KTPO-sopimuksen kohta 3.2 Korkeakoulujen tietohallinto- ja arkkitehtuuripalveluiden sekä OKM:n analytiikka- ja datainfrastruktuuripalvelujen raportointi, kori 2

Tarkastelujaksot: Q1: 1.1.-31.3., Q2: 1.4.-31.7., Q3: 1.8.-31.10., Q4: 1.11.-31.12.

KTPO-sopimuksen kohta 3.1 Tietoliikenteen, datanhallinnan ja laskentapalvelujen raportointi, kori 1, omassa kokonaisuudessaan: https://wiki.eduuni.fi/x/PgSGD

3.2 Korkeakoulujen tietohallinto- ja arkkitehtuuripalvelut sekä OKM:n analytiikka- ja datainfrastruktuuripalvelut 

3.2.1. Korkeakoulujen tietohallinto- ja arkkitehtuuripalvelut

Arkkitehtuuripalvelujen ja korkeakoulujen tietohallinnon koordinaatiotehtävien tavoitteena on ylläpitää ja hallinnoida kokonaiskuvaa korkeakoulujen ICT-palveluista, edistää yhteentoimivuutta ja yhteistyötä koulutuksen ja tutkimuksen tuessa ja hallinnossa erityisesti kokonaisarkkitehtuurityöllä, yhteentoimivuuden määrityksillä, selvityksillä ja yhteistyön koordinoinnilla ja fasilitoinnilla.

Ostettavien palvelujen ohjaus tapahtuu Tilaajan sekä sen määrittämän ohjausrakenteen kautta. 


3.2.1. a) Tutkimuspalveluiden ja -hallinnon yhteistyö

Tutkimushallinnon sanaston ja tutkimuksen tietokomponenttien kehityksestä ja ylläpidosta huolehtiminen sekä tutkimuksen tuen ja hallinnon viitearkkitehtuurista vastaaminen.

Finn-ARMA-verkoston koordinaatiotehtävät. Verkoston asiantuntemuksen käyttäminen kansallisissa hankkeissa erityisesti tutkimustietovarannon hyödyntämiseksi korkeakouluissa ja tutkimuslaitoksissa. Verkoston aseman vakiinnuttaminen kansallisesti keskeisenä toimijana sen omalla toimintakentällä ja yhteydenpito vastaaviin kansainvälisiin toimijoihin.

Kokonaiskuvan hahmottaminen tutkimuksen tuen ja hallinnon alueen kehityssuunnista ja -tarpeista sekä niiden edistäminen. 

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1

Viestintäkokonaisuuden jatkaminen suunnitelman mukaan.

Verkoston ryhmien asiantuntijuuden hyödyntäminen tutkimustietovarannon kehityksessä. 

Toimintasuunnitelma on hyväksytty työvaliokunnassa ja yhteistyöneuvostossa.

Viestinnässä on toimittu suunnitelman mukaan, Twitter-toiminta alkoi. Toimintasuunnitelma on käsitelty työvaliokunnassa. Ryhmien asiantuntijuutta on ollut tavallisen työn ohella mukana mm. tutkimusinfrastruktuurien ja tutkijan tiedot -palvelun kehityksessä.

1,1419 %
Q2

Verkoston ryhmien asiantuntijuuden hyödyntäminen tutkimustietovarannon kehityksessä.

Kevään webinaari on järjestetty. Tutkimuspalvelupäivien ohjelmasuunnitteluun osallistuminen ja yhteydet kansallisiin hankkeisiin.

Tutkimushallinnon sanaston päivityskierros.

Tammi-helmikuun vaihteen webinaarin jälkeen myöhemmin keväällä ei järjestetty webinaaria vaan seuraava järjestetään syksyllä. Osallistuttiin tutkimuspalvelupäivien ohjelman suunnitteluun. Julkaisumetriikkaryhmä julkaisi kansallisen julkaisumetriikkaoppaan yhteisellä wiki-sivustolla. Lisäksi verkosto käsitteli mm. korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistymisen vision ja antoi siitä näkemyksensä.

Tietomalliryhmän pitkäaikainen puheenjohtaja, Leena Huiku, jätti loppukeväästä ryhmän vetämisen. Uuden puheenjohtajan kanssa toiminnan uudelleen suunnittelua. 

2,436 %
Q3

Tutkimuspalvelupäivillä (elokuu 2022) kansallinen yhteistyönäkökulma on esillä. Jatketaan sanaston päivitystä.

Verkoston ryhmien asiantuntijuuden hyödyntäminen tutkimustietovarannon kehityksessä. Tutkimusinfrastruktuurien päivitetty malli yhteistyössä tutkimusinfrastruktuuriasiantuntijoiden kanssa.

Tutkimuspalvelupäivät onnistuivat tavoitteiden mukaisesti. Useat ryhmät järjestivät kokouksia ja esimerkiksi EU-yhteistyöhön liittyvät kysymykset edistyivät. Suunniteltiin syksyn (7.11.) webinaari. Uutena toimintansa aloittaa korkeakouluallianssit-ryhmä

Yhteistyö tutkimustietovarannon kehityksessä eri ryhmien asiantuntijoiden kanssa jatkui. Tutkimusinfrastruktuurien osalta yhteistyö aktivoitui syksyn kuluessa, kun käyttötapauksia yhteiselle tiedolle kertyi. Päivitetty infrastruktuurimalli viimeisteltiin ja käsitellään marraskuun alun kokouksessa.

3,7457 %
Q4

Pyritään vahvistamaan verkostoa niiden tahojen keskuudessa, joista ei jäseniä tällä hetkellä ole paljoa. Järjestetään syyskauden webinaari loka-marraskuussa. Jatkuvia toimintoja toteutetaan kuten tähänkin saakka.

Järjestettiin webinaari 7.11. (Vastuullinen, vaikuttava ja inklusiivinen tutkimusyhteisö). Vuoden lopulla kansainväliset aiheet (vastuullinen arviointi, ERA-action 17) työllistivät työvaliokuntaa samoin kuin avoimen tieteen koordinaatioon liittyvät asiat. Itsenäisten työryhmien työ jatkui vilkkaana. 5 htkk76 %

3.2.1. b) Koulutus- ja opetusyhteistyö ja digitalisoituva oppiminen

Korkeakoulutukseen liittyvä arkkitehtuuri- ja yhteentoimivuustyö (mm. jatkuvaan oppimisen liittyvät arkkitehtuurit ja muut kaikkien koulutusasteiden yhteiset arkkitehtuurit).

Korkeakoulujen yhteistyön fasilitointi erikseen sovittavassa laajuudessa siltä osin, kuin yhteistyötä ei tehdä korkeakoulujen omassa digivisiohankkeessa (KOOTuki–ryhmä, Synergiaryhmä).

Muut selvitys- ja koordinaatiotehtävät ja mahdollinen kansallisten palvelujen käyttöönoton tukeminen erillisen työsuunnitelman mukaan.

Tähän sopimuskohtaan sisältyy lisäksi vuodelta 2020 siirtyvä jo maksettu 120 000 €, joka on tarkoitettu Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kehittämisohjelmien tuen käyttöön. 

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1
  • Jatketaan ohjausyhteistyön fasilitointia sovitun mukaisesti: KOOTuki-ryhmä, Synergiaryhmä, Yhteistyöympäristön ylläpito (OPH, korkeakoulut)
  • Jatketaan KV-opiskelijapilotin 2. vaiheen pilottien tukemista ja osallistutaan tarvittaessa toimeksiannon mukaisesti joidenkin pilottien työskentelyyn.
    • Tuetaan Migrin prosessin ja tiedonsiirtojen kehittämistä
    • Osallistutaan lukuvuosimaksujen käytänteiden kartoitukseen yhdessä korkeakoulujen kanssa
  • Toteutetaan erikseen sovittavat toimeksiannot liittyen esim.  jatkuvan oppimisen tavoitteiden edistämiseen.
  • Jatkettu sovitun mukaisesti ohjausyhteistyön fasilitointia ja yhteistyöympäristön ylläpitoa. Osallistuttu Digivision ohjausyhteistyön ja verkostotyön suunnitteluun.
  • On tuettu RRF-maahanmuuton digi-infra -kokonaisuutta sovitun mukaisesti
    • Fasilitoimalla ja valmistelemalla teemaan liittyviä kokouksia.
      • On lisätty yleistä ymmärrystä korkeakoulujen ja viranomaisten työskentelystä ja prosesseista yhteisten tapaamisten avulla.
        • On organisoitu korkeakoulujen iskuryhmä, sekä iskuryhmän tapaamisia 2 kpl
    • Erityisesti työskentelyssä on tuettu Migrin tietotarpeita mm. käymällä läpi korkeakoulujen lukuvuosimaksu- ja apurahakäytänteitä VIRTA-otp:n näkökulmasta
  • On tuettu KARVIn selvitystyötä sovitun mukaisesti
  • On tuettu kv-tunnistamisenpilotin työryhmän työskentelyä valmistelemalla tapaamisia ja toimimalla linkkinä OKM:n, pilottikorkeakoulujen ja DVV:n välillä.
7,538 %
Q2
  • Jatketaan ohjausyhteistyön fasilitointia sovitun mukaisesti: KOOTuki-ryhmä, Synergiaryhmä, Yhteistyöympäristön ylläpito (OPH, korkeakoulut)
  • Jatketaan RRF-maahanmuuton digi-infra -kokonaisuuden tukemista sovitun mukaisesti osallistumalla aktiivisesti työskentelyyn eri sidosryhmien kanssa.
    • Tukea tullaan antamaan fasilitoimalla ja valmistelemalla käsiteltäviä kokonaisuuksia ja edistämällä sovittuja asioita osaltamme.
  • Jatketaan kv-tunnistamisenpilotin työryhmän tukemista sovitusti aktiivisesti työskentelemällä, ja ylläpitämällä työskentelytilaa.
  • Toteutetaan erikseen sovittavat toimeksiannot liittyen esim. RRF-kokonaisuuteen ja/tai jatkuvan oppimisen tavoitteiden edistämiseen.
  • Jatkettu sovitun mukaisesti ohjausyhteistyön fasilitointia ja yhteistyöympäristön ylläpitoa. Osallistuttu Digivision ohjausyhteistyön ja verkostotyön suunnitteluun.
  • On fasilitoitu RRF-maahanmuuton digi-infra kokonaisuutta sovitun mukaisesti, järjestetty useita tapaamisia OPH, Migri, korkeakoulut (=iskuryhmän) kanssa ja edistetty näissä tapaamisissa sovittuja teemoja.
  • Osallistuttu kv-tunnistamisen pilottityöryhmän työskentelyyn fasilitoimalla ja valmistelemalla tapaamisia, sekä aktiivisesti osallistumalla ja valmistelemalla DVV:n sekä pilottityöryhmän ja OPH:n yhteisiä työpajoja.
14,9 htkk74 %
Q3
  • Jatketaan ohjausyhteistyön fasilitointia sovitun mukaisesti: KOOTuki-ryhmä, Synergiaryhmä, Yhteistyöympäristön ylläpito (OPH, korkeakoulut)
  • Jatketaan kv-tunnistamisen pilotin työryhmän tukemista sovitusti aktiivisesti työskentelemällä, ja ylläpitämällä työskentelytilaa
    • Viestitään korkeakoulujen pilottivaiheen edistymisestä aktiivisesti OKM:lle. 
  • Toteutetaan erikseen sovittavat toimeksiannot liittyen esim. RRF-kokonaisuuteen ja/tai jatkuvan oppimisen tavoitteiden edistämiseen.
  • On jatkettu ohjausyhteistyön fasilitointia sovitun mukaisesti: KOOTuki-ryhmä, Synergiaryhmä, Yhteistyöympäristön ylläpito (OPH, korkeakoulut). Osallistuttu Digivision ohjausyhteistyön ja verkostotyön suunnitteluun.
  • On jatkettu sovitusti kv-tunnistamisen pilotin työryhmän työskentelyn tukemista säännöllisiä tapaamisia järjestämällä ja fasilitoimalla.
  • On tuettu MITKO-työryhmän työskentelyä fasilitoimalla ja valmistelemalla tapaamisia korkeakoulujen kanssa sovitun mukaisesti.

50129: 15,3 htkk

20750: 5,8 htkk

50129: 77 % 

20750: 47 %

Q4
  • Jatketaan ohjausyhteistyön fasilitointia sovitun mukaisesti: KOOTuki-ryhmä, Synergiaryhmä, Yhteistyöympäristön ylläpito (OPH, korkeakoulut)
  • Jatketaan kv-tunnistautumisen pilottityöryhmän tukea mm. fasilitoimalla kokouksia ja toimimalla linkkinä OKM-OPH-DVV ja pilottityöryhmän välillä
  • Toteutetaan erilliset toimeksiannot esim. jatkuvaan oppimiseen tai MITKO-työhön liittyen sovitun mukaisesti.
  • On tuettu ohjausyhteistyötä fasilitoimalla KOOTuki ja Synergia ryhmien toimintaa.
  • On tuettu fasilitoimalla ja valmistelemalla kv-tunnistamisen pilottityöryhmää sekä valmistelemalla tulevia työpajoja DVV:n kanssa ei-Opintopolun kautta tulevien opiskelijaryhmien osalta.
  • On tuettu ja fasilitoitu MITKO-työryhmää ja valmisteltu yhdessä ryhmän puheenjohtajiston kanssa kysely korkeakouluille täydennyskoulutuksesta.

50129: 15,4 htkk

20750: 8,3 htkk

50129: 78%

20750: 68%

3.2.1. c) Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n ohjausyhteistyö 

Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmän toiminnan koordinointi ja tukeminen ja kokonaiskuvan ylläpito korkeakoulujen ICT:stä ja erikseen sovittavat kehittämisehdotuk-siin liittyvät selvitykset.

Koulutustoimialan identiteetinhallinnan kehittäminen, identiteetinhallintaa käsittelevän työryhmätyön fasilitointi ja tekninen asiantuntijapalvelu (noin 4 htkk fasilitointi+3 htkk). 

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1
  • Ohjausyhteistyörakenteita ja niiden keskinäistä yhteistyötä tuetaan erityisesti huomioiden korkeakoulutus ja tutkimus 2030 -vision ml. digivision toimeenpano.
  • Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisaation tiekartta (ka.csc.fi) ylläpidetään ja päivitetään, tiekartan kautta seurattavissa olevien asioiden ylläpitoa kehitetään.
  • Tuetaan identiteetinhallinnan kehittämistyöryhmän ja mahdollisten aliryhmien toimintaa
    • toteuttamalla selvityksiä sovitun työjaon mukaisesti, ylläpitämällä työskentely-ympäristöä sovitun työnjaon mukaisesti, fasilitoimalla mahdollisten alatyöryhmien toimintaa, ylläpitämällä tiekarttaa ja toimintasuunnitelmaa ja tarjoamalla asiantuntijatyötä toiminnan tueksi.
  • Identiteetinhallinnan kehittämistyöryhmän ja alatyöryhmien työtä on tuettu sovitusti mm. tarjoamalla asiantuntija-apua.
    • Ollaan aktiviivisesti järjestetty ja tuettu varsinaisen työryhmän, sekä alatyöryhmien kokouksia että työpajoja mm. fasilitoimalla ja valmistelemalla materiaaleja.
4,627 %
Q2
  • Jatketaan tiekartan (ka.csc.fi) ylläpitoa ja toiminnan kehittämistä sovitun mukaisesti.
  • Jatketaan identiteetinhallinnan kehittämistyöryhmän (ja mahdollisten alatyöryhmien) tukea sovitusti.
    • Toteuttamalla selvityksiä sovitusti, ylläpitämällä eDuuni-alustaa, fasilitoimalla alatyöryhmien työskentelyä, sekä tarjoamalla asiantuntijatukea tavoitteiden saavuttamiseksi.
  • Identiteetinhallinnan kehittämistyöryhmän ja alatyöryhmien työtä on tuettu sovitusti mm. tarjoamalla asiantuntija-apua, sekä tekemällä selvityksiä OPH:n ja OKM kanssa mahdolliseen tunnistuksen välityspalveluun/HAKA-MPASSid kehitykseen liittyen.
  • Tiekartan (ka.csc.fi) ylläpitoa ja kehitystä on jatkettu sovitun mukaisesti. 
9,6 htkk54 %
Q3
  • Jatketaan tiekartan (ka.csc.fi) ylläpitoa ja toiminnan kehittämistä sovitun mukaisesti.
  • Jatketaan identiteetinhallinnan kehittämistyöryhmän (ja mahdollisten alatyöryhmien) tukea sovitusti.
    • Toteuttamalla selvityksiä sovitusti, ylläpitämällä eDuuni-alustaa, fasilitoimalla alatyöryhmien työskentelyä, sekä tarjoamalla asiantuntijatukea tavoitteiden saavuttamiseksi.
  • Tiekartan (ka.csc.fi) ylläpitoa ja kehitystä on jatkettu sovitun mukaisesti. 
  • Identiteetinhallinnan kehittämistyöryhmän ja alatyöryhmien työtä on tuettu sovitusti mm. tarjoamalla asiantuntija-apua, sekä tekemällä selvitystä ja valmistelemalla työpajoja tunnistuksen välityspalveluun/HAKA-MPASSid kehitykseen liittyen.
    • Valmisteltu mahdollisia jatkoaskelia identiteetinhallinnan kehittämistyöryhmälle (sekä kv-tunnistautumisen pilotille).
14,2 htkk81 %
Q4
  • Jatketaan myöhemmin sovittavan mukaisesti mahdollisen HAKA-MPASSid/tunnistuksen välityspalveluratkaisun edistämistä, sekä ylipäätään identiteetinhallinnan kehittämistyöryhmän työn tukemista.
  • Toteutetaan erilliset muut toimeksiannot sovitusti.
  • Jatketaan tiekartan (ka.csc.fi) ylläpitoa ja kehitystä sovitun mukaisesti.
  • On jatkettu HAKA-MPASSid/tunnistuksen välityspalveluratkaisun edistämistä, sekä ylipäätään identiteetinhallinnan kehittämistyöryhmän työn tukemista mm. suunnittelemalla ja valmistelemalla ryhmän jatkokautta.
  • On jatkettu tiekartan (ka.csc.fi) ylläpitoa ja kehitystä sovitun mukaisesti mm. julkaisemalla jatkuvan oppimisen toimintaympäristö -kuva.
  • On järjestetty ensimmäiset digihuone-tapaamiset.
16,7 htkk95 %

3.2.1. d) VIRTA-opintotietopalvelun ylläpito ja hyödyntäminen

VIRTA-opintotietopalvelun ja sen rajapintojen tekninen ylläpitäminen tuotannossa. Sovittavan palvelutason järjestäminen. Sidosryhmäyhteistyö, viestintä, asiakaspalvelu. Tiedon laadun parantamisen tuki korkeakouluille ja tiedon laadun varmistamisen tuki erityisesti korkeakoulujen fuusioissa ja perusjärjestelmien muutosten yhteydessä.

Tietojen toimittaminen niitä kerääville viranomaisille sekä viranomaiskäytön ylläpito. Mahdollisten laki- ja säädösmuutosten mukanaan tuomien vaatimusten täyttäminen ja korkeakoulujen tukeminen. Tuki tietovarannon hyödyntämiselle korkeakoulujen operatiivisessa toiminnassa. Oppijan tietovirtojen tavoitearkkitehtuurin ja kehittämispolun luominen ja toteuttaminen. Ohjausrakenteen työn tukeminen. 


QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1
  • Toteutetaan Tilastokeskuksen tutkintotiedonkeruu, OKM:n suorat tiedonkeruut, OPH:n kv-liikkuvuusjaksotiedonkeruu.
  • Toimitetaan Kelalle OTH-maksujen seurantaaineistot.
  • Toteutetaan AMK-opiskelijavalintakonsortion seurantatutkimuksen tietopoiminnat ja tuetaan tutkimusryhmää VIRTA-tietojen käytössä.
  • Tehdään VIRTA-opintotietopalvelun teknisessä infrastruktuurissa vaadittavat palvelinten päivitykset uudempiin versioihin.
  • Tuetaan korkeakouluja VIRTA-tiedon laadun varmistamisessa opintohallintojärjestelmän muutosprosessissa. 
  • Tuetaan Migriä VIRTA-tietojen hyödyntämisessä.
  • Muuhun kuin tutkintoon johtaneeseen koulutukseen osallistuneiden tilastopoiminta Tilastokeskukselle.
  • Toteutettu TK:n tutkintotiedonkeruu, OKM:n suorat tiedonkeruut ja OPH:n kv-liikkuvuusjaksotiedonkeruu. Tutkintotiedonkeruussa korkeakoulujen tiedoissa puutteita, ja jouduttiin tekemään useita aineistopoimintoja ja tietojen toimitusta TK:lle. Liikkuvuusjaksotiedonkeruun aikataulua jouduttiin myöhäistämään korkeakoulujen tiedonsiirto-ongelmien vuoksi.
  • Kelalle toimitettu OTH-maksutietojen seuranta-aineistot sovitusti.
  • Toteutettu AMK-opiskelijavalintakonsortion seurantatutkimuksen aineistopoiminta sovitusti.
  • Käynnistetty palvelinpäivitystyö, työ jatkuu kvartaaleissa Q2 ja Q3.
  • Tuettu erityisesti Itä-Suomen yliopistoa, Oulun yliopistoa ja Hankenia opintohallintojärjestelmän muutosprosessissa. Itä-Suomen yliopiston ja Oulun yliopiston osalta painopiste ollut Valviralle toimitettavien tietojen kuntoon saamisessa.
  • Osallistuttu RRF-maahantulon digi-infran kehittämistyön tukemiseen ja Synergianryhmän alaisuudessa toimivan iskuryhmän työn valmisteluun VIRTAn lukuvuosimaksutietojen saatavuuden näkökulmasta.
  • Valmisteltu Muuhun kuin tutkintoon johtavaan koulutukseen osallistuneiden tietopoimintaa yhteistyössä TK:n ja OKM:n kanssa.
11,1 htkk35 %
Q2
  • Toteutetaan Tilastokeskuksen kv-liikkuvuusjaksotiedonkeruu ja OKM:n opettajatiedonkeruu
  • Selvitetään korkeakoulujen tiedoissa tapahtuneiden muutosten vaikutus VIRTA-poimintoihin ja suunnitellaan tarvittavat muutokset poimintoihin
    • Ilmoittautumistietojen tuominen jaksoissa
    • Yliopistoilla opiskeluoikeuskohtainen ilmoittautuminen
  • Jatketaan tiedonlaatua tukevaa työtä
    • Työlistalla olevien tarkistustiedostojen toteuttaminen
    • Tuetaan opintohallinnon tietojärjestelmää vaihtaneita korkeakouluja lähdejärjestelmätason puutteiden ja virheiden korjaamisessa Virta-tietojen osalta
  • Toteutettu Tilastokeskuksen kv-liikkuvuusjaksotiedonkeruu
  • OKM:n opettajatiedonkeruu päätettiin yhdessä tiedon hyödyntäjän ja korkeakoulujen kanssa siirtää loppuvuoteen datan ladun varmistamiseksi
  • Korkeakoulujen tiedoissa tapahtuneiden muutosten vaikutukset VIRTA-poimintoihin tutkitaan sitä mukaan, kun kukin poiminta tulee ajankohtaiseksi
    • Opiskeluoikeuskohtaisen ilmoittautumisen johdosta tehty muutoksia mm. Kelan ja YTHS:n poimintoihin
  • Toteutettu ja päivitetty tarkistustiedostoja kiireisimpien tarpeiden mukaisessa järjestyksessä
  • Tuettu erityisesti Hankenia ja Savoniaa tietojärjestelmän vaihdosprosessissa
  • Sovittu Peppi-korkeakoulujen kanssa periaatteista, jotka otetaan huomioon, kun Peppi-järjestelmään tehdään jatkossa VIRTA-tietoihin vaikuttavia muutoksia ja päivityksiä
  • Aloitettu rakenteiden luomista ulkopuolisten tiedonhyödyntäjien kanssa tehtävään yhteistoimintaan (esim. Valvira, YTHS ym.)
23,2 htkk74 %
Q3
  • Toteutetaan Kelalle korkeakouluopiskelijoiden edistymisenseurannan aineiston poiminta.
  • Toteutetaaan Tilastokeskuksen opiskelijatiedonkeruu ja OKM:lle opiskelijatiedonkeruun ennakkoaineiston muodostaminen.
  • Jatketaan tarvittavin osin VIRTAn teknisen infrastruktuurin palvelinpäivityksiä.
  • Tuetaan opintohallinnon tietojärjestelmää vaihtaneita korkeakouluja lähdejärjestelmätason puutteiden ja virheiden korjaamisessa Virta-tietojen osalta.
  • Luodaan rakenteet ulkopuolisten tiedonhyödyntäjien kanssa tehtävään yhteistoimintaan (Kela, Valvira, YTHS ym.).
  • Jatketaan tiedonlaatua tukevaa työtä
    • VIRTA-tietojen sisällöllinen harmonisointi.
  • Toimitettu sovitun mukaisesti VIRTA-aineistot Kelalle, Tilastokeskukselle ja OKM:lle.
  • Toteutettu teknisen infrastruktuutin palvelinpäivityksen vaatimia jälkitöitä.
  • Tuettu Peppi- ja Sisu-korkeakouluja tiedon laadussa havaittujen puutteiden korjaamisessa.
  • Mahdollistettu uuden Peppi-version VIRTA-siirron testaaminen noin kymmenelle korkeakoululle.
  • Tuettu vuonna 2023 toteutuvaa Arcada-ammattikorkeakoulun Sisu-käytöönottoa.
  • Sovittu Valviran kanssa säännöllisista yhteistyökokouksista neljä kertaa vuodessa.
  • Kerätty havaintoja tiedonkeruukohtaisia räätälöintejä vaativista tiedoista korkeakoulujen VIRTA-datassa.
30,9 htkk100 %
Q4
  • Valmistaudutaan kevään 2023  tiedonkeruiden tekniseen toteutukseen.
  • Tuetaan opintohallinnon tietojärjestelmää vaihtaneita korkeakouluja lähdejärjestelmätason puutteiden ja virheiden korjaamisessa Virta-tietojen osalta.
  • Luodaan rakenteet ulkopuolisten tiedonhyödyntäjien kanssa tehtävään yhteistoimintaan (Kela, Valvira, YTHS ym.).
  • Jatketaan tiedonlaatua tukevaa työtä.
    • VIRTA-tietojen sisällöllinen harmonisointi.
  • Tuotettu korkeakoulujen käyttöön uusien opintopistetiedonkeruukategorioiden tarkistustiedostot
  • Tuettu Peppi-korkeakouluja VIRTA-tietojen tuottamisessa uudesta Peppi-järjestelmästä
  • Tuettu korkeakouluja lähdejärjestelmätason puutteiden ja virheiden korjaamisessa
  • Tuettu tiedonhyödyntäjiä kuten Jotpa, Valvira, Kela ja OPH ja YTHS VIRTA-tietojen hyödyntämisessä
35,4 htkk114 %

3.2.1. e) VIRTA-opintotietopalvelun kehittäminen 

Kehitetään palvelun tietosisältöä ja niihin liittyviä tietovirtoja kansallisesti ja kansainvälisesti huomioiden erityisesti jatkuvan oppimisen mukanaan tuomat edellytykset ja laajenevat kansainväliset tietotarpeet. Rajapintojen kehittäminen esimerkiksi tietojen pakollisuuden määrittelyn ja tietoja hyödyntävien palveluiden tukemisen kautta. EMREX-palvelun uudistaminen. Korkeakoulujen VIRTA-tiedonsiirtotapojen keventäminen ja tarkoituksenmukaistaminen. 

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1
  • Jatketaan VIRTA-opintotietopalvelun tietojen käyttämisen selvitystyötä Opetushallituksen kanssa erikseen sovittavalla tavalla
  • Käynnistetään VIRTA-opintotietopalvelun rajapintojen kehittämistä koskeva selvitystyö
  • Valmistellaan EMREX-palvelun jatkokehittämistä ja mahdollinen tietoturva-auditointi
  • Valmistellaan selvitys jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen tarpeisiin ei-säänneltyjen koulutusten osalta
  • Valmisteltu VIRTA-opintotietopalvelun pitkän aikavälin kehittäisseknaarioita yhteistyössä Digivisio-hankkeen kanssa
  • Käynnistetty VIRTA-opintotietopalvelun rajapintakehittämistä koskeva selvitystyö
    • Alihankintasopimus Gofore Oy:n kanssa
  • Jatkettu JOTPA-rahoitettujen koulutusten tietojen vaatimien tietomallilaajennusten valmistelua
  • EMREX-palvelua ylläpidetty ja valmistauduttu korkeakoulujen laajempaan käyttöönottoon kehittämällä toimintaa palautteen perusteella.
1,8 htkk7 %
Q2
  • Jatketaan VIRTA-opintotietopalvelun tietojen käyttämisen selvitystyötä Opetushallituksen kanssa OPTIETOR 4/2021 antaman toimeksiannon pohjalta
  • Sovitaan pitkän aikavälin kehittämisestä yhdessä OKM:n, OPH:n ja Digivision kanssa ja valmistellaan sen pohjalta lyhyen aikavälin kehittämistyötä.
  • Valmistellaan ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan organisaatiohierarkiatiedon tuonti Virtaan.
  • Valmistellaan täydennyskoulutuksen tietosisältöjen laajentamista VIRTAssa OPTIETOR 1/2022 saadun toimeksiannon pohjalta
  • VIRTA-opintotietopalvelun rajapintojen kehittämistarpeita koskeva selvitystyön loppuraportti valmistunut 6/2022
  • Tuotettiin VIRTA-opintotietopalvelun pitkän aikavälin kehittämisskenaarioita OPTIETORin, KOOTuki-ryhmän ja Digivision yhteisessä työpajassa 6/2022
  • Organisaatiohierarkiatiedon tuonti pyritään toteuttamaan muiden tietomallilaajennusten yhteydessä loppuvuodesta 2022
  • MITKO 2 työtä valmisteltu Synergiaryhmän piirissä, yhteistyössä Digivisio hankeen kanssa
  • EMREX-palvelua ylläpidetty ja osallistuttu aktiivisesti Executive Comitteen tapaamisiin ja käytyyn keskusteluun.
3,6 htkk24 %
Q3
  • Jatketaan VIRTA-opintotietopalvelun tietojen käyttämisen selvitystyötä Opetushallituksen kanssa OPTIETOR 4/2021 antaman toimeksiannon pohjalta.
    • Rajapintaselvitystyön tulosten käsittely OKM:n kanssa ja jatkotoimenpiteistä sopiminen.
  • Toteutetaan tuotantoon tietomallilaajennukset Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen  tarpeisiin.
  • Tuetaan korkeakouluja EMREX-palvelun käytössä laajempien käyttöönottojen yhteydessä. Jatkokehitetään tarvittaessa.
  • Valmisteltu Opetus- ja kulttuuriministeriölle arviointi VIRTA-opintotietopalvelun rajapintojen kehittämistarpeita koskevan selvitystyön loppuraportin toimenpide-ehdotuuksista päätöksentekoa varten.
  • Jatkettu Jotpan tietomallilaajennusten valmistelua, sekä käyty aktiivista tiedonvaihtoa Jotpan kanssa.
  • EMREX-palvelua ylläpidetty, tuettu korkeakouluja palveluun liittyen, ja valmistauduttu palvelun laajempaan käyttöönottoon mm. Viron ja muiden maiden osalta. Osallistuttu EMREX Executive Committeen kokouksiin aktiivisesti.
8,5 htkk43 %
Q4
  • Jatketaan VIRTA-opintotietopalvelun tietojen käyttämisen selvitystyötä sekä pitkän aikavälin kehittämistyötä.
  • Jatketaan tarvittaessa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen tietotarpeisiin liittyvää tietomalli- ja raportointityötä.
  • Jatketaan opettajankelpoisuustietoihin liittyvää määrittely- ja luokittelutyötä.
  • Tuetaan korkeakouluja EMREX-palvelun käytössä, osallistutaan aktiivisesti palvelun kehittämistä koskeviin tapaamisiin ja työpajoihin.
  • Valmisteltu yhteistyössä Digivisio-hankkeen kanssa VIRTA-opintotietopalvelun kehittämisen skenaariotyötä
  • Valmisteltu Jotpa-rahoitetun koulutuksen vaatimia tietomallilaajennuksia VIRTAn yhteistyöryhmissä
  • Viety tuotantoon opettajakelpoisuustietoihin sovitut koodisto- ja selitemuutokset
  • On jatkettu EMREXin ylläpitoa, tuettu korkeakouluja EMREXin käyttöönotossa ja on pidetty korkeakouluille esittelyjä EMREXistä.
  • On käyty keskusteluja OPH:n ja OKM:n kanssa EMREXin jatkokehitykseen liittyen.
11,6 htkk55 %

3.2.1. f) Tutkimustietovarannon ylläpito ja hyödyntäminen

Tutkimustietovarannon ja sen integraatioiden sekä Tiedejatutkimus.fi-palvelun tekninen ylläpito. VIRTA-julkaisutietopalvelun ylläpito. JUULI-julkaisutietoportaalin ylläpito Kansalliskirjastolta ostettavana palveluna. Sidosryhmäyhteistyö, viestintä, asiakaspalvelu. Tietojen toimittaminen niitä hyödyntäville tahoille. Tuki tietovarantojen hyödyntämiselle tutkimusorganisaatioiden ja -rahoittajien operatiivisessa toiminnassa. Kansainvälisen tutkija-tunnisteen (ORCID) käytön koordinointi ja hyödyntäminen. Ohjausrakenteen työn tukeminen, viestintä ja sidosryhmäyhteistyö. 

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1

Tutkimustietovaranto toimii vakaasti ja sidosryhmiltä saatuihin palautteisiin reagoitu. Uusia tiedontoimittajia saatu mukaan. Portaalin pienkehitystä edistetty saadun palautteen pohjalta. 

Julkaisutiedonkeruun toteuttaminen Virta-julkaisutietopalvelun osalta.

Edistetään hanketietojen siirtoa organisaatioista suunnitelman mukaisesti.

Tutkimustietovaranto toiminut vakaasti lukuun ottamatta paria portaalin katkoa, jotka johtuivat CSCn Rahti-alustasta. Uusia tiedontoimittajia on saatu erityisesti rahoitushakujen ja infrastruktuurien osalta.

Korjauksia portaaliin toteutettu käyttäjien palautteen pohjalta. Tiedonsiirron kehityksessä otettu huomioon sidosryhmien palaute.

Julkaisutiedonkeruu edennyt aikataulun mukaisesti. Julkaisutiedonkeruun prosessia paranneltu yhteisjulkaisuiden rinnakkaistallennustiedon yhdenmukaistamisen osalta.

Hanketietojen siirto on toiminut suunnitellusti.

10,91 htkk

27 %
Q2

Tutkimustietovaranto toimii vakaasti ja sidosryhmiltä saatuihin palautteisiin reagoitu. Uusia tiedontoimittajia saatu mukaan. Portaalin pienkehitystä edistetty saadun palautteen pohjalta. 

Julkaisutietodonkeruun toteuttaminen Virta-julkaisutietopalvelun osata. Päättelyiden ja tarkistusten proseduurien kehittäminen (mm. ilmoitusvuoden logiikan muutoksen suunnittelu aloitettu).

Tutkimustietovaranto toiminut vakaasti. Sidosryhmiltä saatuihin palautteisiin reagoitu. Kesän aika palautteisiin reagoinnissa ollut joiltakin osin viivettä, mistä oltu kuitenkin yhteydessä palautteiden antajiin. Uusia tiedontoimittajia saatu mukaan, erityisesti rahoitushakujen toimittajien osalta. Portaalin pienkehitystä edistetty palautteiden pohjalta.

Tiedonkeruu toteutettu onnistuneesti, mutta hieman aikataulusta myöhässä. Kehitetty sisäisiä prosesseja ja ohjeistusta sujuvoittamaan seuraavia tiedonkeruita. Useita parannustarpeita todettu ja suunnittelu aloitettu, mm. ilmoitusvuoden logiikan ja duplikaattien tarkistusten osalta.

19,7 htkk47 %
Q3

Tutkimustietovaranto toimii vakaasti ja sidosryhmiltä saatuihin palautteisiin reagoitu. Uusia tiedontoimittajia saatu mukaan. Portaalin pienkehitystä edistetty saadun palautteen pohjalta.

Julkaisuun liittyvien hankkeiden osalta päivitetty tietomalli otettu käyttöön Virta-julkaisutietopalvelussa. Aloitettu suunnittelu myös julkaisuun liittyvien aineisto- ja infratietojen osalta. IlmoitusVuosi-tiedon logiikan muutos suunniteltu ja kehitys aloitettu. Selvitetty avainsanojen URI-linkitysten lisäystä tietomalliin. 

Tutkimustietovaranto toiminut vakaasti. Sidosryhmiltä saatuihin palautteisiin reagoitu. Pienkehitystä on edistetty palautteiden pohjalta, joskin joidenkin kehitysehdotusten toteutusta on siirretty tutkijan tietojen priorisoinnin johdosta. Uusia tiedontoimittajia on saatu mukaan erityisesti rahoitushakujen toimittamiseen. 

Virta-julkaisutietopalvelun kehitystehtäviä priorisoitu todettujen akuutimpien virheiden ja puutteiden korjaamiseksi, mm.: organisaation raportoimaan ilmoitusvuoteen liittyvä virheellinen käsittelytapa korjattu, julkaisufoorumiluokituksen mukaisten tietojen päättelyä ja virkistystä parannettu, kantapäivitystä valmisteltu. Uusi kehittäjä perehdytetty.

Julkaisuun liittyvien hankkeiden, aineistojen ja infrojen sekä avainsanojen URI-linkitysten osalta kehitystehtävät arvioitu uudeelleen ja todettu vähemmän kiireellisiksi, siirretty myöhemmäksi kehitysjonossa.

33,7 htkk84 %
Q4

Tutkimustietovaranto toimii vakaasti ja sidosryhmiltä saatuihin palautteisiin reagoitu. Uusia tiedontoimittajia saatu mukaan. Portaalin pienkehitystä edistetty saadun palautteen pohjalta.

Virta-julkaisutietopalvelun tietokannan päivitystyö edennyt aikataulussa. Ilmoitusvuosi-tiedon logiikan päivitys toteutettu. Duplikaattien tarkistuksen logiikan muutos suunniteltu ja kehitys aloitettu. Edistetty tietomallin laajentamisesta johtuvia kehitystehtäviä, mm. f- ja i-julkaisutyyppien attribuuttien toimittaminen mahdollistettu.

Juuli-julkaisutietoportaali suljetaan ja käyttö ohjataan Tiedejatutkimus.fi-portaaliin https://wiki.eduuni.fi/x/TUm5EQ.

Tutkimustietovaranto toiminut vakaasti ja palautteisiin on reagoitu. Pienkehitystä on edistetty palautteen pohjalta mahdollisuuksien mukaan. Uusia tiedontoimittajia on saatu mukaan ja erityisesti rahoituspäätösten ja rahoitushakujen osalta toimittajien määrä on kasvanut huomattavasti.

Virta-julkaisutietopalvelun tietokannan päivitystyö suunniteltu, mutta toteutus edennyt suunniteltua aikataulua jäljessä. Ilmoitusvuoden logiikan osalta tehty muutos, jossa organisaatioiden lähettämää ilmoitusvuotta ei enää lueta, mutta ei vielä toteutettu muutosta jossa ilmoitusvuosi luodaan vasta tilakoodiin 2 hyväksytyille julkaisuille. Duplikaattien tarkistuksen logiikan muutoksen suunnittelu ei kaikilta osin valmistunut. Uudet attribuuttivastavuudet sallittu. Jufo-tietojen päättelyihin tehty useita korjauksia, mm. nimen kopiointi virheellisessä muodossa ja tasojen virkistykset koko livedatalle.

Juuli-portaalin sulkemiseen liittyen kerätty palautetta ja suunniteltu kehityskohteet tiedejatutkimus.fi -portaalia varten.

40,6 htkk105 %

3.2.1. g) Tutkimustietovarannon kehittäminen

Tutkimustietovarannon, Tiedejatutkimus.fi-palvelun ja VIRTA-julkaisutietopalvelun kehitystyöt ja uusien ominaisuuksien käyttöönotto. Tutkimustietovarannon rajapinnan kehitys. Tutkijan profiilipalvelun toteutus ja käyttöönotto. Semanttisen haun toteutus ja käyttöönotto Tiedejatutkimus.fi-palvelussa. Uudet integraatiot ja tietosisältöjen laajentaminen.

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1

Ulkoisen rajapinnan toteutus edistynyt ja tekninen valmius tietojen jakamiseen saavutetaan. Rajapinnan dokumentaation laatiminen käytön tueksi.

Semanttisen haun toiminnallisuuksien parantelu.

Pilottiorganisaatiot mukana testaamassa tutkijan tietojen ja aktiviteettitietojen siirtoa. Mahdolliset tuotantodatan siirrot aloitettu.

Suunnittelu aloitettu avoimen tieteen seurannan sisällyttämisestä portaaliin.

Rahoitushakujen osalta teknistä toteuttamista edistetty suunnitelmien mukaan.

Ulkoisen rajapinnan toteutus edistynyt ja ensimmäiset testiversiot on toteutettu. Rajapinnan käyttöoikeuteen liittyvää prosessia hahmoteltu ja tehty teknisiä ratkaisuja tukemaan tätä prosessia sekä haettavien tietojen luvittamista. Dokumentaation laatiminen aloitettu ja edistetään teknisen toteutuksen rinnalla.

Semanttisen haun toiminnallisuuksien parantelu on siirtynyt toteuttajien perhevapaiden myötä.

Pilottiorganisaatioiden kanssa käyty vuoropuhelua ja järjestetty pilottitilaisuuksia. Tutkijan tietojen ja tutkimusaktiviteettien osalta tietojen siirto on aloitettu pilottien toimesta.

Avoimen tieteen seurannan määrittelyt edenneet yhteistyössä TSVn kanssa ja ensimmäiset protot ja visualisoinnit valmisteltu.

Rahoitushakujen osalta toteutusta kehitetty niin tiedon toimittamisen kuin portaalissa näyttämisenkin osalta. Ensimmäiset automaattiset tiedonsiirrot rahoittajien järjestelmästä toteutettu.

Tiedontuottajien liittymisprosessia suunniteltu ja esitellään ohjausryhmässä 28.4.

11,26 htkk33 %
Q2

Ulkoisen rajapinnan toteutus on edistynyt ja pilotointi organisaatioiden kanssa aloitettu.

Semanttisen haun kehittäminen edistynyt.

Tutkijoiden tietojen siirto organisaatioista viimeistään aloitettu.

Rahoitushakujen osalta mahdollistettu tiedonsiirto suoraan organisaatioista tutkimustietovarantoon.

Ulkoisen rajapinnan toteutus edistynyt ja ensimmäinen demoversio julkaistu (rahoituspäätökset ja rahoitushaut) organisaatioiden testattavaksi.

Semanttisen haun kehittäminen jatkunut tauon jälkeen, mutta uutta sisältöä ei vielä julkaistavissa.

Tutkijoiden tietojen siirtoa organisaatioista aloitettu.

Rahoitushakujen siirto suoraan organisaatioista mahdollistettu.

21,6 htkk59 %
Q3

Ulkoisen rajapinnan osalta toteutus edennyt ja rajapintaa edelleen kehitetty organisaatioilta saadun palautteen mukaisesti.

Semanttisen haun kehittäminen edistynyt.

Tutkijoiden tietojen siirrot organisaatioista edenneet aikataulun mukaisesti.

Linkityksiä eri tutkimustietovarannon tietokokonaisuuksien välillä edistetty.

Ulkoisen rajapinnan toteutusta on edistetty. Organisaatioilta saatu palaute on ollut toistaiseksi vähäistä vaikka rajapinnan julkisen testauksen aukioloa jatkettiin. 

Semanttisen haun kehittämistä on tehty taustalla, joskin edistys on hidasta. Muiden osioiden toteutusta on priorisoitu semanttisen haun kehityksen edelle.  

Tutkijoiden tietojen siirrot edenneet aikataulujen mukaisesti

Linkitysten osalta tehty suunnittelua. Tarkempaa toteutusta siirretty tutkijan tietojen jälkeen, jotta saadaan kestävä ja pitkällä tähtäimellä aikaa säästävä ratkaisu.

35,2 htkk91 %
Q4

Ulkoisen rajapinnan ensimmäinen julkinen versio julkaistu ja prosessi käyttöoikeuspyyntöjen käsittelyyn käytössä. Rajapinnan kautta ovat saatavilla keskeiset tutkimustietovarannon tietokokonaisuudet.

Tutkijoiden tiedot beta-versio julkaistu osaksi portaalia ja organisaatioiden tiedonsiirrot edistyneet suunnitellusti.

Avoimen tieteen seurannan ensimmäinen versio julkaistu osana portaalia.

Linkityksiä eri tutkimustietovarannon tietokokonaisuuksien välillä edistetty.

Osallistutaan FAIRCORE4EOSC -hankkeen suunnitteluun https://faircore4eosc.eu/.

Ulkoisen rajapinnan osalta pilottiversio julkaistu testaukseen kesällä, mutta varsinaista julkaistusta siirretty vuoteen 2023. Prosessi käyttöoikeuspyyntöjen käsittelyyn valmisteltu lanseerausta varten.

Tutkijoiden tietojen beta -versio julkaistu osaksi portaalia. Tutkijoiden profiileja luotu odotettua enemmän. Kolme organisaatiota siirtänyt tutkijoidensa tietoja kotiorganisaation järjestelmistä.

Avoimen tieteen seurantaindikaattorit julkaistu osana portaalia, sekä niiden lisänä avoimen julkaisemisen kustannukset -osio.

Linkityksiä eri tutkimustietovaranon tietokokonaisuuksia näytetään joidenkin kokonaisuuksien osalta (mm.organisaation julkaisut, tutkimusaineistot, rahoituspäätökset ja infrastruktuurit), mutta valtaosa linkityksistä toteutetaan vuoden 2023 alkupuolella.

FAIRCORE4EOSC -hankkeen suunnitteluun https://faircore4eosc.eu/ on osallistuttu ja pilotin edistämistä suunniteltu marraskuun euroCRIS-tilaisuudessa yhdessä muiden pilottiin osallistuvien kanssa.

42,7 htkk120 %

3.2.*) Tutkimustietovarannon portaali

Tutkimustietovarannon tietosisältöihin julkisen näkymän ja hakukäyttöliittymän tarjoavan verkkoportaalin kehittäminen. Suostumuksenhallintapalvelun toteutus tutkijan omien tietojen siirtämiseksi ORCID-palvelusta ja kotiorganisaatiosta tutkimustietovarantoon. Kehitystehtävä rahoitetaan erityisavustuspäätöksellä.

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1Suostumuksenhallinnan työkalun käyttöönoton ja organisaatioiden tiedonsiirtojen edistäminen aikataulun mukaisesti. Mahdollisia testisiirtoja tehty yhdessä pilottiorganisaatioiden kanssa ja määrittelyjen parantelu sen pohjalta.

Tekninen toteutus edennyt suunnitellusti ja tekninen valmius Suomi.fi -tunnistautumiseen saavutettu testiympäristössä.

Pilotoivat organisaatiot aloittaneet aidolla datalla tiedonsiirrot ja näiden pohjalta määrittelyjä edistetty edelleen.

1,75 htkk + 6 htkk alihankintana29 %
Q2

Suostumuksenhallinnan työkalua kehitetty käyttäjien palautteen mukaan ja työkalu on valmisteltu Tutkijan tiedot -kokonaisuuden lanseerausta varten. Vahva tunnistautuminen sisällytetty osaksi työkalua.

Tutkijoiden tietoja siirretty viimeistään niistä organisaatioista, joiden tietoja Tutkijan tiedot -kokonaisuuden lanseerauksessa voidaan huomioida.

Kaikki pilottiorganisaatiot tuottaneet siirtoprofiilin mukaista dataa, siirtoprofiilissa huomattujen muutostarpeiden tekeminen käynnissä. Pilottidatan perusteella latausprosesseja kehitetty. Suomi.fi tunnistautuminen tuotantoa ajatellen viimeisteltävänä.

Tutkijan tietojen tiedonsiirtojen osalta lähetetty kysely organisaatioille ja sen pohjalta tuotettu aikatauluehdotus ohjauryhmälle. Suunniteltu ohjauryhmässä hyväksytyn aikataulun pohjalta syksyn 2022 ja kevään 2023 etappeja tiedonsiirtojen osalta sekä valmisteltu tiedonsiirtoon keskittyvien tilaisuuksien pitoa organisaatioille tiedonsiirtoa helpottamaan.

5,5 htkk + 13,1 htkk alihankintana
63 %
Q3

Suostumuksenhallinnan työkalun lanseeraus edennyt suunnitellun aikataulun mukaisesti ja tietoja toimittavien organisaatioiden tiedot sisällytetty työkaluun.

Portaaliin toteutettu näkymä ja hakukokonaisuus Tutkijan tiedoista.

Työkalun pilottilanseerauksen valmistelu edennyt suunnitellusti ja julkaistaan marraskuun lopulla. Kaikkien pilottiorganisaatioiden datat ajettu tuotantoympäristöön valmiiksi työkalun beta lanseerausta varten. Käyty ns. 1:1 läpikäyntejä Tutkijan tiedot -kokonaisuudesta organisaatioiden kanssa liittyen tiedonsiirtoihin.

Portaaliin valmisteltu profiilinäkymät sekä profiilien hakutulosnäkymä.

8,7 htkk + 21 htkk alihankintana89 %
Q4

Portaaliin julkaistu Tutkijan tiedot -kokonaisuus beta-versiona, eli profiileja on mahdollista luoda ja hakea portaalin kautta. Työkalu myös julkisesti käytettävissä beta-versiona.

Valmisteltu yhdessä organisaatioiden kanssa tiedonsiirtoja.

Tutkijan tiedot -kokonaisuus julkaistu beta-versiona tiedejatutkimus.fi -portaaliin, sekä profiilityökalu avattu julkisena beta-versiona.

Käyty läpi tiedonsiirron edellytyksiä eri organisaatioiden kanssa 1:1 henkisissä palavereissa.

Valmisteltu ORCID-tietojen päivittyminen käyttöönotettavaksi profiilityökaluun alkuvuodeksi.

9,2 htkk +23,5 htkk alihankintana102 %

3.2.1. h) Opetus- ja kulttuuriministeriön tietovarastoinfrastruktuuri 

Ympäristöjen tietoturvallinen ylläpito (mm. palvelimet ja käyttöjärjestelmät) ja jatkokehittäminen (mm. ohjelmistot ja ohjelmakoodi) 

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1Tietovarastoinfrastruktuurin ylläpito ja kehitys vastaamaan tiedontuotannon tarpeisiin. Mahdolliset laajemmat muutostyöt suunnitelmien mukaan.

Tietoinfrastruktuurin osalta suoritettiin iso päivityskierros palvelinten omistajuuksissa ja edelleen palvelinten kytköksissä eri palveluihin.

Ylläpito ja kehitys täyttäneet muilta osin tarpeet.

5,78 htkk30 %
Q2Tietovarastoinfrastruktuurin ylläpito ja kehitys vastaamaan tiedontuotannon tarpeisiin. Mahdolliset laajemmat muutostyöt suunnitelmien mukaan.Infrastruktuurin osalta ylläpidossa ei tavallisesta poikkeavaa ja kehitys edennyt suunnitelmien mukaan.11,8 htkk53 %
Q3Tietovarastoinfrastruktuurin ylläpito ja kehitys vastaamaan tiedontuotannon tarpeisiin. Mahdolliset laajemmat muutostyöt suunnitelmien mukaan.Infrastruktuurin osalta ylläpidossa ei tavallisesta poikkeavaa ja kehitys edennyt suunnitelmien mukaan.18,2 htkk86 %
Q4Tietovarastoinfrastruktuurin ylläpito ja kehitys vastaamaan tiedontuotannon tarpeisiin. Mahdolliset laajemmat muutostyöt suunnitelmien mukaan.

Infrastruktuurin osalta ylläpidossa ei tavallisesta poikkeavaa ja kehitys edennyt suunnitelmien mukaan.

Suunniteltu vuodelle 2023 omaa selvitystyötä infran käyttöön/uudistamiseen liittyen.

19,3 htkk97 %

3.2.1. i) Avointen oppimateriaalien kirjaston (AOE) ylläpito ja pienkehitys 

Ostettavan palvelun ohjaus tapahtuu Tilaajan sekä sen määrittämän ohjausrakenteen kautta. AOE-sopimus CNTR0016602. 

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1



Q2



Q3



Q4




3.2.2 Opetus- ja kulttuuriministeriön itselleen ostamat analytiikka- ja datainfrastruktuuripalvelut 

Analytiikka- ja datainfrastruktuuripalvelut välittävät tietoja korkeakouluilta ja tutkimuslai-toksilta viranomaisille sekä tuottavat Tilaajan tarpeisiin Suomen korkeakoululaitoksen ja tutkimuksen tilaa kuvaavaa raportointia. Lisäksi tavoitteena on sujuvoittaa organisaatiorajat ylittäviä tietovirtoja niin, että tiedonvälitys tapahtuu tietovarantopohjaisesti. Kokonaisuus edistää korkeakouluja koskevan tiedon käyttöä ja vaikuttavuuden seuraamista.


3.2.2. a) Kota-extranet-järjestelmän käyttöpalvelu

CGI Oy:n OKM:lle tuottamien uusien Kota-extranet-järjestelmän sovellusversioiden asennukset ja ylläpito.

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1

Palvelu on käytettävissä ja päivitykset asennetaan oikea-aikaisesti.

OKM:n ja CGI:n kanssa on käyty läpi KOTA-laatupalaverissa KOTA:n Apache Tomcat versioiden päivitystarve. 

Palvelu on ollut käytettävissä.
Päivitykset on suoritettu säännöllisesti ja oikea-aikaisesti.

KOTA-laatupalaverissa käytiin läpi komponenttien päivitystarpeet. Lisäksi sovittiin, että CSC tutkii mitä lokitietoja yhteyksistä palveluun tallentuu ja tekee raportin yhteysyrityksistä. Palvelun käytön rajaamista suomalaisiin IP-osoitteisiin ei nähty tässä vaiheessa tarpeellisena.

0,3 htkk12 %
Q2

Palvelu on käytettävissä ja päivitykset asennetaan oikea-aikaisesti.

Palvelu on ollut käytettävissä.
Päivitykset on suoritettu säännöllisesti ja oikea-aikaisesti.

0,2 htkk22 %
Q3

Palvelu on käytettävissä ja päivitykset asennetaan oikea-aikaisesti.

Palvelu on ollut käytettävissä.
Päivitykset on suoritettu säännöllisesti ja oikea-aikaisesti. Pidetty erillinen OKM-CSC-CGI-laatupalaveri. 
0,4 htkk40 %
Q4

Palvelu on käytettävissä ja päivitykset asennetaan oikea-aikaisesti.

Palvelu on ollut käytettävissä.
Päivitykset on suoritettu säännöllisesti ja oikea-aikaisesti.
0,22 htkk50 %

3.2.2. b) Suorat tiedonkeruut

Korkeakouluilta vuosittain tehtävien suorien tiedonkeruiden tekninen suunnittelu, toteutus ja näihin liittyvät tukitehtävät.

QTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1

Tiedonkeruiden toteutus ja riittävä käyttäjätuki. 

Aineistot on ladattu oikein Vipusen tietokantaan ja päivitetty raporteille.

Tiedonkeruut onnistuneet hyvin. Joitakin tietoja vielä muutamilta korkeakouluilta puuttuu.

Ongelmia oli vähemmin kuin aikaisempina vuosina. Käyttäjien ongelmiin ja palautteeseen reagoitiin nopeasti.

Vipusen raportit ovat ajantasalla.

1,6 htkk17 %
Q2

Tarkistetaan, jäikö menneeltä tiedonkeruukierrokselta kehitettävää. Luodaan pohja uudelle käsikirjalle.

Tehdään muut tarvittavat toimenpiteet seuraavaa kierrosta varten, mikäli tarpeita on havaittu ja niistä on yhteisesti sovittu. 

Tiedonkeruun käsikirjaa 2022 päivitetty CSC:n toimesta. Odotetaan kommentteja ministeriöstä.

Tehty pieniä parannuksia tietojen latauksiin.

Vipusen raportit ovat ajantasalla.

1,2 htkk30 %
Q3

Jatketaan tiedonkeruun käsikirjan valmisteluja. Huomioidaan mahdolliset OKM:n ilmoittamat muutokset keruisiin.

Osallistutaan Kota-seminaariin.

Mallitiedostot löytyvät valmiina wikissä ja on tehty sovitut kehitystoimenpiteet. Käsikirja on valmiina, odottamassa OKM:n kuittausta.

Osallistuttu KOTA-seminaariin elokuussa.

1,3 htkk45 %
Q4Tiedonkeruun käsikirja 2022 julkaistaan. Valmistaudutaan tiedonkeruisiin mm. testaamalla lataukset sekä tekemällä muutoksia käsikirjan mukaisesti, mikäli tarpeen.Toteutettu suunnitellut toimenpiteet tiedonkeruiden valmistelujen osalta ja julkaistu tiedonkeruun käsikirja 2022.0,33 htkk48 %

3.2.2. c) Palautekyselyiden ylläpito ja kehittäminen

Opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelu Arvon kehittäminen esimerkiksi opiskelijoiden valmistumisvaiheeseen, uraseurantaan sekä korkeakoulujen henkilöstörekrytointiin liittyvien kyselyiden tarpeisiin. Palvelunhallinta niin, että korkeakoulujen itse hankkimat palvelut toimivat osana kokonaisuutta.

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1

Ylläpito:

Palvelu on korkeakoulujen käytettävissä ja tarvittavat versiopäivitykset toteutetaan.

Vuoden 2022 tiedonkeruut alkaneet onnistuneesti teknisen toteutuksen ja loppukäyttäjätuen osalta.

Raportit (2021) julkaistaan ajallaan Vipusessa.

Kehitys:

Uudistetun virkailijakäyttöliittymän ensimmäinen versio otetaan tuotantokäyttöön ja käyttäjille tarjotaan ohjeita ja koulutusta. Ylläpitäjän toimintojen osalta päivitystyö jatkuu.

Tarkistetaan rekisterinpitäjien valmius aineistojen Tietoarkistoon viennin osalta ja aikataulutetaan arkistointiin liittyvät tehtävät.

Ylläpito:

Palvelu on ollut korkeakoulujen käytettävissä ja tarvittavat versiopäivitykset toteutettu.

Vuoden 2022 tiedonkeruu alkanut sujuvasti, käyttäjille tarjottu tukiklinikka tiedonkeruun alussa ja alkuvuoteen ajoittuvat vuoden 2021 raportit julkaistu Vipusessa.

Kehitys:

Edistetty virkailijakäyttöliittymän suunnittelu- ja toteutustyötä, vaiheistettu käyttöönottoa ja tuotantokäyttöönottoa aikataulutettu uudelleen. 

Tuettu rekisterinpitäjien valmiutta aineistojen Tietoarkistoon viennin osalta.


3,532 %
Q2

Ylläpito:

Palvelu korkeakoulujen käytettävissä ja tarvittavat versiopäivitykset toteutetaan.

Kehitys:

Jatketaan virkailijakäyttöliittymän päivitystyötä tarpeen ja mahdollisen käyttäjäpalautteen mukaan.

Edistetään aineistojen viemistä Tietoarkistoon.

Ylläpito:

Palvelu on ollut korkeakoulujen käytettävissä ja tarvittavat versiopäivitykset toteutettu.

Valmisteltu ja toteutettu Arvon palvelinten uudistaminen.

Arvo-palvelun henkilömuutokset ovat saattaneet aiheuttaa hitautta palvelun jatkuvassa hallinnassa.

Kehitys:

Edistetty virkailijakäyttöliittymän suunnittelu- ja toteutustyötä ja vaiheistettu käyttöönottoa. Viety tuotantoon jakson aikana uuden käyttöliittymän ensimmäinen versio sisältäen uudistetun etusivun ja raportoinnin osalta vanhan käyttöliittymän rinnalle. Lisätietoa uutiskirjeestä.

Tuettu rekisterinpitäjien valmiutta aineistojen Tietoarkistoon viennin osalta.

6,763 %
Q3

Ylläpito:

Palvelu korkeakoulujen käytettävissä ja tarvittavat versiopäivitykset toteutetaan.

Kehitys:

Jatketaan virkailijakäyttöliittymän päivitystyötä tarpeen ja mahdollisen käyttäjäpalautteen mukaan.

Edistetään aineistojen viemistä Tietoarkistoon.

Ylläpito:

Palvelu on ollut korkeakoulujen käytettävissä ja tarvittavat versiopäivitykset toteutettu.

Valmistauduttu vuodenvaihteessa käynnistyviin tiedonkeruisiin: AVOP-, Kandipalaute- ja rekrytointitiedonkeruu.

Koordinoitu yhteistyöverkostojen toimintaa (syyskuussa AVOP- ja Kandipalaute-verkostojen kokous).

Arvo-palvelun henkilömuutokset ovat saattaneet aiheuttaa hitautta palvelun jatkuvassa hallinnassa.

Kehitys:

Jatkettu virkailijakäyttöliittymän suunnittelu- ja toteutustyötä.

Jatkettu selvitystyötä Yhteiskuntatieteellisen tietoarkiston kanssa Kandipalaute-tietojen siirtämiseksi.

10,583 %
Q4

Ylläpito:

Palvelu korkeakoulujen käytettävissä ja tarvittavat versiopäivitykset toteutetaan.

Kandipalaute- ja AVOP-kyselyn sisältömuutoksia tuetaan tarpeen mukaan.

Rekrytointikyselyn sisältömuutoksia tuetaan tarpeen mukaan.

Kehitys:

Toteutetaan vuoden 2023 tiedonkeruisiin liittyvät valmistelut.

Jatketaan virkailijakäyttöliittymän suunnittelu- ja toteutustyötä.

Edistetään aineistojen viemistä Tietoarkistoon.

Ylläpito:

  • Palvelu ollut korkeakoulujen käytettävissä ja tarvittavat versiopäivitykset toteutettu.
  • Käyty verkostojen kanssa vuoden 2023 kandipalaute- ja AVOP-tiedonkeruiden sisältömuutostarpeet läpi.

Kehitys:

  • Valmisteltu verkostojen kanssa sovitut päivitykset sekä tiedonkeruiden tekniset päivitykset ja viety tuotantoon kandipalaute-, AVOP- ja rekrytointikysely-tiedonkeruut vuodelle 2023
  • Edistetty hallinnollisia asioita kandipalautteen tietojen siirrossa Tietoarkistoon
    • yhteisen prosessin suunnittelu kandipalauteverkoston kanssa
  • Jatkettu virkailijakäyttöliittymän suunnittelu- ja toteutustyötä
12,5 htkk97 %

3.2.2. d) Raportointi ja data-analytiikka 

VIRTA-opinto- ja -julkaisutietopalveluiden, tutkimustietovarannon, palautekyselyiden ja OKM:n suorien tiedonkeruiden perusraportointi sekä raportoinnin ja analytiikan kehittäminen. OKM:n sisäisen raportoinnin ja analytiikan kehityksen tuki. Korkeakouluille tuotettavan raportoinnin ja analytiikan tukeminen. 

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1

Edistetään OKM:n kanssa sovittuja raportointitöitä säännöllisissä ohjauspalavereissa sovittavan mukaisesti.

Suorien tiedonkeruiden raportteja päivitetty vuosikellon mukaisesti (Virta- ja KOTA-tiedonkeruiden aineistoja). AVOP ja Kandipalaute 2021 tiedot julkaistu.

Jatketaan OmaVipusen kehittämistä yhdessä OKM:n kanssa.

Päätetään analytiikkaselvityksen perusteella toteuttavista jatkotoimista.

Suorien tiedonkeruiden raportit päivitetty. AVOP ja Kandipalaute 2021 tiedot julkaistu.

Opettajakelpoisuusraportointia edistetty OKM:n ja VIRTA -tiimin kanssa.

Analytiikkaselvityksen pohjalta tehty OKM:lle lisäselvitys konkreettisista esimerkeistä analytiikan hyödyntämiseksi.

Erikoistumiskoulutusten raportin korjauksia edistetty. Julkaisu Q2.

PowerBI -raporttia yhteistyöopinnoista edistetty. Julkaisu huhtikuussa.

Rahoitusmalliraportit valmiina OKM:n tarkistettavaksi.

3,3 htkk17 %
Q2

Edistetään OKM:n kanssa sovittuja raportointitöitä säännöllisissä ohjauspalavereissa sovittavan mukaisesti.

Vuosikellon mukaiset päivityksen raporteille tehty. 

Toteutetaan loppuun ja julkaistaan julki-Vipuseen rahoitusmalliraportit, jos näin sovitaan OKM:n kanssa. 

Jatketaan OmaVipusen kehittämistä ja analytiikan sisällyttämistä KTPO:n selvityksiin / tietotarpeisiin yhteisesti sovittavan mukaisesti.

Vuosikellon mukaiset päivitykset raporteille tehty.

Opettaja- sekä ainekelpoisuusraportointi alkavat olla CSC:n osalta (työmäärässä mitattuna) valmiita. Odotellaan kommentteja / kehitysideoita ministeriöstä, korkeakouluilta ja Virta-tiimiltä.

Aloitettu analytiikkaprojekti, jossa tutkitaan korkeakoulujen opiskelijavalintauudistuksen vaikutusta sisäänpääsyyn. Tutkimuskysymykset asetettu yhdessä ministeriön kanssa. Datasetti tehty valmiiksi. Projektissa data säilytetään ja analysoidaan CSC:n SDS (Sentivite Data Services) -pilvipalvelussa.

Tehty OmaVipuseen lisäraportteja (3 kpl) ja päivitetty käyttöohjeita.

ETER raportit päivitetty uudella datalla sekä luotu uutena visualisointina yleiskatsaus dataan.

Yhtenäistetty ARVO-raporttien (YO, AMK) tietosuoja samaksi muiden Vipusen raporttien kanssa.

Erikoistumiskoulutusten raportti odottaa Virta-tiimin toimenpiteitä (vrt. Q1 toteumaan kirjattu julkaisutavoite).

Yhteistyöopinnot -PowerBI -raportti odottaa Virta -tiimin toimenpiteitä (vrt. Q1 toteumaan toteumaan kirjattu julkaisutavoite).

Rahoitusmalliraportit valmiina OKM:n tarkistettavaksi.

3,1 htkk33 %
Q3

Edistetään OKM:n kanssa sovittuja raportointitöitä säännöllisissä ohjauspalavereissa sovittavan mukaisesti.

Vuosikellon mukaiset päivitykset raporteille tehty. 

Toteutetaan loppuun ja julkaistaan julki-Vipuseen rahoitusmalliraportit, jos näin sovitaan OKM:n kanssa. 

Jatketaan OmaVipusen kehittämistä ja analytiikan sisällyttämistä KTPO:n selvityksiin / tietotarpeisiin yhteisesti sovittavan mukaisesti.

Vuosikellon mukaiset päivitykset raporteille on tehty. 

Työstetty opettaja- ja ainekelpoisuusraportteja ja niiden määrittelydokuemntaatiota korkeakouluille pidetyn työpajan ja OKM:n ohjeistuksen pohjalta. 

Työstetty analytiikkaprojektia fokusoiden OKM:n kanssa priorisoituihin tutkimuskysymyksiin. Tehty analyysiä eri menetelmillä, muokattu dataa ja esiteltu alustavia havaintoja. 

Tehty Horisontti Eurooppa- puiteohjelmasta oma visualisointi, ja muita OKM:n ohjauksen mukaisia raportointitehtäviä.

3,4 htkk50 %
Q4

Edistetään OKM:n kanssa sovittuja raportointitöitä säännöllisissä ohjauspalavereissa sovittavan mukaisesti.

Vuosikellon mukaiset päivityksen raporteille tehty. 

Julkaistaan opettaja- ja ainekelpoisuusraportit.

Tehdään valmiiksi analytiikkaprojekti koskien korkeakoulujen opiskelijavalintauudistusta. Sovitaan analytiikkatöiden jatkosta.

Vuosikellon mukaiset päivitykset raporteille on tehty.

Opettaja- ja ainekelpoisuusraportit saatiin lähes valmiiksi. Sovittu julkaisu tammikuulle 2023.

Analytiikkaprojekti koskien korkeakoulujen opiskelijavalintauudistusta saatiin lähes valmiiksi. Sovittu julkaisu tammikuulle 2023.

Julkaistiin Erikoistumiskoulutukset raportti.

Jatkettiin OmaVipusen kehittämistä (uusia raportteja).

1,65 htkk59 %

3.2.2. e) Bibliometrinen laskentapalvelu

Tutkimuksen tilaa kuvaavien tilastokokonaisuuksien kehittäminen. Bibliometrinen laskenta Suomen Akatemian tarpeisiin kansainvälisistä Web of Science- ja Scopus-viitetietokanta-aineistoista.

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1

Suomen Akatemian kanssa sovittavat analyysit.

Alkuvuoteen siirretyn bibliometriikkaseminaarin järjestelyihin osallistuminen.

WoS-aineiston käsittelyn aloittaminen.

Edistetty Akatemian lippulaivahankkeisiin liittyvää erillisanalyysia ja perehdytetty uusia tekijöitä CSCn puolelta työhön.

Bibliometriikkaseminaari järjestelyt edenneet suunnitellusti ja seminaari järjestetty onnistuneesti 12.4.

WoS aineiston käsittely alkanut ja edennyt suunnitellusti. Tehty vertailua WoS ja Scopus aineistojen välillä. Edistetty Akatemian rahoittamien tutkijoita koskevaa analyysia.

4,73 htkk28 %
Q2

Suomen Akatemian kanssa sovittavat analyysit.

WoS-aineisto ja siihen liittyen tuotu myös avointa julkaisemista koskevat muuttujat osaksi analyyseja.

Scopus-aineiston käsittely aloitettu suunnitellusti.

Erillisanalyysi lippulaivahankkeisiin edennyt yhdessä Akatemian kanssa työstäen. Julkaistu päivitetty WoS aineisto ja näihin lisätty myös uudet avoimen julkaisemisen huomioivat muuttujat sekä ESCI-aineistolaajennus.

Scopus-aineisto ei vielä saapunut.


9,8 htkk57 %
Q3

Suomen Akatemian kanssa sovittavat analyysit. Lippulaivahankkeisiin liittyvä analyysi julkistettu. Akatemia-indikaattorin toteutus aloitettu.

Scopus-aineiston käsittely edennyt suunnitellusti ja uusitut analyysit julkaistu.

Lippulaivahankkeisiin liittyvän analyysin osia julkaistu Tieteen tila -tilaisuudessa, viimeistely käynnissä. Valmisteltu verkkotekstejä bibliometriikka-analyyseista yhdessä Akatemian kanssa. Valmisteltu Horizon Europe -visuaali Tiedejatutkimus.fi -palveluun.

Scopus ainesto käsitelty ja julkaistu Vipuseen (2.11.).

Alustavaa suunnittelua tehty vuoden 2023 analyysitarpeista.

14,3 htkk84 %
Q4

Suomen Akatemian kanssa sovittavat analyysit. Akatemia-indikaattori toteutettu.

Ensi vuoden analyysitarpeet suunniteltu.

Suomen Akatemian kanssa sovittavia analyyseja edistetty. Akatemia-indikaattori toteutettu.

Vuoden 2023 analyysitarpeet sovittu alustavasti.

16,8 htkk99 %

3.2.2. f) Julkaisufoorumin portaali 

Julkaisufoorumin tietotekniset palvelut sisältäen mm. panelistien portaali (JFP) sekä julkaisukanavatietokannan ylläpito ja kehitys. 

QXTarkasteluaikavälille sovitut tavoitteetTavoitteiden toteumaKäytetty henkilötyömäärä (htkk)Käytetty %-osuus kokonaisbudjetista (kumulatiivinen, talousraportista)
Q1Kehitystehtävät toteutettu TSV:n kanssa sovitusti.Edistetty muutoksia liittyen OA-tietoihin sekä täydennysarviointien perusteluihin. Selvitetty ja suunniteltu tietosuojaan liittyviä päivityksiä.2,3 htkk

38 %

Q2Kehitystehtävät toteutettu TSV:n kanssa sovitusti. OA-tietoihin liittyvät uudistukset viety tuotantoon. Portaalin hakunäkymään tehty parannuksia. Täydennysarvioiteihin liittyen useita muutoksia saatu tuontovalmiiksi.4,3 htkk65 %
Q3Kehitystehtävät toteutettu TSV:n kanssa sovitusti. Tietosuojaan liittyviä parannuksia ja tietosuojaselosteen päivitys. Saavutettavuusvaatimusten toteutumisen arviointi ja selosteen päivitys. Täydennysarviointeihin liittyen jatkettu kehitystyötä. Arvioitu julkaisutiedonkeruun jufo-tunnistussääntöjen päivitystarvetta.5,81 htkk91 %
Q4Kehitystehtävät toteutettu TSV:n kanssa sovitusti. Täydennysarviointeihin liittyen jatkettu kehitystyötä. Tarkennettu TSV:n tehtävät julkaisutiedonkeruun aikataulussa. Lisätty analytikkaatyökalu portaalin käytön seurantaa varten. Tietosuojaan liittyviä parannuksia, mm. inaktiivisten käyttäjän tietojen anynomisointi. Vaadin-työkalun päivitystarvetta arvioitu ja päivitystä suunniteltu.7,1 htkk111 %



  • No labels