OILI ohjausryhmän kokous

  • Aika: to 5.10.2017 klo 8.15.00-9.30
  • Paikka: http://connect.funet.fi/oili
  • Osallistujat: Mikko Markkola TaY, Jukka Kohtanen VY, Marko Wilen Laurea, Janne Santala Samk, Jonna Korhonen CSC estynyt sijaisena Antti Mäki CSC, Marjut Anderson CSC (siht.)

Asialista

1. Kokouksen avaus
2. Asialistan hyväksyminen 

3. Palvelun tilannekatsaus
4. Syksyn 2017 kehitys
5. OILIn tulevaisuus ja visio
6. OILIn jatkokehitys

7. Ohjausryhmä 2018
8. Palvelumaksut 2018
9. Muut asiat
10. Seuraava kokous

Muistio

1. Kokouksen avaus

Kokous avattiin klo 8:19 ja todettiin kaikki tervetulleiksi.

2. Asialistan hyväksyminen

Hyväksyttiin kokouksen asialista.

Hyväksyttiin edellisen kokouksen muistio (https://wiki.eduuni.fi/pages/viewpage.action?pageId=49852468) ja todettiin todo-listan asiakohdat toteutetuiksi.

3. Palvelun tilannekatsaus

Marjut esitteli palvelun tilanteen.

  • Todettiin että tärkein tavoite eli kesän ilmoittautumiset hoituivat hyvin. 
  • Keskusteltiin jatkavien käyttöönottojen tilanteesta ja todettiin, että korkeakouluilla on resurssihaasteita käyttöönottoon (ja toimivat järjestelmät toistaiseksi) ja palvelu ei mahdollista kaikkia korkeakoulujen ilmoittautumisia. Korkeakoulu ei ole myöskään suoranaisesti tuettu asiassa.
  • Keskusteltiin pääkäyttäjätuesta ja todettiin, että kehitetään resurssien puitteissa Wikin ohjeita ja tukityökaluja korkeakouluille (kysymys/vastaus -palsta ja tukipyyntöjen kanavat) sen sijaan että tuetaan kyselyitä esim. sähköpostilla.


4. Syksyn 2017 kehitys

Marjut esitteli syksyn kehityssuunnitelman.

  • Keskusteltiin korkekoulujen rajapinnoista, jotka muutoksessa uusien ekosysteemien myötä. Ekosysteemit odottavat OILIn kehitystä, OILI odottaa korkekoulujen ratkaisuja. Synergiassa tulossa lukuvuosimaksutietojen pohdintaan työryhmä. Opintopolkuyhteistyötä syvennetään.

Päätettiin, että edetään ehdotuksen mukaisesti huomioiden budjetti.


5. OILIn tulevaisuus ja visio

Marjut esitteli skenaarioita OILIn tulevaisuudesta.

Keskustelu:

  • Janne: OILI soveltuu opiskeluoikeutta koskeviin ilmoittautumisiin (myös ei-tutkintoon johtaviin kuten erikoistumiskoulutukset, mahdollisesti avoimessa suoritettavat aineopinnot /polkuopintopaketit). OILI ei kurssi-ilmoittautumisiin.
  • Jukka: Synergiaryhmässä käytiin tilannetta läpi Pepin ja Sisun osalta: odotetaan lukuvuosi-ilmoittautumispalveluita ja OILI odottaa viestiä sieltä. Samaa mieltä, että ei kurssi-ilmoittautumisiin eikä avoimeen --> laajenee liikaa. Avoin voitaisiin toteuttaa korkeakoulujen välisenä lisäprojektina. Skooppina laajentaa lukukausi-ilmoittautumispalveluksi.
  • Antti: 2011 työ tehty olemassa, jossa hahmoteltiin koulutuksen arkkitehtuuria
    • ilmoittautumiset yleisesti, ei kaikkea ilmoittautumisia OILIlla /yhdellä palvelulla
    • "ilmoittautuminen opiskeluoikeuteen" pitäisi hoitaa
  • Marko: Jannen kanssa melkein samaa mieltä. Miten rajataan avoimen kokonaisuudet?
  • Janne: Päätösehdotus on ok, kunhan "tärkeimmät ei-tutkintoon johtavat" pidetään mielessä.
  • Synergiassa ja Kootuessa valmistelua tästä vielä (sitten muut verkostot: Arene ja Unifi, amk-oha, oha) Kuka lähtee viemään keskustelua OILI vai konsortioryhmät? OILIN ohjausryhmä muodostaa näkemyksen jonka mukaisesti sitten voidaan asiaa viedä eteenpäin.
  • Antti: Mitä pitää tehdä että saadaan ilmoittautuminen ainoaksi? Mitkä ovat ne koulutukset jotka pitää saada? Kansainväliset vaihto-opiskelijoiden pitäisi saada tänne (jotta saadaan Opintopolusta OID) Muotoillaan asiantuntijaryhmän kanssa mitkä opiskelijaryhmät pitää saada mukaan OILIin, ja sitten ehdotus Synergiaan.
  • Jukka: Vaihto-opiskelijat pitäisi ensin ohjata Opintopolkuun, liittyy myös opintopolun hyödyntämiseen ja sen jatkokehitykseen.
  • Asiantuntijaryhmän rooli on varmistaa että OILI toimii, sitten on kansalliset ryhmät joissa keskustelua käydään laajemmin.

Päätösehdotus: Kehitetään OILIa toimimaan ainoana järjestelmänä korkeakoulujen uusien ja jatkavien tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautumissa huomioiden tärkeimmät ei-tutkintoon johtavat koulutusten ilmoittautumiset. Hyväksytään päätösehdotus huomioiden että "tärkeimmät ei-tutkintoon johtavat" koulutukset tulee määrittää.  


6. OILIn jatkokehitys

Jatkettiin aiemman kohdan pohjalta keskustelua jatkokehityskohteista

  • Lukuvuosimaksutiedoista keskusteltiin, että AMKien vuoksi aikanaan päädyttiin ratkaisuun, että Opintopolun * päässä käytetään ehdollisuustoiminnallisuutta lukuvuosimaksuvelvollisten ilmoittautumisten hallintaan. Tämä olisi oikeasti OILIn asiaa ja siitä olisi hyvä tehdä ehdotus joka tuodaan käsittelyyn yhteisistä käytänteistä, koska lakisääteisiä. Asiaa käsitellään Synergiassa (lukuvuosimaksuryhmässä).
  • Keskusteltiin tietosuojadirektiivistä ja sen vaikutuksista. Esim. koska henkilötiedot siirtyvät oikeasti korkeakouluille? Asiaa ja miten edetään selvitetään syksyn aikana.
  • Tämän lisäksi vuonna 2018 syyskuussa tulee mahdollisesti vaatimuksia kansainvälisen tunnistusten pakottavuudesta EIDAS-asetusten myötä.

Todettiin, että on hyvä asia, että lakia noudatetaan ja sen vaatimukset toteutetaan.


7. Ohjausryhmä 2018

Marjut esitteli ehdotuksen ohjausryhmästä 2018.

  • Mikko totesi, että asia on käsitelty OHAssa Mikon toimesta ja heidän puolestaan asia kunnossa. Janne totesi, että vievät Markon kanssa asian tiedoksi amk-oha -foorumiin.

Päätettiin edetä ehdotuksen mukaisesti.


8. Palvelumaksut 2018

Marjut esitteli ehdotuksen palvelun hinoittelusta vuodelle 2018.

  • Keskusteltiin lyhyesti, että ohjausryhmällä ei ole päätösvaltaa, koska ei ole budjettivastuuta. Antti totesi, että CSC toivoo, että asiasta keskustellaan ja siten päätetään linjoista yhdessä, koska tämän perusteella tehdään kehitystyötä.
  • Todettiin että palvelun hintojen muutosehdotus on perusteltu, erityisesti koska vision mukaan eteneminen tarkoittaa, että jatkossa korkeakoulujen ei tarvitsisi kehittää/ylläpitää erillistä opiskelijaksi ilmoittautumis -toiminnallisuutta omissa opintohallinnon järjestelmissä.

Muutetaan päätösehdotuksen muotoa:CSC esittää 10% korotusta sopimuksiin. Asia on käsitelty ohjausryhmässä.  


9. Muut asiat

Ei muita asioita.


10. Seuraava kokous

Sovittiin että pidetään seuraava kokous helmikuussa 2018 (ac), jonka päivämäärä määritetään tammikuussa 2018. Huhti/toukokuussa kokoonnutaan kokoukseen Tampereelle.

Kokous päätettiin klo 9:40.






  • No labels