Arvon uutiskirje joulukuu 2021

Arvoisa vastaanottaja,

näin vuoden lähetyessä loppuaan katse kääntyy paitsi tulevaan, myös kaikkeen vuoden aikana valmistuneeseen. Arvo-tiimin vuosi 2021 on ollut hyvin työntäyteinen, ja esimerkiksi seuraavat asiat ovat olleet tehtävälistallamme:

  • ammatillisen koulutuksen työelämäpalautteen käyttöönotot: työpaikkaohjaajakysely ja työpaikkakysely
  • Arvon virkailijakäyttöliittymän uudistaminen
  • ammatillisen koulutuksen opiskelijapalautteen siirtyminen kokonaan automatisoitujen vastauslinkkien käyttämiseen
  • Move!-liikuntatiedonkeruun toteuttaminen Arvolla toisen kerran ja ennätysmäärä vastauksia
  • ammatillisen koulutuksen digikyvykkyyden itsearviointikyselyn toteuttaminen ensimmäisen kerran

Suuret kiitokset hyvästä yhteistyöstä kaikille Arvon parissa työskenteleville sekä muille yhteyshenkilöillemme! Rauhoittavaa joulun aikaa ja kohtaamisiin jälleen ensi vuonna!

Arvon asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkipäivisin myös joulun ja uuden vuoden välillä osoitteesta arvo at csc.fi.


Tässä uutiskirjeessä:

Ajankohtaista

Virkailijakäyttöliittymä uudistumassa alkuvuodesta

Arvon virkailijakäyttöliittymä on uudistumassa vuoden 2022 alkupuolella. Alkuperäisen aikataulun mukaan uuteen käyttöliittymään piti päästä tutustumaan jo joulukuussa, mutta valitettavasti kehitystyö on viivästynyt. Aikataulusta on tulossa lisätietoa viimeistään tammikuun alussa.

Uudistuksen myötä käyttöliittymästä on tulossa aiempaa selkeämpi ja raportoinnin osalta toimintavarmempi. Nykyiseen käyttöliittymään verrattuna uudessa käyttöliittymässä tulee olemaan muun muassa vähemmän ylimääräistä tietoa, enemmän ohjeistusta, tehokkaampi käyttöliittymätekstien hallinta ja valmiiksi lasketut kansalliset vertailujaksot.

Move!-mittaustuloksia syötettiin Arvoon ennätysmäärä

Peruskoulujen Move!-mittausten tulokset syötettiin Arvoon elo-, syys- ja lokakuun aikana. Tuloksia syötettiin Arvoon ennätysmäärä: yli 107 000 tulosta.

Move! on perusopetuksen 5. ja 8. vuosiluokkien oppilaille tarkoitettu fyysisen toimintakyvyn valtakunnallinen mittaus- ja palautejärjestelmä, jonka keskeisenä tarkoituksena on kannustaa omatoimiseen fyysisestä toimintakyvystä huolehtimiseen. Move!-mittaustuloksia hyödynnetään esimerkiksi koulujen liikunnanopetuksessa, kouluterveydenhuollon järjestämissä terveystarkastuksissa sekä valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten hyvinvointitoimenpiteiden suunnittelussa, seurannassa ja arvioinnissa.

Lisätietoja: https://www.oph.fi/fi/move

Ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyn raportti nähtävissä, yliopistojen kysely käynnissä

Ammattikorkeakouluista vuonna 2016 valmistuneille toteutettiin uraseurantakysely, jonka tuloksiin voi nyt tutustua Vipusen tilastoraporttien kautta. Tänä vuonna PowerBI-visualisointiin lisättiin myös tietoa valmistuneiden työnantajien määristä sekä keskimääräisistä palkoista. Tietoja pääsee tarkastelemaan raportin sivulla 6/11 ja tietoja voi suodattaa muun muassa koulutusalan ja tutkinnon mukaan.

Yliopistojen uraseurantakyselyn vastausaika on yhä käynnissä. Kyselyn vastauslinkki on lähetetty yliopistoista vuonna 2016 valmistuneille maistereille ja vuonna 2018 valmistuneille tohtoreille.

Uraseurannan raportit Vipusessa:
https://vipunen.fi/fi-fi/amk/Sivut/Uraseuranta.aspx
https://vipunen.fi/fi-fi/yliopisto/Sivut/Uraseuranta.aspx

Ammatillisen työpaikkakysely käyttöön tammikuussa

Ammatillisen työelämäpalautekyselyt täydentyvät tammikuun alusta toisella kyselyllä: Työpaikkakysely oppilaitosyhteistyöstä (ks. testikyselyn esikatselu). Tiedonkeruu toteutetaan kaksi kertaa vuodessa eli tammi-helmikuussa ja heinä-elokuussa. Kohderyhmänä ovat koulutussopimuksia ja oppisopimuksia tehneet työnantajat, joilla on ollut ohjattavana opiskelijoita työpaikkajaksoilla edeltävän puolen vuoden aikana (1.7.-31.12. tai 1.1.-30.6.). Kysely on koulutuksen järjestäjäkohtainen ja siihen vastaa työnantajan edustaja.

Vastaajatunnukset ja -linkit luodaan automaattisesti koulutuksen järjestäjien eHOKSiin tallentamien työpaikkajaksotietojen perusteella, työpaikkaohjaajakyselyyn luotujen vastaajatunnusten pohjalta. Koulutuksen järjestäjä kerää palautteen lähettämällä vastauslinkin päättämälleen henkilölle kyseisellä työpaikalla. Ohjeita ja lisätietoa linkkien muodostamisesta ja lähettämisestä löytyy wikistä: Ohjeet: vastauslinkit työpaikkakyselyssä

Huom! Ensimmäinen tiedonkeruu kierros alkaa ti 4.1. tarkistusvaiheella (4.1.-14.1.), jonka jälkeen vastauslinkit ovat lähetettävissä työpaikoille 15.1. alkaen. Mikäli havaitset linkkien määrissä ongelmia tai jos organisaatiollesi ei ole muodostunut kyselyä tai linkkejä ollenkaan, olethan viipymättä yhteydessä Arvon tai eHOKS:n asiakaspalveluun.

Palautekyselyiden sisältö: Työelämäpalautteet

Työelämäpalautteen ajankohtaiset asiat: Uutiset

Arvon rajapintakäyttäjille tarjolla uusi Kohteet-rajapinta

Marras-joulukuun vaihteessa ArvoAPI-siirtorajapintoihin lisättiin uusi Kohteet-rajapinta. Se on toteutettu tukemaan etenkin työelämäpalautteiden raportointia Vipusessa, mutta on myös muiden rajapintakäyttäjien hyödynnettävissä.

Kokeilkaa rohkeasti uutta rajapintaa ja antakaa meille siitä palautetta!

Linkki rajapinnan swagger-dokumentaatioon:
https://arvo.csc.fi/api-docs/index.html#!/export/get_api_export_v1_kohteet

Korkeakoulujen opiskelijapalaute- ja rekrytointikyselyt vuodelle 2022 Arvossa

Vuoden 2022 AVOP- ja Kandipalaute-kyselyt on julkaistu Arvossa. Myös rekrytointikyselyt julkaistaan lähipäivinä.

Korkeakoulun Arvo-vastuukäyttäjä voi personoida organisaationsa kyselyä:

  • muokkaamalla kyselyn kuvaustekstiä
  • lisäämällä kyselylle uudelleenohjauslinkin
  • valitsemalla valtakunnallisista lisäkysymysryhmistä tarvitsemansa valtakunnallisen kyselypohjan jatkoksi
  • lisäämällä organisaationsa omia kysymyksiä valtakunnallisten kysymysten jatkoksi

Kyselyiden alle on luotu kyselykerta Haka-kirjautumisen kautta syntyviä tunnuksia varten. Jos korkeakoulussa tarvitaan myös manuaalisia vastaajatunnuksia, korkeakoulujen Arvo-vastuukäyttäjät pystyvät luomaan niitä varten oman kyselykerran kyselyn voimassaolon aikana 1.1. alkaen.

Huomioittehan, että rekrytointitiedonkeruun määräaika on tiedonkeruuvuodesta 2021 alkaen siirretty syksyltä muiden tiedonkeruiden mukaiseen aikatauluun ja tiedot toimitetaan Kota-järjestelmään 28.2.2022 mennessä. 

Ohjeet:

Kysymysryhmän luonti

Kyselyn personointi (AVOP) (AVOP)

Kyselyn personointi (Kandipalaute) (Kandipalaute)

Rekrytointitiedonkeruu (amk)

Rekrytointitiedonkeruu (yo)

Käyttövinkki

Muotoilujen lisääminen kyselyn kuvaustekstiin

Arvon kyselyiden kuvausteksteihin on ollut mahdollista tehdä muotoiluja lokakuusta 2021 alkaen. Kyselyn kuvausteksti näkyy kyselyyn vastaajalle ennen kysymyksiä.

Muotoiluihin käytetään Markdown-syntaksia, jonka avulla tekstiä voi tarvittaessa lihavoida ja kursivoida sekä muuttaa linkit hyperlinkeiksi. Muotoiluja tehdessä on tärkeää huolehtia kyselyn saavutettavuudesta, ja hyödyntää muotoiluja harkiten.

Muotoiluja voi tehdä vain Arvo-vastuukäyttäjän käyttäjäroolilla.

Ohjeet:

Kuvaustekstin muokkaus

Arvon kehitysideoita? Palautetta uutiskirjeestä?

Lähetä ajatuksesi Arvon palveluosoitteeseen arvo@csc.fi.


Arvon usein kysytyt kysymykset

Arvon käyttöohjeet


  • No labels