You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 7 Next »

Tenttivierailu on EXAMin yhteiskäytön toiminnallisuus. 
Tenttivierailussa opiskelija suorittaa oman korkeakoulunsa opintoihin kuuluvan EXAM-tentin jonkun toisen korkeakoulun tenttitilassa.

Opiskelija varaa ajan omasta EXAMista hyödyntäen yhteiskäyttöpalvelua. Tentaattorille tenttivierailu ei aiheuta lisätyötä, jos tentti on lähtökohtaisesti tentittävissä EXAMissa.

Pääkäyttäjän ohjeet: yhteiskäyttötenttitilan asetukset

Jokainen korkeakoulu päättää itse ottaako tenttivierailun käyttöön omassa EXAMissaan ja kuinka monta tenttikonetta haluaa antaa varattavaksi. Kun EXAMin yhteiskäyttöä tukeva versio on otettu käyttöön ja kaikki yhteiskäytön tekniset vaatimukset on CSC:n kanssa säädetty kuntoon, yhteiskäyttöisen tenttilan määrittely omaan EXAMiin tehdään näin: 

  • Luo EXAMiin uusi tenttitila ja laita ruksi kohtaan Yhteiskäytössä (tai ruksaa olemassa oleva tenttitila yhteiskäyttöön). Tenttitila kannattaa nimetä niin selkeästi, että vieraskäyttäjä tietää minkä kaupungin ja minkä korkeakoulun tilasta on kyse. 

    KUVA 1: Pääkäyttäjän käyttöliittymä: yhteiskäytössä olevan tenttitilan asetukset


  • Lisää tenttitilan muut tiedot:
    1. Oletusaukioloaika: HUOM! Yhteiskäytössä olevan tenttitilan aukioloaika kannattaa määritellä niin, että myös vieraskäyttäjä pääsee ongelmitta tilaan sisään. Jos korkeakoulusi tenttitila on esim. kirjaston tiloissa ja kaikkien käyttäjien saavutettavissa kirjaston aukioloaikojen mukaan, mutta oman korkeakoulun opiskelijat pääsevät sisään myös ns. omatoimiaikoina (kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella) esim. opiskelijakortilla, kannattaa yhteiskäyttötilan aukioloajat määritellä sellaisiksi, että vierastenttijä pääse tilaan.
    2. Tenttien alkamisajankohdat normaalisti
    3. Lisää mahdolliset poikkeusaukioloajat
    4. Lisää mahd. esteettömyystiedot, tilaohjeet ja tilan osoitetiedot. (HUOM! Pilottivaiheessa ei ole vielä käytössä yhteisiä esteettömyys/saavutettavuuskriteereitä eikä yhteisiä ohjelmistoresurssivalikkoja).
  • Nyt korkeakoulusi tenttitila näkyy vierasopiskelijalle tenttitilavalikossa, kun hän tekee ajanvarausta ja valitsee "Tenttiajanvaraus ulkopuolisesta oppilaitoksesta" ja valitsee pudotusvalikosta sinun korkeakoulusi.

    KUVA 2: Opiskelijan käyttöliittymä: ajanvaraus toisen korkeakoulun tenttitilaan

Miten tenttivierailuvaraus näkyy pääkäyttäjän työpöydällä

  1. Vierasopiskelijan varaus meidän tenttitilaan: varausvaiheessa näkyy vain varaajan sähköpostiosoite, nimi tulee näkyviin kun on kirjautunut suorittamaan tenttiä. 
    HUOM! Jos vierailukorkeakoulun admin poistaa tenttivierialuvarauksen, siitä ei mene automaattista viestiä tenttivierailijalle. Varauksessa näkyvä eppn ei kaikissa korkeakouissa toimi sähköpostiosoitteena, joten selvitä kotikorkeakoulun adminilta tenttivierailijan toimiva osoite, jotta voit tiedottaa hänelle varauksen perumisesta. 



  2. Oman korkeakoulun opiskelijan varaus toisen korkeakoulun tenttitilaan: 

Ohjeiden laatiminen tenttivierailua varten

  • Kun tenttivierailu otetaan käyttöön, jokainen korkeakoulu huolehtii siitä, että tenttitiloja koskevat korkeakoulukohtaiset ohjeet ovat saatavilla julkisilla nettisivuilla.
  • Vierasopiskelijaa varten pitää ohjeista löytyä mm. 
    • tenttitilan tarkka katuosoite
    • ajo-ohjeet ja tieto pysäköinnistä
    • miten tenttitilaan pääsee sisään (tarvitaanko esim. erillinen kulkukortti tmv, mistä se hankitaan ja voiko sen saada etukäteen). 
  • Ohjeissa on myös hyvä mainita, jos korkeakoulun tenttikoneilla on rajalliset ohjelmistoresurssit (esim. vain Adobe reader, Notepad), näin opiskelija osaa ottaa tämän huomioon varatessaan tenttiaikaa esim. sellaiselle tentille, jossa tarvitaan jotakin muuta ohjelmistoa. 
  • Kerrotaan selkeästi, että tentti-ilmoittautuminen ja ajanvaraus tehdään aina kotiorganisaation Examin kautta!
  • No labels