Yleistä Opintopolun koulutustarjonnasta

Uudessa koulutustarjonnassa noudatetaan kolmitasoista koulutustarjonnan esityshierarkiaa:

  • koulutuksia, jotka sisältävät
  • toteutuksia, jotka sisältävät
  • hakukohteita, jotka ovat kiinni haussa ja sisältävät valintaperusteita

Koulutushaun hakutulokseksi listautuvat koulutukset. Koulutussivuilla listataan kaikki kyseisen koulutuksen toteutukset. Toteutussivulla on listattuna kaikki kyseisen toteutuksen eri hakuihin liittyvät hakukohteet. Koulutushaun tuloksien muodostumisesta kerrotaan: Opintopolku.fi:n koulutushaku

Mitä koulutukset, toteutukset ja hakukohteet tarkoittavat, ja mikä näiden keskinäinen suhde on?

Koulutus

Koulutukset ovat suunniteltu opintojen ja järjestelyjen kokonaisuus, jonka tavoitteena on lisätä johonkin aihepiiriin tai alaan liittyvää osaamista tai tarjota valmiudet tutkinnon tai muun kokonaisuuden suorittamiseen. Koulutukset ovat tapa käytännössä organisoida ja toteuttaa koulutusta. Koulutukset voivat olla tutkintoon (esimerkiksi filosofian maisterin tutkinto) johtavia tai tutkintoon johtamattomia. 

OKSA-sanaston termi: koulutus (2)

Standardissa Metadata for Learning Opportunities, Advertising (SFS-EN 15982:en) käytetään termiä learning opportunity specification (lyhenne LOS), jolla tarkoitetaan opetussuunnitelmassa (2) määritellyn koulutuksen (2) rakenteen, sisällön ja tavoitteiden kuvausta. 
Standardissa European Learner Mobility Achievement Information (SFS-EN 15981/AC) käsite learning opportunity specification on määritelty lähes samoin kuin em. standardissa.

Koulutushaun hakutuloksena koulutukset:


Toteutus

Toteutus on koulutustoimijan organisoima, tiettyyn aikaan ja paikkaan sijoittuva koulutus. Varsinaisen opiskelun ja opettamisen voidaan katsoa tapahtuvan koulutuksen toteutuksessa. Koulutuksen toteutuksessa syntyvät myös opintosuoritukset.

OKSA-sanaston termi: koulutuksen toteutus

Standardeissa Metadata for Learning Opportunities, Advertising (SFS-EN 15982:en) ja European Learner Mobility Achievement Information (SFS-EN 15981/AC) tätä vastaavasta käsitteestä käytetään termiä learning opportunity instance (lyhenne LOI).

Koulutussivun toteutuslistaus: 

Haku

Haku on kokonaisuus, joka muodostuu koulutuksen toteutuksista, jotka on tietojärjestelmässä luokiteltu samaan ryhmään opiskelijavalintaa varten tiettynä ajankohtana. 

OKSA-sanaston termi: haku

Hakukohde

Hakukohde on koulutuksen toteutus, joka on liitetty tiettyyn hakuun. 

OKSA-sanaston termi: hakukohde

Toteutussivun hakukohdelistaus:

Valintaperustekuvaukset hakukohteittain löytyvät kunkin hakukohteen "Lue valintaperusteet" -painikkeen takaa.

Käyttöoikeudet

Koulutustarjontaan pääsyä varten tarvitaan käyttäjäoikeudet. Virkailijan Opintopolun hallintamalli on hajautettu. Yleenä kullakin organisaatiolla on koko organisaation vastuukäyttäjä, joka huolehtii oman organisaation käyttäjien käyttöoikeuksien myönnöistä tarvittaviin palveluihin tai prosesseihin. OPH myöntää kyseiset vastuukäyttäjäoikeudet anomuksesta. 

Käyttöoikeusryhmä

Selite

Kuka voi myöntää tätä oikeutta?

Opintopolun vastuukäyttäjä

Ei pääse koulutustarjontaan, mutta on oppilaitoksen vastuuhenkilö ja myöntää oppilaitoksen virkailijoille eri palveluiden pääsyoikeuksia. Lisätietoa: Opintopolun vastuukäyttäjän ohjeet

OPH

Koulutustarjonnan pääkäyttäjä (kouta)

Koulutusten, toteutusten, hakujen, hakukohteiden, valintaperusteiden, sora-kuvausten ja oppilaitosten osien luonti, muokkaus, katselu ja poisto-oikeudet

Oikeus myöntää koulutustarjonnan päivittäjä, luoja ja katselija (kouta) oikeuksia

Opintopolun vastuukäyttäjä

Koulutustarjonnan luoja (kouta)

Koulutusten, toteutusten, hakujen, hakukohteiden, valintaperusteiden, sora-kuvausten ja oppilaitosten osien luonti, muokkaus, katselu ja poisto-oikeudet

Koulutustarjonnan pääkäyttäjä (kouta)
Koulutustarjonnan päivittäjä (kouta)Koulutusten, toteutusten, hakujen, hakukohteiden, valintaperusteiden, sora-kuvausten ja oppilaitosten osien muokkaus ja katseluoikeudetKoulutustarjonnan pääkäyttäjä (kouta)
Koulutustarjonnan katselija (kouta)Koulutusten, toteutusten, hakujen, hakukohteiden, valintaperusteiden, sora-kuvausten ja oppilaitosten osien katseluoikeudetKoulutustarjonnan pääkäyttäjä (kouta)

Virkailijan opintopolku

Koulutustarjonnan ylläpito -palvelu

Koulutustarjonnan ylläpito löytyy virkailijan opintopolun ylävalikosta Koulutustarjonnan alta:

Jonka jälkeen avautuu eri koulutustarjonnan elementtien koontinäkymä:

Yläreunassa on pikalinkit eri osioihin kohdentamista varten (koulutukset, toteutukset, haut, hakukohteet, valintaperusteet). Oikeassa yläreunassa näkyy valittu organisaatio ja hampurilaisvalikosta voi avata organisaatiovalikon. Tämän jälkeen listautuvat eri koulutustarjontaelementit ja luodut koulutukset, toteutukset, jne. Listausnäkymistä voi hakea ja niitä voi suodattaa eri tavoin.

Oppilaitostiedot

Pääset koulutustarjonnan pääkäyttäjänä päivittämään oppilaitostietojasi koulutustarjonnan ylläpidon etusivun näkymästä klikkaamalla oikeassa yläreunassa, organisaation vieressä olevaa hampurilaisvalikkoa:

 josta avautuu näkymä:  

Voit muokata valittua organisaatiota Muokkaa -painikkeella, tai jos organisaatiollasi on aliorganisaatioita (oppilaitoksen osia/toimipisteitä) listanäkymän oikeassa laidassa olevasta kynäkuvakkeesta. Päästessäsi muokkausnäkymään eteesi avautuu tallennuslomake, jolla voit muokata oppilaitoksesi/oppilaitoksen osasi tietoja.

Tallennuslomakkeella on 9 kohtaa.

1) Kieliversiot

Tässä kohdassa valitset ne kielet, joilla tallentamasi tiedot julkaistaan Opintopolussa. Opintopolku on kolmikielinen palvelu, ja kaikkia sivuja voi käyttää kaikilla kieliversioilla. Jos jollekin tietylle kieliversiota ei ole valittu eikä sille tallennettu sisältöä näytetään muulla kielellä tallennettua sisältöä.

Valitse tässä siis kieliversiot joilla tuotat sisältöä oppilaitossivuille:

2) Oppilaitoksen perustiedot

Tässä kohdassa kerrot perustiedot oppilaitoksestasi. Tietyt tiedot haetaan Opetushallituksen organisaatiopalvelusta (nimi, tyyppi, paikkakunta, jne.)

Loput tiedoista syötät tälle lomakkeelle. Voit ilmoittaa opiskelijamääränne sekä mahdollisen korkeakoulujen, tiedekuntien, kampuksien, yksiköiden, toimipisteiden tai akatemioiden määrän. Jos jätät kentän tyhjäksi, se ei näy opintopolku.fi:ssä, eli voit valita oman organisaation käytänteen mukaan mitkä osat teillä ovat käytössä. Syötä oppilaitoksen verkkosivujen osoite sekä verkkosivulinkin nimi. Voit lisätä myös oppilaitoksen logon. Jos valitsit useamman kieliversion, muista lisätä vastaavat tiedot myös eri kieliversiolle.

3) Oppilaitoksen esittely

Tässä kohtaa lisäät oppilaitokselle esittelytekstin:

4) Oppilaitoksen teemakuva

Tässä kohtaa lisäät oppilaitoksen teemakuvan:

5) Oppilaitoksen osat

Näet tässä kohtaa kaikki kyseisen oppilaitokseen kuuluvat toimipisteet (jos sellaisia on)

6) Tietoa opiskelusta

Tietoa opiskelusta -osiossa voit lisätä kuvailevia tekstikenttiä ja kertoa lisää oppialaitoksesta. Valitse lisättävä osio pudotusvalikosta. 

Lisätyt osiot näkyvät oppilaitossivulla samassa järjestyksessä, missä olet lisännyt ne tässä kohtaa. Jos haluat muuttaa järjestystä, poista osiot ja lisää ne halutussa järjestyksessä. Osioihin lisäämäsi sisällöt säilyvät välimuistissa.

7) Oppilaitoksen yhteystiedot

Oppilaitoksen yhteystiedot haetaan Opetushallituksen organisaatiopalvelusta, jossa niitä voi myös muokata.

Jos tässä kohtaa huomaat, että yhteystietoja puuttuu. Voi siirtyä lisäämään niitä Muokkaa yhteystietoja -painikkeella (saattaa vaatia erillisiä käyttöoikeuksia).

8) Oppilaitoksen hakijapalveluiden yhteystiedot

Tässä kohtaa annat ne yhteystiedot, joihin voi olla yhteydessä kun haluaa hakeutua/ilmoittautua opintoihin teille.

9) Oppilaitoksen tila

Viimeisenä valitset onko oppilatioksen tila luonnos vai julkaistu


Koulutus

Huom!

Opetushallitus luo ammatillisten tutkintojen ja AMK-tutkintojen koulutukset ja niiden sisällöt. Pelastusopisto voi päivittää kyseisten koulutusten sisältöjä OPH:n luonnin jälkeen. Pelastusopisto luo muun ammatillisen koulutuksen koulutukset ja päivittää niiden sisällöt itse. Muun ammatillisen koulutuksen tallennusohjeet löydät jatkuvien hakujen ohjeesta: 1) Koulutus


Toteutus

Huom!

Alla oleva ohje koskee pelastusalan ammatillisten tutkintojen toteutusten tallentamista.

Koulutuksen toteutuksia voi luoda kahta reittiä pitkin:

  1. koulutussivun muokkauslomakkeen lopusta, kohdasta 12. Koulutukseen liitetyt toteutukset, painamalla painiketta Liitä toteutus:
  2. koulutustarjonnan etusivun päänäkymästä, kohdasta Toteutukset, painamalla painiketta Luo uusi toteutus:
    Jos etenet kohdan 2 mukaan, joudut vielä ottamaan kantaa, mihin koulutukseen toteutus liiteitään:

Kun eteesi avautuu uuden toteutuksen tallennuslomake, huomaat että tallennuslomakkeella on 12 kohtaa

1) Pohjan valinta

Tässä kohtaa voit valita luotko täysin uuden toteutuksen vai käytätkö pohjana aiemmin luotua toteutusta. Aiemmin luoduista julkaistut ja arkistoidut kelpaavat pohjiksi. 

2) Valitse omistajaorganisaatio

Omistajaorganisaatiota käytetään käyttöoikeustarkistuksia varten, valitse siis tähän Pelastusopisto (1.2.246.562.10.21741470104), joka on Pelastusopisto -oppilaitos. 

3) Kieliversiot

Valitse kieliversiot joilla syötät sisältöä. Opintopolun koulutushaku hakee kaikkia kieliversioita mutta esim. suomenkielisessä koulutushaussa suomenkieliset kentät saavat isomman painoarvon kuin muun kieliset. Vastaavasti myös muiden kieliversioiden kera. Lisätietoa siitä miten opintopolun koulutushaku toimii löydät: Opintopolku.fi:n koulutushaku

4) Toteutuksen tiedot

Toteutuksen tietoihin haetaan koulutukselta koulutuksen nimi toteutuksen nimeksi, mutta voit muokata toteutuksen nimeä vapaasti, esimerkiksi jos haluat antaa sille aikaan sidotun lisämääreen.

Lisäksi voit ottaa kantaa onko koulutuksen toteutus täydennyskoulutusta, JOTPA-rahoitettua tai työvoimakoulutusta. Huomaa kuitenkin näitä koskevat erilliset säädökset. 

Täydennyskoulutus on aikaisempaa koulutusta tai pätevyyttä täydentävä ja ajanmukaistava koulutus.

  • Täydennyskoulutus on yleistermi, jolla voidaan viitata hyvin monenlaisiin, muun muassa toisen asteen oppilaitoksissa, yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa järjestettäviin koulutuksiin.
  • Täydennyskoulutuksella ei tarkoiteta erillisiä opintoja, esim. aineenopettajaksi pätevöittäviä erillisiä opintoja.

JOTPA-rahoitettu koulutus merkitään vain jos koulutus on jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen yksi päätehtävistä on rahoittaa työikäisille tarkoitettuja koulutuksia. Rahoitusmuotoja ovat

  • valtionavustukset ja 
  • hankinnat, joita voivat olla esimerkiksi suuret kilpailutukset, pienet ja pistemäiset hankinnat sekä kokeilut.

Lisätietoa JOTPA:n verkkosivuilta

Työvoimakoulutus on koulutusta, jonka toteutus perustuu työ- ja elinkeinohallinnon ennakointitoimintaan sekä työ- ja elinkeinoelämän tarpeista lähtien tuotettuun suunnitelmaan.

  • Työvoimakoulutus voi olla ammatillista koulutusta tai sitä voidaan järjestää korkeakouluissa.
  • Työvoimakoulutuksen opiskelijat valitaan työ- ja elinkeinoviranomaisen toteaman koulutustarpeen perusteella. Työvoimakoulutusta järjestetään ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille.
  • Työvoimakoulutuksesta ja opiskelijavalinnasta säädetään julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetussa laissa (916/2012).


5) Toteutuksen kuvaus

Kentässä annat toteutuksen yleisen, lyhyen ja ytimekkään kuvauksen. Kuvaus näkyy toteutussivun perustietojen alla olevassa esittelytekstilaatikossa.

6) Toteutuksen osaamisalat

Toteutuksen osaamisaloja ei valita pelastusalan koulutuksissa, koska ne eivät käytä ePerusteita. 

7) Toteutuksen järjestämistiedot

Toteutuksen järjestämistiedoissa annat tarkempia tietoja koulutuksen toteutuksen järjestämiseen liittyen. Voit tarkempi kuvaus -kentässä kertoa lisätietoja. Nämä lisätiedot näkyvät perustiedon ohessa (question)-merkin takana

Opetuskielen kohdalla otat kantaa millä kielellä koulutus järjestetään ja opetetaan. Valitset pääasiallisen opetuskielen. 

Suunnitellun keston kohdalla kerrot kauan ohjelma kestää

Opetusajassa kerrot pääasiallisen ajankohdan, jolloin opetus tapahtuu

Opetustavassa kerrot pääasiallisen opetustavan, jota käytetään.

Opetuksen maksullisuudessa kerrot, onko koulutus maksullinen ja paljonko koulutus maksaa. 

Lisäksi voit ottaa kantaa toteutuksen alkamisajankohtaan. Toteutuksella on erillinen aloitusajankohta kytkimen jälkeen voit valita kolmella eri tavalla miten aloituksesta kerrot: Alkamiskausi ja -vuosi, tarkka alkamisajankohta, aloitus henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Nämä tiedot näkyvät koulutuksen perustiedoissa toteutuksella TAI hakukohteella, jos hakukohde on luotu. 

Kauden ja vuoden osalta valitset onko aloitus keväällä vai syksyllä ja minä vuonna:

Tarkassa alkamisajankohdassa kerrot tarkan alkamisajan ja päivän:

Aloitus henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti kerrot tekstikentässä lisätiedot milloin aloitus tapahtuu:

Tämän jälkeen valitset lisättävät lisätieto-osiot toteutukselle. Suosittelemme lisäämään vähintään koulutuksen tavoitteet:

8) Toteutuksen teemakuva

Voit lisätä toteutussivulle teemakuvan, huomioithan teemakuvan tekniset rajoitukset:

Tuetut tiedostomuodot: .jpg .jpeg .png
Tiedoston maksimikoko: 2 MB
Tiedoston minimiresoluutio: 1260 x 400 pikseliä

9) Koulutuksen näyttämiseen liittyvät tiedot

Tässä voit lisätä koulutuksen toteutuksella näytettävät ammattinimikkeet sekä avainsanat:

10) Missä järjestetään?

Tässä valitset koulutuksen toteutuksen järjestyspaikan:

Valitse alempi Pelastusopisto.

11) Koulutuksen yhteyshenkilöt

Tässä voit ilmoittaa koulutuksesta tietävän henkilön yhteystiedot. Kyseiseltä yhteyshenkilöltä saa lisätietoja koulutuksen sisällöstä. 

12) Toteutuksen tila

valitset tilan. Sallitut tilat ja niiden siirtymät ovat seuraavat:

tilasiirtymät-pelastusopisto

LUONNOS = Kun teet uuden toteutuksen se oletuksena on tallentunut luonnos-tilaisena
JULKAISTU = Luonnos-tilaisen toteutuksen voi julkaista, jolloin se näkyy Opintopolku.fi:ssä
ARKISTOITU = Julkaistut toteutukset voi arkistoida, kun ne haluaa pois näkyvistä Opintopolku.fi:stä
POISTETTU = Luonnos-tilaisia toteutuksia voi poistaa tarvittaessa (ei voi käyttää poistettu tilaa, jos toteutuksella on kiinni julkaistuja/arkistoituja/luonnos-tilaisia hakukohteita)

Haku

Haku on menettely, jolla koulutustoimija mahdollistaa henkilöille pyrkimisen koulutuksen toteutuksiin ja jolla se valitsee ja ottaa opiskelijat koulutuksen toteutuksiin.

Pääset luomaan haun koulutustarjonnan ylläpidon etusivun kohdasta Haut

Uutta hakua luodessa täytät haun tallennuslomakkeen, jossa on 10 kohtaa.

1) Pohjan valinta

Tässä voit valita luotko kokonaan uuden haun (tallennuslomake tyhjä) VAI

Kopioitko pohjaksi aiemmin luodun haun (täyttää lomakkeen valitun haun tiedoilla)

2) Valitse omistava organisaatio

Valitse haun omistava organisaatio (vaikuttaa siihen, keillä on käyttöoikeus muokata hakua ja haun tietoja)

3) Kieliversiot

Valitse kieliversiot, joilla syötät tietoa

4) Haun nimi

Anna haulle selkeä yksilöllinen nimi, esim. "Haku Hätäkeskuspäivystäjäkurssille 43 (elokuussa 2023 alkavat opinnot)"

Jos valitsit useita kieliversioita, syötä käännökset niille tarkoitetuilla välilehdillä.

5) Haun kohdejoukko

Valitse haun kohdejoukoksi Pelastusalan koulutus

6) Hakutapa

Hakutapa määrittelee minkä otsikon alla hakukohteet jäsentyvät toteutussivulla opintopolku.fi:ssä. Toisella asteella on käytössä pääosin jatkuva haku, mutta myös erillishakua voi käyttää. Yhteishaku on varattu vain OPH:n järjestämille yhteishauille. Joustava haku ja siirtohaku ovat korkeakoulujen hakutapoja. 

Hakutapojen eroavaisuuksia:

Erillishaku (myös lisähaun ja siirtohaun logiikka): hakuajan on oltava epäjatkuva, diskreetti, sillä on oltava aloitusajankohta ja päättymisajankohta. Hakemukset diskreeteissä hauissa käsitellään pääsääntöisesti vasta hakuajan päätyttyä. Myöskään valinnan tuloksia ei voi tallentaa, kun hakuaika on käynnissä.

Jatkuva haku (myös joustava haun logiikka korkeakouluissa): hakuaika voi olla jatkuva, sillä on oltava ainoastaan aloitusajankohta. Hakuun saapuvia hakemuksia voi käsitellä ja tehdä opiskelijavalintapäätöksiä hakemuskohtaisesti. Haun voi päättää aloituspaikkojen tultua täyteen käsin. 

7) Haun aikataulu

Haun aikataulu -osiossa määrittelet haun ajallisia ulottuvuuksia. 

Kohdassa hakuaika määrittelet hakuajat. Voit lisätä useita hakuaikoja hakuun. Tällöin hakukohteella näkyvä "Täytä hakulomake" -painike on aktiivinen kyseisinä ajankohtina.

Voit määritellä myös yhtenäisen koulutuksen aloitusajankohdan kaikille haussa oleville hakukohteiden koulutuksien toteutuksille valitsemalla "Haulla on erillinen aloitusajankohta"

Oppijalle näkyvä informatiivinen aikataulu tulevaisuudesta kohdan voi jättää tyhjäksi, sillä ei tässä kohtaa tee mitään.

Ajastetulla haun hakukohteiden arkistointipäivämäärällä voi piilottaa yhtenä ajanhetkenä kaikki haun hakukohteet toteutussivuilta. Myös haun arkistoiminen ajaa saman asian. 

8) Hakulomakkeen valinta

Kohdassa valitaan "Käytetään muuta hakulomaketta" ja kohtaan Linkki lisätään hakulomakkeen tai hakujärjestelmän verkko-osoite. Opintopolku.fi:ssä näkyvä "Täytä hakulomake" painike johtaa kyseiselle sivulle.

9) Haun yhteystiedot

Ei käytössä, eli jätetään tyhjäksi.

10) Haun tila

valitset tilan. Sallitut tilat ja niiden siirtymät ovat seuraavat:

tilasiirtymät-pelastusopisto

LUONNOS = Kun teet uuden haun se oletuksena on tallentunut luonnos-tilaisena
JULKAISTU = Luonnos-tilaisen haun voi julkaista, jolloin se näkyy Opintopolku.fi:ssä (ei vaikuta hakukohteiden julkaisuun)
ARKISTOITU = Julkaistut haut voi arkistoida, kun ne haluaa pois näkyvistä Opintopolku.fi:stä (arkistoi myös kaikki haun hakukohteet)
POISTETTU = Luonnos-tilaisia hakuja voi poistaa tarvittaessa (ei voi käyttää poistettu tilaa, jos haulla on kiinni julkaistuja/arkistoituja/luonnos-tilaisia hakukohteita)

Hakukohde

Hakukohde on koulutuksen toteutus, joka on liitetty tiettyyn hakuun. Se on erillinen itse koulutuksen toteutuksesta, mutta toteutuksen eri hauissa olevat hakukohteet näkyvät toteutuksella.

Hakukohteita voit luoda koulutustarjonnan ylläpidon näkymästä, kohdasta Hakukohteet ja Luo uusi hakukohde

Tämän jälkeen eteesi avautuu ikkuna, jossa valitset koulutuksen toteutuksen ja haun ja sitten Luo uusi hakukohde

Hakukohteen syöttölomakkeella on 11 kohtaa:

1) Pohjan valinta

Tässä voit valita luotko kokonaan uuden hakukohteen (tallennuslomake tyhjä) VAI

Kopioitko pohjaksi aiemmin luodun hakukohteen (täyttää lomakkeen valitun hakukohteen tiedoilla)

2) Valitse omistava organisaatio

Valitse hakukohteen omistava organisaatio (vaikuttaa siihen, keillä on käyttöoikeus muokata hakukohdetta ja hakukohteen tietoja)

3) Kieliversiot

Valitse kieliversiot, joilla syötät tietoa

4) Pohjakoulutusvaatimus

Valitse pudotusvalikosta sopiva pohjakoulutusvaatimus. Tämä kertoo hakijalle, millainen koulutustausta hänellä pitää olla, jotta hän voi hakea koulutukseen. Voit tarkentaa vaatimusta kohtaan Pohjakouluksen tarkennus.

Pohjakoulutusvaatimusvalinnat vaikuttavat siihen, löytyykö koulutus koulutushaussa valitulla koulutustaustan suodattimella.

5) Hakukohteen perustiedot

Hakukohteen perustiedoissa annat hakukohteen nimen, sekä voit antaa tarvittaessa muita tietoja, esim:

  • hakukohdekohtaisen hakuajan
  • hakukohdekohtaisen tarkennetun koulutuksen alkamisajan
  • hakukohdekohtaisen hakulomakelinkin (tässä muista valita sama valinta kuin haulla, eli käytetään muuta hakulomaketta)

6) Aloituspaikat

Aloituspaikkojen lukumäärä kohtaan ilmoitat koulutukseen valittavien opiskelijoiden määrän tässä haussa. Voit tarkempi kuvaus kenttään lisätä tarkentavia tietoja.

Nämä tiedot näkyvät hakijalle

7) Valintaperusteen kuvaus

Jos olet luonut valintaperusteen, voit valita sen tässä. Lisäksi voit tarkentaa valintaperustekuvausta tai kertoa kynnysehdoista valituksi tulemiseen.

Nämä ja kohdan 8 ja 9 tiedot tulevat erillisille valintaperustesivulle näkyviin

8) Kokeet tai lisänäytöt

Voit antaa yleisen kuvauksen valintakokeista ja lisäksi lisätä yksittäisiä kokeita ja koetilaisuuksia tarvittaessa. 

Nämä tiedot näkyvät valintaperustesivulla:

9) Tarvittavat liitteet

Jos hakijan tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi jotain asiakirjoja, voit ilmoittaa niistä ja niiden toimitustavat tässä

Nämä tiedot tulevat näkyviin valintaperustesivulla:

10) Hakukohteen järjestämispaikka

Valitse hakukohteen järjestyspaikka (sama kuin toteutuksen järjestyspaikka)

11) Hakukohteen tila

valitset tilan. Sallitut tilat ja niiden siirtymät ovat seuraavat:

tilasiirtymät-pelastusopisto

LUONNOS = Kun teet uuden hakukohteen se oletuksena on tallentunut luonnos-tilaisena
JULKAISTU = Luonnos-tilaisen hakukohteen voi julkaista, jolloin se näkyy Opintopolku.fi:ssä 
ARKISTOITU = Julkaistut hakukohteet voi arkistoida, kun ne haluaa pois näkyvistä Opintopolku.fi:stä 
POISTETTU = Luonnos-tilaisia hakukohteita voi poistaa tarvittaessa (ei voi käyttää poistettu tilaa, jos haulla on kiinni julkaistuja/arkistoituja/luonnos-tilaisia hakukohteita)

Valintaperuste


Sisällysluettelo

  • No labels