* Tämän lisäpalvelun käytöstä veloitetaan erillismaksu, ks. Hinnoittelu.

Kuvaus

eduroam on maailmanlaajuinen akateeminen verkkovierailujärjestelmä, johon on eduroam Visitor Access:in (eVA:n) avulla mahdollista tilata tai luoda lyhytkestoisia vierailijatunnuksia eduroam-yhteisön ulkopuolelta saapuneille vierailijoille. Vierailijat voivat tunnuksen avulla kirjautua ja käyttää eduroam-verkkoa samalla tavalla kuin eduroam-yhteisöön kuuluvat käyttäjät. Vierailijatunnus voidaan tilata SMS-viestillä käyttäjän toimesta tai se voidaan hänelle luoda ja lähettää sähköpostitse tai SMS-viestillä. Vierailijatunnukset ovat henkilökohtaisia.

Palvelun palvelutaso on best effort. Funet ei ole vastuussa seurauksista tai vahingoista, jotka aiheutuvat, jos eVA-palvelu ei tilapäisesti ole käytettävissä.

Käyttöönotto

Palvelun käyttöönottamiseksi ota yhteyttä Funet NOC:iin: Yhteystiedot tai (vaativat sisäänkirjautumista) Yhteydenottolomake tai Yhteydenottopyyntö.

Mukaan pääsevät kaikki Funet-jäsenorganisaatiot, joissa on jo tarjolla eduroam. Käyttöönotossa organisaation pääkäyttäjälle tai pääkäyttäjille annetaan käyttöoikeudet palveluympäristöön. Tämän jälkeen voidaan luoda kuvassa näkyvän päivän mittaisten vierailijatunnusten tilaamista varten tarkoitettu ohjesivu. Ohjesivulla on SMS-viestin päivittäin muuttava sisältö sekä puhelinnumero, josta tilataan. Vierailijatunnuksia pystytään luomaan suoraan portaaliin ja näistä lähetetään tietoa SMS-viestillä tai sähköpostiste. Lisäksi on mahdollista luoda SMS-tapahtumia, missä tilattujen tunnusten voimassaoloaika voidaan säätää.
Jäsenorganisaation tehtävät

Tilaussopimuksen allekirjoittaminen ja pääkäyttäjän/pääkäyttäjien valitseminen. Pääkäyttäjän portaalin käyttönotto ja siihen perehtyminen. Tietottaminen ja tuen antaminen organisaation sisällä.

Funetin tehtävät

Tilaussopimuksen luominen, käyttöoikeuksien luominen portaaliin pääkäyttäjille ja käyttötuen antaminen pääkäyttäjille. Palautteen vastaanottaminen ja palvelun kehittäminen yhdessä palvelutoimittajan, SURFin, kanssa.

Käyttöehdot

Jäsenorganisaatiot ovat vastuussa vierailijoiden hyvästä käytöksestä. Vierailijat ovat vastuussa siitä, että toiminnot, jotka tehdään vierailijatunnuksella saadun verkkoyhteyden avulla, ovat lain ja hyvien käytöstapojen mukaisia. Erityisesti käyttäjät eivät saa antaa muiden käyttää omaa vierailijatunnusta. Jos käyttäjä uskoo, että hänen vierailijatunnus on saatettu vaarantua, hänen on ilmoitettava tästä välittömästi organisaatiolle, joka on vierailijatunnuksen myöntänyt.

Hinnoittelu

Katso Hinnasto (vaatii sisäänkirjautumista). 

Palvelun hinta ei riipu SMS-viestien määrästä eikä luotujen tai tilattujen vierailijatunnusten määrästä.

Tilastot

Tilattujen ja luotujen käyttäjätunnusten määrät selviävät portaalista. Autentikointimäärät selviävät organisaatioiden paikallisista lokitiedostoista. 

Ohjeet

Kun organisaation pääkäyttäjä on saanut tunnukset Funetilta web-portaaliin (guest.eduroam.fi), on mahdollista aloittaa käyttäjien lisääminen. Se tehdään My eVA | My visitors -kohdasta. Vierailijatunnuksia voidaan luoda monipuolisesti, mm. ryhmittäin tai CSV-tiedostosta. Tapahtumlle voidaan luoda oma ohjesivu, missä on SMS-viesteille oma tilauskoodi ja tunnuksen voimassaolo voidaan säätää. Toiminto löytyy My eVA | My SMS events -kohdasta. CERT | All visitors -kohdasta löytyy tunnukset ja puhelinnumero, josta ne on tilattu. Muissa vianselvittely- tai ongelmatilateissa ole yhteydessä Funet NOC:iin Yhteystiedot tai (vaativat sisäänkirjautumista) Yhteydenottolomake tai Yhteydenottopyyntö.

Pääkäyttäjä pystyy myös lisäämään käyttötilejä monipuolisesti oman organisaation edustajille kohdasta Admin | Profiles. Voidaan valita pystyykö käyttötilillä luomaan vierailijatunnuksia ja miten sekä valita pystytäänkö luomaan SMS-tapahtumia.


  • No labels