Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.


Vastausten jäsentämisessä käytetään Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuria (OPI-viitearkkitehtuuri). Tarkoitus on, että kukin täyttää vastauksensa niihin nykyisen OPI-viitearkkitehtuurin prosesseihin, joihin liittyen hankkeessa syntyy pysyviä tuotoksia. Vastauksia kirjataan niihin prosesseihin/lokeroihin, joissa tuotoksia syntyy, muut voi jättää tyhjäksi. Lisäksi pysyvän tuloksen laajuutta arvioidaan (koulutusalakohtainen - korkeakoulukohtainen - alueellinen - valtakunnallinen - kansainvälinen).

Ylimpään lokeroon voi täydentää tuotoksia, jotka eivät kohtaa OPI-viitearkkitehtuurin nykyistä rakennetta. OPI-viitearkkitehtuuria päivitetään parhaillaan ja vastauksista saatua aineistoa käytetään myös päivitystyössä. 

Tavoitteena on, että kunkin yliopiston OHA-forumin edustajat käyvät oman korkeakoulunsa koordinoiman kunkin hankkeen kanssa keskustelut ja täyttävät oman korkeakoulunsa vastaukset hankekohtaisille Eduuni-sivuille. Jokaisesta hankkeesta täytetään oma sivu Eduunissa. CSC luo hankekohtaiset vastaussivut OHA-forumin tehtyä päätöksen prosessin etenemisestä 1.11.2018. Aikaa vastaamiseen on 1.11.-14.11.2018. Vastausten koosteen laatii OHA-forumin toimeksiannosta CSC. Koostetta suunnitellaan käsiteltäväksi Unifin opetusvararehtoreiden kokouksessa marraskuun lopulla.

Yhteyshenkilöt CSC:llä: Eeva Polvi ja Anne Björklund, opi@csc.fi 

A.

Mitä pysyvää hankkeessanne syntyy, jonka jatkuvuudesta ja laajamittaisesta soveltamisesta tulisi nyt jo keskustella?

Miten hankkeenne tuotosten ylläpidosta voisi huolehtia yhteisesti myös hankekauden jälkeen? 

Tuotoksen laajuus

korkeakoulukohtainen - koulutusalakohtainen - alueellinen - valtakunnallinen

Hankkeen muut tuotokset (täydentää alla listattujen OPI-viitearkkitehtuurin prosesseja)


Hankkeen tärkein tuotos on kulttuurin ja todellisen toimintatavan muutos. Tämän ylläpito vaatii jatkuvaa työtä, jota tulee jatkaa myös hankkeen jälkeen. Muuten organisaation luonnollinen entropia tuhoaa hiljalleen hankkeen tulokset.

Suurin työpanos on mennyt ja tulee menemään kahteen yksinkertaiseen muuta vaikeaan asiaan:

  • Sisäinen myyntityö opetusohjelmien päättäjille ja avainkurssien opettajille
  • Avainkurssien kehittäminen ja kontaktiopetus yhdessä muiden oppiaineiden opettajien kanssa heidän omilla kursseillaan

Näiden toimenpiteiden ansiosta hankkeen tulokset jalkautuvat osaksi päivittäistä opettamista ja sitä tukevia rakenteita.

YLLÄPITO: Pysyvä integraatiotiimi, jossa järjestelmällinen sisäinen tehtäväkierto organisaation oppimisen maksimoimiseksi.

Tulosten ylläpito tulee vaatimaan pitkäjänteistä työtä jokaisessa korkeakoulussa, mieluiten pieneltä tiimiltä jonka päätyö on edistää integroitua yrittäjyys- ja työelämätaitojen opetusta muuhun opetukseen, mahdollisesti yhteistyössä mudien korkeakouujen kanssa. Kirjaliset tuotokset ovat tässä toisaalta hyödyllisiä, toisaalta vaarallisia, koska voivat luoda illuusion että kirjotettuja toimintatapoja noudatetaan opettajan ja opiskelijan kohtaamisissa riippumatta siitä mikä on opiskelijan kokema todellisuus.

  •  koulutusalakohtainen 
  •  korkeakoulukohtainen
  •  alueellinen
  •  valtakunnallinen
  •  kansainvälinen

...