You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 4 Next »

VIRTAan liittyvät käsitteet

VIRTAan liittyvät käsitteetOKSAn määritelmä (jos olemassa)Digivisiossa käytetty määritelmä (jos olemassa)Ryhmän määritelmäHuomioita

ECTS-kriteerien täyttyminen

    • Laajuus 
    • Korkeakoulutasoisuuden varmistaminen
      • Laatuprosessi, laaduvarmistus, mitä termiä käytetään?
  • Laajuus = ominaisuus, joka liittyy suoritettavaan opintojen osaan tai kokonaisuuteen ja joka kuvaa kyseiseen yksikköön liittyvää opiskelijan työmäärää, annettavan opetuksen (2) määrää tai yksikköön sisältyvän osaamisen kattavuutta, vaikeusastetta ja merkittävyyttä.
  • Laadunhallinta = Laadunhallinta sisältää johtamista, suunnittelua, arviointia (1) ja toiminnan kehittämistä. Laadunhallinta kattaa laadun suunnittelun ja ohjauksen, laadunvarmistuksen ja laadun parantamisen tai kehittämisen. Laadunhallinta on laadukasta organisaation johtamista, eikä sitä voi toteuttaa organisaation johtamisjärjestelmästä erillisenä.


















Opintojen sisältöön liittyvät käsitteet

Opintojen sisältöön liittyvät käsitteetOKSAn määritelmä (jos olemassa)Digivisiossa käytetty määritelmä (jos tiedossa)Ryhmän määritelmä

Huomioita

Mitkä alla olevista termeistä ovat ajankohtaisia tässä vaiheessa (ts. mitä priorisoidaan)?

Tutkinnon osa

Korkeakouluissa (1) ammatillisen koulutuksen tutkinnon osa -käsitettä vastaa usein käsite opintokokonaisuus (2). Tietojärjestelmissä sekä ammatillisen koulutuksen tutkinnon osia että korkeakoulujen (1) opintokokonaisuuksia (2) pidetään yhdentyyppisinä koulutuksina (2). Ammatillisesta koulutuksesta poiketen korkeakouluja (1) koskevat säännökset eivät kuitenkaan määrittele käsitettä tutkinnon osa. Korkeakouluissa (1) tutkinnon osalla voidaan siis tarkoittaa periaatteessa mitä tahansa tutkintoa itseään pienempää osaa, eli käytännössä opintokokonaisuutta tai myös yksittäistä opintojaksoa.


Muu täydennyskoulutus




Säännelty/ei säännelty koulutus

ei ole

Jotpa-laissa määritelty seuraavasti: 
  • Säänneltyä koulutusta ovat yliopistolain (558/2009) 7 §:ssä tarkoitettujen tutkintojen, erikoistumiskoulutuksen ja tutkintojen osia sisältävän koulutuksen järjestämiseen;
  • Ammattikorkeakoululain (932/2014) 10 §:ssä tarkoitettujen tutkintojen, ammatillisen opettajankoulutuksen, erikoistumiskoulutuksen ja tutkinnon osia sisältävän koulutuksen sekä maahanmuuttajille tarkoitetun koulutuksen järjestämiseen;

→ Muut koulutukset ovat sääntelemätöntä (=MUKS) koulutusta.

Formaali/Non-formaali/informaali

ei ole


Säädöspohjainen

ei ole


Räätälöity

ei ole












Rahoitukseen liittyvät käsitteet

Rahoitukseen liittyvät käsitteetOKSAn määritelmä (jos olemassa)Digivisiossa käytetty määritelmä (jos olemassa)Ryhmän määritelmäHuomioita

Maksullinen palvelutoiminta

  • Maksullinen palvelutoiminta = toiminta, jossa koulutuksen järjestäjä perii järjestämistään palveluista maksuja ulkopuoliselta palveluiden hankkijalta.
    • Ulkopuolinen palveluiden hankkija voi olla esimerkiksi toinen koulutuksen järjestäjä tai julkinen tai yksityinen yhteisö. 

    • Koulutuksen järjestäjä voi esimerkiksi myydä toiselle koulutuksen järjestäjälle koulutusta (1)tutkintoja, osia tutkinnosta tai (ammatillisessa koulutuksessa) tutkinnon osia.



Pitäisikö tässä yhteydessä olla myös räätälöity koulutus?

Tilauskoulutus

  • Tilauskoulutus = yhteisötilaajan rahoittamana opiskelijaryhmälle järjestettävä tutkintokoulutus
    • Yliopistolain (558/2009) ja ammattikorkeakoululain (932/2014) mukaan yliopisto ja ammattikorkeakoulu voivat järjestää tilauskoulutuksena korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta (1) 

    • Tilauskoulutuksen tilaajan on oltava yhteisö (ei yksittäinen henkilö).

      • Yliopistolain (558/2009), ammattikorkeakoululain (932/2014) ja ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (531/2017) säännösten mukaan tilauskoulutuksen voi tilata ja rahoittaa Suomen valtio, toinen valtio, kansainvälinen järjestö taikka suomalainen tai ulkomainen julkisyhteisö, säätiö tai yksityinen yhteisö.

      • Korkeakoulujen (1) on perittävä tilauskoulutuksen tilaajalta koulutuksen järjestämisestä vähintään siitä aiheutuvat kustannukset kattava maksu. Koulutuksen tilaajalla on oikeus periä tilauskoulutukseen osallistuvilta opiskelijoilta koulutuksen sijaintivaltion lainsäädännön tai oman käytäntönsä mukaisia maksuja.
    • Ammattikorkeakouluissa tilauskoulutuksena annettavan opetuksen (1) on liityttävä ammattikorkeakoulun toimiluvassa määrättyyn koulutustehtävään

    • Yliopistoissa tilauskoulutuksena annettavan opetuksen (1) on liityttävä sellaiseen perus- tai jatkokoulutukseen, jossa yliopistolla on tutkinnonanto-oikeus.



Pitäisikö tässä yhteydessä olla myös räätälöity koulutus?

Koulutusvienti

ei ole


Valtion rahoittamat (STM, TEM, ELY keskukset, OKM, OPH, Jotpa... mitä kaikkea on

ei ole


EU/Recovery & Resilience Facility (RRF)



Muita?













  • No labels