Tämä sivu sisältää:

 
 
  • info.funet.fi:stä (= funet-nimisestä työtilasta Eduuni-wikissä) voi hakea tietoja alla kerrotuilla, vaihtoehtoisilla tavoilla.

Sivupuu vasemmassa reunassa

info.funet.fi:ssä vasemmasta reunasta löytyy Navigointi-linkki, jota klikkaamalla tulee näkyviin sivupuu:

  • klikkaamalla sivun nimen vasemmalla puolella olevaa ">" (nuoli oikealle) -merkkiä avautuu näkyviin ko. sivun alisivut
  • klikkaamalla sivun nimeä avautuu ko. sivu
  • klikkaamalla "Expand all"- ja "Collapse all" -linkkejä sivupuu avautuu ja supistuu kokonaisuudessaan

Confluencen hakutoiminto

info.funet.fi:stä löytyy kaksi hakukenttää:

  1. em. Navigointi-linkin takaa näkyviin tuleva hakukenttä hakee pelkästään info.funet.fi:n sisällöstä
  2. sivun oikeassa yläkulmassa oleva hakukenttä hakee Eduuni-wikin kaikkien työtilojen sisällöistä

Hakutuloksia saa enemmän esimerkiksi laittamalla "*" (tähti) -merkin heti hakumerkkijonon perään. Confluencen haku toimii eri tavalla kuin esimerkiksi hakukoneiden haut: katso https://confluence.atlassian.com/display/DOC/Confluence+Search+Syntax

Sivukartta

Sivuhakemisto

Kaikki info.funet.fi:n sivujen nimet/linkit on nähtävissä aakkosjärjestyksessä: Sivuhakemisto. Ko. linkki löytyy em. Navigointi-linkin takaa.

Ko. sivulla voi käyttää selaimen sivultahakutoimintoa (Etsi/Find) löytääkseen helpommin hakemansa. Huomaa, että tämä tapa hakea kohdistuu sivujen nimiin (ja vähäiseen määrään kunkin sivun alun näkyvissä olevaan sisältöön).

Hakukoneet

info:n sisältöjä voi hakea eri hakukoneilla vaihtelevasti. Esimerkiksi Firefoxissa voi yhdeksi hakukriteeriksi laittaa "site:wiki.eduuni.fi/display/funet", jolloin haku kohdistuu pelkästään info.funet.fi:n funet-työtilan sisältöön (tai jos haluat kohdistaa hakuja muihin Funetin wiki-työtiloihin, käytä vaihtoehtoisesti niiden nimiä: FunetTiimi, FunetVideo, FunetCERT ja FunetSec).

Selaimesta riippuen sen hakutoimintoon mahdollisesti voi määritellä "pikavalintoja", jos haluaa käyttää muuta kuin oletushakukonetta yksittäiseen hakuun. info.funet.fi:n wiki-työtiloja voi määritellä yhdeksi valittavaksi hakukoneeksi. Esimerkiksi Firefoxissa se tapahtuu näin (Firefoxin omat ohjeet):

  1. kirjoita Firefoxin osoitekenttään "wiki.eduuni.fi/display/funet" (tai vaihtoehtoisesti em. wiki-työtilojen nimiä)
  2. klikkaa selaimen hakukentän suurennuslasin kuvaa
  3. (ellei ko. osoite jo ole valittavien hakukoneiden joukossa) klikkaa avautuneessa ikkunassa "Add Eduuni-wiki"

Tämän jälkeen voit jatkossa kirjoittaa Firefoxin hakukenttään hakusanan/-sanat, klikata hakukentän suurennuslasin kuvaa ja valita tämän haun hakukoneeksi Eduuni-wikin (valinnassa näkyvä kuvake (Atlassian) näyttää vaikkapa avonaisilta saksilta tms.). Tuloksena näet info.funet.fi:n hakutulokset antamillesi hakusanoille.