiaprosessiamme. Kysymme näkemystänne syksyn 2019 haastattelujen pohjalta CSC:n strategiaan nostetuista teemoista. Lisäksi olemme kiitollisia ajatuksistanne siitä, missä CSC voisi kehittää toimintaansa.

Haastattelut toteutetaan tammi-helmikuun aikana T-Median toimesta, ja haastattelijana toimii aiempaan tapaan KTT Hanna-Mari Aula, joka on maineasioissa palvellut suurinta osaa rehtoreista. Hän on juuri toteuttanut CSC:n toimeksiannosta vastaavan haastattelututkimuksen tutkimuslaitosten pääjohtajille. 

Toivoisimme, että pystytte irrottamaan hetken puhelinhaastattelua varten, jotta haastattelujen kautta muodostuva kuva olisi mahdollisimman kattava. T-Media on yhteydessä teihin ja sihteeriinne ja pyrkii sopimaan lyhyestä puhelinhaastattelusta kanssanne.

CSC:n asiakkaina korkeakoulunne eri edustajat vaikuttavat palveluihin niiden ohjausrakenteiden, erilaisten konsortioiden ja yhteenliittymien kautta. Olemme jatkuvassa vuoropuhelussa tutkimuksen, opetuksen ja TKI-toiminnan sekä IT-johdon kanssa. Heidän verkostonsa myös osallistuvat strategiaprosessiimme. -  Tämän haastattelun tarkoitus on luodata korkeakoulun strategisen johdon näkemystä ohjaamaan kumppanuuttamme tulevaisuudessa tarvittavien yhteisten kyvykkyyksien rakentamisessa. 

Tutkimuksen tulokset tuotetaan CSC:n neuvottelukunnan, hallituksen ja yhtiön johdon käyttöön. Myös Arene ja Unifi voivat hyödyntää tämän tutkimuksen tuloksia. Rehtoreiden neuvostot ja Tulanet hyödynsivät syksyllä 2019 tehdyn haastattelututkimuksen aineistoa ja tuloksia  lausuessaan CSC:n strategiaprosessin ohjaamiseksi. Keskeisimmin esille nousi tuolloin kaksi teemaa:

 * Yhteistyö käyttäjien palvelemiseksi kokonaisvaltaisemmin datanhallinnan ja laskennan palveluissa kansainvälisesti, kansallisesti ja paikallisesti;

 * Korkeakoulujen digitransformaatio, erityisesti digivisio, perustehtäväksi.

CSC:n hallitus vahvisti CSC:n strategian ja vision 2030 "yhdessä rakennamme maailmanluokan tutkimus-, oppimis- ja innovaatioympäristöjä" (https://csc.fi/csc). 


Lisätietoja

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus on suomalainen, valtion ja korkeakoulujen omistama tietotekniikan osaamiskeskus. Osana kansallista tutkimusjärjestelmää CSC kehittää, integroi ja tarjoaa kansainvälisesti korkeatasoisia tietotekniikkapalveluita tutkimukselle, opetukselle, kulttuurille, julkishallinnolle ja yrityksille.

CSC:llä on sen omistajien keskinäinen neuvottelukunta, jossa Arenen nimeäminä rehtoritason edustajina ovat Kati Komulainen sekä Tapio Kujala ja puolestaan Unifin nimeämänä Ilkka Niemelä. Neuvottelukunta päivitti yhtiön omistajastrategiaan 2021-2023 uuden perustehtävän korkeakoulujen Digivisiosta "tukee ja osallistuu korkeakoulujen Digivisio2030 hankkeeseen, jonka toimeenpanosta ja resursseista sovitaan korkeakoulujen kanssa". Perustehtäviä on yhteensä yhdeksän.

Neuvottelukunta on omistajastrategiassa velvoittanut yhtiön hallituksen määrittelemään asiakasohjausmallin, jonka keskeinen osa on osallistuminen yhtiön strategiaprosessiin. CSC:n hallituksen määrittämässä asiakasohjausmallissa toivotaan joka toinen vuosi Arene, Unifin ja TulaNetin lausuntoa yhtiön strategiaprosessia suuntaamaan (https://www.csc.fi/csc-n-strategian-muodostaminen). 

CSC:n hallituksen puheenjohtaja toimii rehtori Jukka Mönkkönen, hallitukseen kuuluu myös rehtori Matti Sarén. Rehtoreiden neuvostot ja CSC nimesivät vuonna 2021 yhteisen ryhmän sparraamaan CSC:n strategian toimeenpanossa, ryhmässä rehtoreita edustavat Mari Walls ja Pertti Puusaari. 


Taustoitan, tarkennan ja toimitan lisätietoja tarvittaessa.

​​Antti Mäki
Valtiotieteiden maisteri
Johtaja, asiakkuudet

CSC - TIETEEN TIETOTEKNIIKAN KESKUS OY
Keilaranta 14, PL 405, 02101 ESPOO
GSM +358 50 4309 119
antti.maki@csc.fi - www.csc.fi

  • No labels