Huomaathan, että sähköisessä tenttitilassa on kerrallaan avoinna useiden eri kurssien tenttejä. Mitä aikaisemmin varaat oman aikasi, sitä varmemmin saat haluamasi tenttiajan.


1. Kirjaudu korkeakoulusi Exam-tenttipalveluun korkeakoulusi tunnuksilla.

2. Ilmoittaudu tenttiin.

3. Klikkaa tentin oikeassa reunassa Varaa tenttiaika -painiketta.

Tenttiajan varaaminen

4. "Viesti tentaattorille"-kohtaan voit kirjoittaa mahdolliset aiemmat suoritukset ja mahdolliset tenttiin liittyvät aiemmin sovitut asiat. Viesti näkyy opettajalle suorittamassasi tentissä, siitä ei lähde sähköpostia opettajalle.

5. Jos tentissä on valinnaisia sisältöjä (esim. kirjoja), sinulle näkyy valinnaisten aihealueiden kohdalla valinta ”Haluan suorittaa aihealueen”, josta voit valita ne aihealueet, jotka tentit. Jos kaikki aihealueet ovat valinnaisia, tulee valita ainakin yksi, jotta voit varata ajan tentin tekemiseen. Valinnat näytetään sinulle Examin varaustiedossa ja tentissä sinulle näkyvät vain valitsemiesi aihealueiden ja pakollisten aihealueiden kysymykset. Jos haluat muuttaa valintoja ennen tenttiä, peruuta varaus ja tee uusi varaus uusilla valinnoilla.

Jos Otsikkoa "2. Tentin aihealueet ei näytetä", tentissä ei ole valinnaisuuksia.

Tentin valinnaisten aihealueiden valinta

6. Valitse tenttitila alaspudotusvalikosta. Jos haluat varata tenttiajan toisen korkeakoulun tenttitilasta, valitse "Tenttivaraus ulkopuolisesta oppilaitoksesta". Katso myös ohjeet Tenttivierailun ohjeet opiskelijalle -sivulta.

7. Valitse sopiva tenttiaika. Voit siirtyä viikosta toiseen vihreistä ympyröistä.

Ajanvarauskalenteri

8. Vahvista varauksesi kalenterin alta olevasta Vahvista varaus -painikkeesta.

Tenttijärjestelmä arpoo työaseman vapaana olevista tenttitilan työasemista. Saat tenttijärjestelmästä vahvistuksen varauksesta. Ota työaseman numero ylös ennen tenttiin menoa, sillä vain se kone on käytössäsi tenttiä suorittaessasi.  

Tenttivaraus ja tenttipaikkatiedot

Näet tenttivarauksesi ja tenttipaikkatiedot jatkossakin EXAM-palvelussa.

Peru ajoissa

Jos et haluakaan tehdä tenttiä, peru tai siirrä se. Joissakin tenteissä suorituskertojen määrä on rajoitettu ja käyttämätön tettikerta voidaan laskea suorituskerraksi. Perumalla vapautat koneen muiden käyttöön.