Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

eAMK-hankkeessa on pohdiskeltu sähköisiin oppimisympäristöihin liittyviä seikkoja vuodesta 2017 astilähtien. Työryhmässä on eri AMK toimijoita, lisäksi JAMK on toteuttanut kyselyn tukipalveluista ja sähköistämisen tasosta. JAMK työpajoissa selvitetty opiskelijoiden asiointi tarpeita. Selvitystöiden tuloksena päädytty kolmitasoiseen eOpintopalvelut rakenteeseen (tiketillä). Olemassa olevat palvelut on suunnattu pääsääntöisesti tutkinto-opiskelijoille, eAMK-hankkeessa asiaa on lähestytty laajempaa asiakasjoukkoa miettien. Työstön tukena on toiminut OPI-viitearkkitehtuurin Oppijan polku.

...

Annettiin tiedoksi uusi idea. Martin Matthiesen, CSC, alusti.

Ideassa pohditaan haluammeko laajentaa tunnistamista ja ekosysteemiämme eurooppalaisittain, ei kansallisesti.

Kielipankki on Fin-Clarin konsortion palvelu, jossa on mukana yliopistoista HY, VY, OY ja myös CSC. Notebooks puolestaan on CSC:n tuottama palvelu, jonka kautta kursseja voi tarjota Suomen rajojen ulkopuolelle kutsumalla heitä mukaan (ulkomaalaisella tutkijalla tulee kuitenkin olla affiliaatio Suomeen). Ideaon Idea on tullut Fin-ClariniltaClarin konsortiolta, mutta Kielipankki ei voi itse päättää Notebooksin avaamisesta muille. Idean taustalla ajatus Notebooksin avaamisesta siten, että toimisi jatkossa Hakan lisäksi myös Edugain-tunnuksilla ? käytettäväksi ja olisiko sisällöllistä omistajuutta (aineisto) myös avata laajemmin. Nykyisellään liittyminen on mahdollista, mutta haastavaa, joka saattaa vaikuttaa ulkomaalaisten tutkijoiden halukkuuteen liittyä mukaan suomalaisiin tutkimuksiin. Tekninen toteutus on vain osa tarvittavaa kehitystä, kyse on myös siitä halutaanko mahdollistaa osallistuminen Suomen ulkopuolelta.

Identiteettien ja tunnistautumisen hallinta noussut esiin myös ICT-ohjausyhteistyön ryhmien yhteisseminaarissa.

Keskustelu:

...

.

1) Tekninen alusta ja palvelu, jonka avaamista pohditaan, 2) Sisällöllinen omistajuus (aineisto) jota myös voi avata. Onko mahdollista päästä yhteiseen linjaukseen, vai voidaanko avata osa palvelusta ja osaa ei?

Suomessa CSCn tuottamat palvelut tarjotaan jo tutkijoille, jotka ovat muista maista, mikäli hänellä on yhteys suomalaiseen tutkimukseen.

Tässä casessa pohditaan haluammeko laajentaa tunnistamista ja ekosysteemiämme eurooppalaisittain, ei kansallisesti.

Riihimaa: miten asemoituu käyttäjänhallinnan kokonaisuuteen? → Ydinperiaatteita sovittavaksi. Yhteisseminaarissa identiteetinhallinnan järjestäminen nelikentässä: kotomainen-ulkomainen, tutkimus-opetus ?


Jira
serverEduuni-jira
serverId41f54b4f-64a1-3661-b66a-fd2def8c28dd
keyCSCIDEAPANKKI-83

...

Dell Isilon käyttäjiksi on tunnistettu nyt OY, JY, UEF, VY, LUT, TAU, TY sekä HY kansalliskirjasto osalta.Keskusteltiin mikä olisi oikea polku viedä asiaa eteenpäin.

Ideatoimikunnassa on aiemmin keskustelu vaihtoehdoista: 1) hankkia paikallisia laitteita lisää omaan saliin, 2) hankkia varakapasiteettia esim. CSC:lle, 3) hankkia Googlen AWS:ää tai muuta kaupallista pilveä

...

. Korkeakoulun laajentaessa itse on hankittava noin 200teraa, jotta hankinta olisi kustannuksiltaan järkevää.

...

Toiveena keskittämisellä saatu kustannussäästö - mutta tämä selvinnee vasta kun tiedetään hinnat.

Etenemisen vaihtoehdot: 1 korkeakoulut pohtivat asiaa yhdessä pohtii ja muodostaa muodostavat mielikuvan tai 2 idea jää tarkennettavaksi (Kuusiston Harrin kanssa) olisiko CSC.llä kiinnostusta tai mahdollisuutta auttaa Juhan jengiä selvittämisessä. Dell Isilon on käynyt juttelemassa myös CSC:lle. Jätetään tarkennettacvaksi: olisiko CSC:ltä tarjota liikkeellelähtöä. Jos OCRE myöhästyy, voisiko tätä ehkä viedä eteenpäin meidän toimin?CSC:n selvittäessä, olisiko mahdollisuutta edistää asiaa nostamalle idea CSC:n palvelukehityslinjalle. 

Todettiin, että CSC pohtii olisiko tätä mahdollista ehdottaa CSC:n palvelukehityskaistalla edistettäväksi.

...

AAPA ja FUCIO 24.9. yhteiskokouksessa ehdotettiin korkeakouluille lähetettävää kyselyä, jossa tiedustelemme tiedustelisimme korkeakoulujen kiinnostusta LMS aikataulun ja tarpeen suhteen. Kysely on valmisteltu yhteistyössä Digicampus hankkeen kanssa.

Todettiin, että keskustelu on laajentunut alkuperäisen idean uuden LMS:n kilpailuttamisesta korkeakoulun oman tarjonnan laajentamiseen , ja useamman alustan tarjoamiseen. 

VOIN TIIVIISTÄÄ TÄMÄN (smile) VASTAAN VÄLISSÄ SPOSTIIN

A tarkoittaa korkeakoulun nykyisen oppimisympäristön korvaamista.. A erilainen business case kuin B, joka laajentaa olemassa olevaa palveluvalikoimaa. B:stä puhuttu tähän ideaan liittyen Nordunetin ja GEANT kilpailutuksen kautta hankittavana, korkeakoulujen käytettävissä olevan nykyvalikoiman laajennuksena. C digicampushankkeeseen liittyen. Palvelu ei kytketty paikalliseen identiteetinhallintaan tai muuhun perusjärjestelmissä olevaan tietoon (A on yleensä integroitu). C:hen ei mahdollista tehdä korkeakoulukohtaista ratkaisua vastaavia integraatioita yms. D integroitu tarjontaan, ilmoittautumisiin, Hopseihin jne digivisiossakin tunnistettuihin.Venho: Vaihtoehto, korkeakoulujen käytettävissä yhteiset

Keskustelu:

  • Kyselyssä on valittava vaihtoehdoista A, B, C ja D - keskustelimme niiden eroista
  • Ehdotetiin että korkeakouluilla olisi käytettävissä yhteiset LMS-määrittelyt, joita on tehty eri foorumeissa, esimerkiksi DigiCampuksessa ja Géantin kilpailutuksen yhteydessä.

...

  • Todettiin, että korkeakoulut

Ivonen: C kohdassa puhutaan korkeakoulujen yhteistyöstä - oppimisalustoja tarvitaan myös hankkeisiin joissa on mukana yrityksiä.

→ Korkeakoululla on jo omat ympäristöt, joihin voi ottaa kolmansia osapuolia mukaan luomalla omaan Idp:hen tunnuksia, joiden kautta pääsee mukaan. Oletettavasti yhteishankkeissa mukana myös kolmansia.

C ei toimi samalla prosessilla kuin paikallinen ratkaisu.

...

  • ovat eri kypsyystasoilla ja elinkaaren vaiheissa

...

  • LMS-ratkaisujen suhteen
    • Esimerkiksi vaihtoehto D vaatii useamman vuoden vaiheittaisen edistämisen

...

    • , sillä integraatiot esimerkiksi tarjontaan, ilmoittautumisiin ja HOPSeihin vaativat vielä paljon kehittämistä

...

...

  • Analytiikka kiinnostaa LMS-

...

  • kokonaisuudessa - korkeakoulukohtaiset ratkaisut tuovat haasteita yhteiskäyttöisyydelle Tärkeä osa myös digivisiota.

...

Venho: ka.csc.fi tiekartassa mainittu tulevaisuuden oppimisympäristö - mietitty täysin uudenlaiset pedagogiset ratkaisut.

...